-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Türk olmak ne anlam ifade eder

Türk olmak ne anlam ifade eder
Türk olmak ne anlam ifade eder
Türk olmak, Türkiye'nin topraklarının Osmanlı döneminden itibaren Türk olmayanları da kapsadığı ve bazı dönemlerde onlara Türk tebaasından daha fazla ayrıcalık tanındığı kabul etmek anlamına gelir. Cumhuriyet'in kuruluşuyla birlikte, devletin temel unsuru olarak Türklük belirlenmiş, ancak Türklük, anayasada soydan ziyade vatandaşlık temeline dayandırılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti'nde vatandaşlık, Türklük esasına dayanmaktadır. Ancak, bazı kurumlar soy esasını sürdürmüşler ve Harp Okulları'na giriş için adayların "Türk soyundan" olmaları gerektiği aranmış, subayların yabancı kadınlarla evlenmeleri ise bir dönem yasaklanmıştır.

Türk olmak nedir ?


Günümüz Türkiye’sinde ise bu durumun ortadan kaybolduğunu görüyoruz, Bugünkü anayasanın 66. maddesi “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.” maddesini içermektedir. Bu madde ile Ermeniler, Kürtler ve Rumlar da Türk sayılmaktadır.
Elbette bildiğiniz gibi günümüz Türkiye’sinde bu gruplardan kendini Türk saymaya çalışan yoktur.
Türk olmadığını iddia ettikleri sürece de Türklerin de bu unsurları Türk saymasının ne imkânı ne de gereği yoktur.

Türklüğü ayrıcalıklılar olarak gördükleri dönemde kendilerini Türk olarak tanımlayanların, son yılların modası Kürtçülüğün etkileriyle kendilerine başka bir millet arama sevdası içine düştüklerini görüyoruz.

Düne kadar Türk olmakla iftihar edenler, bugün soy ağaçlarını kurcalayarak Türk olmayan unsurları çekip çıkarmakta, örneğin büyük dedelerinin gelini Çerkez diye kendine Çerkezlik ilan etmekte, eğer soy ağacında Türklükten başka bir unsur yoksa da bu kaynakları değiştirerek kendisine başka bir soy addetmektedir.

Bu kişiler hiç şüphe yok ki Türk kimliğinden utanmaktadırlar. Bu duruma ya bilinçsizlikleri ya da özentilikleri neden olmaktadır. Soyca Türk olmayanlara diyecek bir sözüm yok. Ne ise o olduğunu söyleyebiliyorlar.

AKP iktidarının açılımları sayesinde “moda” haline gelen “başka milletten olma hevesi” Giderek çoğalmıştır bilinçsiz Türklerin de desteğiyle artan Kürtçülük akımı sayesinde , bütün Doğu ya Ermeni ya Kürt, bütün Karadeniz de Laz olmuştur.
Farklı olma psikolojisi diye açıklayabileceğimiz bu durum sayesinde bu sefer de Türklük, farklı olma göstergesi haline gelmiştir.
Günümüz Türkiye’sinde Kürt olmanın tanımı birilerince özgürlükçü olmak olarak konuyor.

Kişi kendini “Kürdüm” diye tanımlarsa ilerici ve özgürlükçü, Türküm” diye tanımlarsa gerici ve faşist olarak lanse ediliyor, bu manzarayı hazırlayanların içinde de ne yazık ki “Türk olup da Türklüğünden utananlar” Yer alıyor.
Bu manzaranın nereye kadar gideceğini görmek için ileri görüşlülük yeteneğini çok fazla zorlamaya gerek yoktur.

Dünü okur, bugünü yaşarsak yarının Türkiye Türkleri için hangi zorlukları getireceğini görmek mümkündür. Türkiye Türkleri kişisel siyasi kaygıları, menfaatleri bir kenara bırakmalı; hepsinden önemlisi ; Türk olduğunu hatırlamalıdır. Olmayan soy ağaçlarından olmayan ced'leri kendisine mal edenler .

Türklüğün utanılacak değil gurur duyulacak bir özellik olduğunun idrakine varacaksınız bir gün.
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN




Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun