KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

Ev güvenliği nasıl sağlanır

Ev güvenliği nasıl sağlanır
Ev insanın en güvenli hissettiği yer olmalı. evin güvenliğini nasıl sağlarsınız diye sorulunca çoğu insan ya pompalı tüfek bulundurun yada tabanca diye cevap veriyor , bunlar kötü ve tehlikeli tercihlerdir , güvenliği sağlayacağım derken canınızdan olma ihtimali vardır .

Eğer evde ateşli silah bulundurarak bir güven içinde olma söz konusuysa , zaten pek normal bir yaşantınız yada ruh sağlığınız yok demektir . güvenlikli, girişi çıkışı kontrol altında bir sitede oturmak veya müstakil bir evdeyseniz sağlam bir kapı ve korunaklı pencereler yeterli olacaktır. 

Ev güvenliği nasıl sağlanır
Ev güvenliği nasıl sağlanır 

Kapınızı, pencerenizi açık bırakmayın kafi.

Güvenlik sistemleri yıllar içinde çok yol kat etti ve modern sistemler her zamankinden daha çok yönlü. 
Dijital güvenlik kameralarından uzaktan kumandalı kilitlere kadar, Security by Reliant gibi birçok güvenlik sistemi otomatiktir ve telefonunuzdaki bir uygulama aracılığıyla kontrol edilebilir. 
Bu, evinizle ilgili en önemli bilgilerin tümüne avucunuzun içinde erişmenizi sağlar ve içinizin rahat etmesini sağlar.

Ancak, ekstra yol kat etmek ve evinizi bir güvenlik sisteminin ötesinde korumanın daha fazla yolunu öğrenmek istiyorsanız veya bir ev güvenlik sistemi kiralıyor veya satın alamıyorsanız, size yardımcı olabilecek 10 ipucunun bir listesini derledik. suçluları evinizi soymaktan caydırın.

Ev güvenliği için değerli eşyalarınızı göz önünde bulundurmayın

Bu listedeki ortak konulardan birinin, kendinizi uygun bir hedef haline getirmemek olduğunu fark edeceksiniz bu, verebileceğimiz en önemli tavsiyedir. 
Çalacak çok şeyiniz yok gibi görünüyorsa, hırsızları bir sonraki eve taşınmaya teşvik etmek yeterli olabilir. 
Güzel bir arabanız varsa, garajda saklayın. 
Büyük bir televizyonunuz varsa, geceleri pencereleri kapalı tutun. 
Yeni ve pahalı bir şey aldıysanız, kutuyu sokakta bırakmayın. 

Ev güvenliği için anahtarın önemi  

Bir anahtarı saklamanın sorunu, onu bulması ve hatırlaması nispeten kolay bir yere koymanız gerektiğidir .
Ancak bu aynı zamanda deneyimli bir hırsız için de kolaylaştırır. 
Bunun yerine, benzersiz bir kullanıcı kodunun yanı sıra bir anahtarla açılabilen akıllı bir kapı kilidini tercih edin. 
Bu kod, arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşılarak, bir hırsız tarafından yedek anahtarın bulunması riskine girmeden evinize erişmelerini sağlar.

Ev güvenliği için Gittiğinizi bilmelerine izin vermeyin

Uzun bir süre evden uzaktaysanız, komşularınızın postalarınızı toplamasını, çimlerinizi biçmesini ve evinizin boş görünmesini engelleyen diğer şeyleri yapmasını sağlamak iyi bir fikirdir. . 
Arabanızı aynı yerde bırakmak bile hırsızlara evinizin boş olduğuna dair bir ipucu ve potansiyel bir hedef olabilir. 
Komşularınızla dostça değilseniz, evde biri varmış gibi görünmesi için evde birkaç lamba açık bırakmayı düşünebilirsiniz  .

Evinizi aşırı gizlemeyin

Kapı ve pencerelerin etrafındaki yüksek çitlerden kaçınmak, hırsızların ve soyguncuların gizlice girmek için açık bir yolu olmadığı anlamına gelir. 
Yüksek mahremiyet çitleri ve diğer gizleme özellikleri, ayrıca hırsızları evinizi hedef almaya teşvik eder .

Kapı Tutamağın yanında cam olan kapılardan kaçının

Benzer şekilde, kulp çevresinde cam olan kapılar da camı çabucak kırabilen ve evinize girebilen hırsızlar için cezbedicidir. 
Suçluların işini kolaylaştırmayın.

Hareketle etkinleştirilen ışıklar takın 

Hareketle etkinleştirilen ışıklar , özellikle daha büyük bir otomatik ev sisteminin parçası olarak, hırsızları ve suçluları evinizden uzak tutmak için mükemmel bir son çare olabilir. Ani bir spot ışığı, bir hırsızı zorla girme girişiminden vazgeçmeye ikna etmek için genellikle yeterli olabilir.

Evinizin İkinci katınızı güvende tutun

Birinci kat kapılarınız ve pencereleriniz   hazır olsa da, ikinci kat giriş noktalarımızın da aynı derecede güvenli olduğundan emin olmayı çoğu zaman unutuyoruz. 
Pencere sensörleri, cam kırılma dedektörleri ve kilitler de hırsızların ikinci kattan evinize girmeye çalışmasını önlemek için hayati önem taşır. 

Geceleri ve siz dışarıdayken tüm pencereleri kapattığınızdan emin olun ve evde biri varmış gibi görünmek için gittiğinizde bir veya iki ışığı açmak için akıllı prizler kullanmayı düşünün.

Son söz ..
Silahı boş verin

Tedbir ve teknolojiye yönelin