-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

BAZI İNSANLAR NEDEN SEVİLMEZ

 

Bazı insanlar neden sevilmez?
Bazı insanlar neden sevilmez?   

Bu soru, birçok kişinin hayatında karşılaştığı bir sorundur. Sevilmek, insanın doğasında olan bir ihtiyaçtır. Sevildiğimizi hissettiğimizde, mutlu, güvenli ve değerli oluruz. Sevilmediğimizi hissettiğimizde ise, mutsuz, yalnız ve değersiz oluruz.

Bazı insanlar sevilmediğinden şikâyet eder neden sevilmezler acaba

Peki, bazı insanlar neden sevilmez? Bu sorunun tek bir cevabı yoktur. Fakat, bazı olası nedenleri şöyle sıralayabiliriz:

- Bazı insanlar sevilmez, çünkü kendilerini sevmezler. 

Kendine saygısı ve güveni olmayan bir insan, başkalarına da saygı ve güven duymaz. Kendini olduğu gibi kabul etmeyen bir insan, başkalarını da olduğu gibi kabul etmez. Kendini sevmeyen bir insan, başkalarının da kendisini sevmesini bekleyemez.

- Bazı insanlar sevilmez, çünkü başkalarına saygılı ve nazik davranmazlar. 

Saygı ve nezaket, insan ilişkilerinin temelidir. Başkalarının duygu, düşünce ve haklarına saygı duymayan bir insan, başkalarını incitir, kırar ve uzaklaştırır. Başkalarına saygılı ve nazik davranmayan bir insan, başkalarının da kendisine saygılı ve nazik davranmasını bekleyemez.

- Bazı insanlar sevilmez, çünkü başkalarına yalan söyler veya aldatır. 

Yalan ve aldatma, insan ilişkilerinin zehiridir. Başkalarına yalan söyleyen veya aldatan bir insan, başkalarının güvenini kaybeder. Güven duyulmayan bir insan, sevgi duyulmayan bir insandır.

- Bazı insanlar sevilmez, çünkü başkalarına yardım etmez veya destek olmaz. 

Yardım ve destek, insan ilişkilerinin gücüdür. Başkalarına yardım eden veya destek olan bir insan, başkalarının takdirini kazanır. Takdir edilen bir insan, sevilen bir insandır.

- Bazı insanlar sevilmez, çünkü başkalarının başarılarını kutlamaz veya mutluluklarını paylaşmaz. 

Kutlama ve paylaşma, insan ilişkilerinin neşesidir. Başkalarının başarılarını kutlayan veya mutluluklarını paylaşan bir insan, başkalarının dostluğunu kazanır. Dost edinen bir insan, sevilen bir insandır.

Bu nedenlerden bazıları veya hepsi, bazı insanların neden sevilmediğini açıklayabilir. Fakat unutulmamalıdır ki, herkesin sevilmeye hakkı vardır. Sevilmek için yapılması gereken şey ise çok basittir: 

Kendinizi sevin ve başkalarını da sevin.


Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun