KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

Yine Şehidin Var Türkiyem

Yine terör yine şehit, Kuzey Irak'ta iki gün içinde on iki şehit,
Yine Şehidin Var Türkiye'm
Yine Şehidin Var Türkiyem



Yine terör yine şehit, Kuzey Irak'ta iki gün içinde on iki şehit, soruyorum hangi devletin askerleri tam 40 yıldır aynı bölgede, aynı ülkeden kaynaklanan, aynı terör örgütü tarafından katledilebilir? dünyada böyle başka bir ülke var mı?

Oslo'da görüştüler, Dolmabahçe’de masaya oturdular, Habur’da çadır mahkemesi kurdular, Salih Müslim’e pasaport verdiler, Peşmerge ülkemize girdi, Urfa’dan Kobani’ye geçti, bu ülkede Terör veya Kürt sorunu yok, aymazlık sorunu var, Barzani ve Amerika sorunu var, büyük Kürdistan'ın kurulmasını engellersek emperyalist batıdan borç para bulamayız korkusu var, Amerika'nın kahredici askeri gücünden tırsma korkusu var, mal varlığı yüzünden dış güçlere esir alınmanın ifşa korkusu var, var oğlu var, bu tür korkular nedeniyle kendi ellerimizle büyüttüklerimizin bugün yine bizim sayemizde devlet oldukları gerçeği var.

Daha bir yıl önce İç işleri bakanı açıklamıştı, hani 80 tane terörist kalmıştı? hani Ayakkabı numaralarına kadar biliyorduk.

Bu iş yıllar önce askeri ve diplomatik kanallardan bitmeliydi, Apo bize teslim edildiğinde bitmeliydi,  kuzey Irak'ta bir Kürt Yönetimi oluşmadan bitmeliydi.
Ama yok, biz “terörü kınama bildirisini kim imzaladı, kim imzalamadı” onu tartışıyoruz

Siyaset sanki terörden beslenir oldu, yılanın başını ezmek varken kuyruğu ile uğraşır olduk, mağaralarda inlerde yaşayan bu adamlar soba yakmaz mı, sobanın dumanı çıkmaz mı, o mağaraya yaşam gereçleri stoklanmaz mı, sayısız İha ve Siha'sı olmakla övüne TSK onları göremez mi, ekmek aldıkları silah cephane aldıkları yerleri bilemez mi, onlara bu tedarikleri sağlayanların kimlikleri tespit edemez mi, teröre kaynak sağlayanların kaynakları kesemez mi, daha binlerce soru sorabilirim.

En ağırıma giden ise Filistin için ağıtlar yakılan mitingler düzenleyen tarikat ve cemaat mensuplarının Mehmetçiğin şehadeti karşısında sessiz kalması. Dünden beri 12 şehidimiz var. Hamas veya herhangi bir Filistin örgütünden PKK’yı kınama geldi mi? Onu bırakın herhangi bir Filistinliden geldi mi? onu da bırakın hangi Arap ülkesinden hangi İslam ülkesinden geldi, ben duymadım.
Bugün on iki şehidimizi ebedi yolculuğa Uğurlarken Ankara'da Filistin'e destek mitingini canlı yayın ile duyuran TV kanallarımız var.

Neden seçimlerden önce böylesi baskınlar yiyor şehitler veriyoruz, neden?
Bugün verilen 12 şehit, dikkatleri Filistin'den, Gazze'den çok daha sağlam, oy getirecek bir yere çekme çabasının sonucu mu?
Zamanlaması açısından  teröre destek vermekle suçladığımız İsveç'in NATO'ya katılımın oylanacağı bir tarih öncesine rast gelmesi ise ilginç değil mi?

Kimse ama hiç kimse evlatlarının hesabını sormayacak, soramayacak, soranlar FETÖ'cü lük ile vatan hainliği ile suçlanacaklar çünkü.
Yine ay yıldızlı bayrağa sarılıp.
Kanları yerde kalmayacak. Başımız sağ olsun, vatan sağ olsun deyip kapatacağız konuyu.
Hepimiz sıcacık evlerimizde dizi seyrederken bir ara alt yazılara bakıp lanet okuyup iki gün sonra yine unutacağız.

Cenaze sizin evinizde değilse helva her zaman size tatlı gelir değil mi?


Ahmet ATAM