-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Neden Birikimimiz Yok

Neden Birikimimiz Yok

Neden birikimimiz yok? asgari ücretli ve emekli müstesna birikim yapamamamızın bir çok nedenleri Var. Neden birikim yapamıyoruz?

Neden Birikimimiz yok, Bütçe :


Birikim yapmak  için öncelikle bütçe yapmak gerekir, bütçe yapmayı bilmiyoruz, ya da zor geliyor yapmıyoruz.
Birikim için bir plan oluşturmak, paranın kontrolünün sizde olmasını sağlar ve tutarlı bir şekilde birikim yapabilmeniz için önemli bir adımdır, ve zorunlu olmadıkça bütçe planının dışına çıkmamak gerekir, ihtiyaçlar hiçbir zaman bitmiyor, lakin önemsiz ihtiyaçları ötelemeyi de öğrenmeliyiz.


Neden Birikimimiz Yok, Borç İle Yaşamaya Alışmak:


Adam alışmış kredi kartına, sanki bedava cırt kart çekiyor, ay sonunda da o kartı kapatmaya çalışıyor, Sürekli borç ödemeleriyle ve kart kapatması ile uğraşmanız sizi birikim yapmaktan uzaklaştırır. Borcu borç ile kapatmak gibi borç döngüsüne bile girebilirsiniz. Daha fazla borç almak, daha fazla ödeme için kaynak ayırmanızı gerektirir. 
Birikim yapmak istiyorsanız işe ilk olarak borçlarınızı kapatarak başlayın.

Neden Birikimimiz Yok, İmkanlarınızın Ötesinde Yaşamak:


Giderlerin gelirlerinden fazla ise asla birikim yapamazsınız, giderlerinizi çok doğru hesaplamanın, başta belirttiğim gizi bütçe disiplinine uymanız gerek,.
Misal, markete mi gidiyorsunuz, önce ihtiyaçlarınızı belirleyin bir not kağıdına alacaklarınızı yazın öyle gidin, eve her şey ihtiyaç ve marketler de bu gözünüze sokacak şekilde yerleştiriyor., bu gün gerek duymadığının bir eşyayı veya ürünü sırf indirim olduğu için almayın.
 

Neden Birikimimiz Yok, Yeterince Para kazanamıyorsunuz:


Yeterince kazanamıyorsunuzdur, belki de masrafları kısma konusunda ancak bu kadar yapabiliyorsunuz. 
Haklısınız! 
Bütün temel harcamalarınızı kıstıysanız ve hala para biriktiremiyorsanız, gelirinizi artırmayı düşünmenizin zamanı geldi demektir. 
İkinci bir ek iş ne yapabilirimi düşünebilirsiniz, yaşınız ve imkanlarınız ölçüsünde, gücünüz ve imkanlarınızın yettiği her işi yapabilirsiniz, başlangıçta az ücret diye burun kıvırmayın, bu gün az gelen ücret yarın size çok daha başka kapılar açabilir.

Neden Birikimimiz Yok, Acil durum fonu.


Her zaman hesapsız bir harcama kalemi mutlaka çıkacaktır, bu hesapsız harcama kalemleri için bir maaş tutarında bir acil durum fonu oluşturun, acil ihtiyaçları buradan karşılayın ve para geldiğinde her daim bu acil durum fonunda bir aylık giderinizi karşılayacak bir tutarın olmasına özen gösterin, buradan taşan parayı birikimlerinize ekleyin, acil durum fonuna sahip olmanız beklenmedik bir şey ortaya çıktığında sizi bütçe dışına çıkmaktan alıkoyacaktır.

Neden Birikimimiz Yok Diyenler, Harcama Dürtülerinize Engel Olamıyorsunuz:


Adam yada kadın, mesai bitiyor, eve gidinceye illa bir kaç mağaza geziyor, alışverişi bir doyum yada mutluluk olarak görüyor,

Harcama dürtülerine engel olamayanlar için sadece bir çift sözüm var, bir psikoloğa başvurun.
Para biriktirememenizin bir başka nedeni de gerçekten istemediğiniz veya ihtiyaç duymadığınız şeylere para harcayarak o an için mutlu olmaktır, lakin bir zaman sonra birde bakar ki, evi sayısız lüzumsuz eşya ile dolmuştur ve onları atacak yer aramaktadır, işte o atmayı düşündüğü şeyler kısa bir mutluluk yaşamak adına birikimden vazgeçtiği değerlerdir.
Ne demiş atalarımız!
Hesapsız kasap bir tarafına kaçar masat.



Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun