-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Narin Güran Olayı: Türkiye'yi Sarsan Trajedi

Narin Olayı: Türkiye'yi Sarsan Trajedi
Narin Olayı: Türkiye'yi Sarsan Trajedi

Sn Erdoğan daha üç gün önce dedi ki, ezan yoksa, Cami yoksa, Kur'an yoksa, iman yoksa, Türkiye'de yoktur, o köyde ezan da vardı, Camide vardı, kuran kursuda vardı, ne yoktu, ahlak yoktu, adalet anlayışı yoktu, insanlık yoktu, merhamet hiç yoktu.

Türkiye'yi sarsan cinayet: 8 Yaşındaki Narin Güran cinayeti.


8 yaşındaki Narin, 21 Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nden Kur'an kursuna gitti ancak bir daha geri dönmedi, dönemedi. Narin Güran, 21 Ağustos'tan bu yana kayıptı ve maalesef 19 gün sonra cansız bedeni bulundu, ablası gibi oda melek oldu gitti.

Ey masumiyete kıyanlar, hangi iğrenç motivasyonla Narin'i öldürdünüz? bu minik yavruya neden kıydınız, Minik yavrunun cesedini üzerindeki giysilerle bir çuvala nasıl koydunuz? Acaba amca mı yaptı bu vahşi eylemi? Aileden başkaları da karıştı mı vahşete? Elbirliğiyle mi taşıdılar o çuvalı dere kenarına? Çuvalın üzerini kaç kişi taşlarla kapattı? Bu dünya yansın, ama katiller de bulunsun. Ailenin, sülalenin, mezranın kahrolası sessizliği dağıtılsın, en başından en sonuna kadar bu vahşete karışanlar ve susanlar da mütesellisen hesap versin ve biliyorum, yine soğumayacak yüreklerimiz. lakin en azından o büyük yangına bir iki kova su dökülmüş olsun.

Çuval içine sıkıştırılıp, ağzı sıkıca bağlanıp kuytu yerlere atılan bir kişinin cesedini günlerce aradık.
Bu adil olmayan düzende, cezaların caydırıcı olmadığı ve infaz sisteminin verilen cezaları hafiflettiği görülmektedir. 
Toplum vicdanı artık bu sistemi kabul etmemektedir.
Ahlakı ve adaleti düzeltmek zorundayız. Devlet, hiç kimsenin bu vahşete cesaret edemeyeceği bir sistem kurmalıdır. İdam cezası ve hadım cezası acilen geri gelmelidir. Kısasa kısas uygulanmalıdır.

Bir ülkenin gerçek yüzünü görmek istiyorsanız, o ülkedeki insanların nasıl yaşadığına ve öldüğüne bakın.der "Albert Camus", Mustafa Kemal ise vatanı korumak çocukları korumakla başlar diyor.

Türkiye'de insan hayatı çok değersiz hale geldi. Kadınlar ve çocuklar ise bu durumdan en çok etkilenenler. Kadınlar yaşamın zorluklarını çekerken, çocuklar bunun bedelini ödüyor. Aksi halde çocuklarımız neden kendi ülkelerini terk edip başka yerlere gitmeyi düşünsün?

Böyle kötülüklerin gerçek hayatta yaşanması çok korkunç, hatta inanılmaz. Eğer bu tür olaylar bir filmde olsaydı, "seyirciyi çekmek için böyle kötü karakterler koymuşlar" diyebilirdik. 
Ancak maalesef bu yaşadıklarımız gerçek. Lanet olsun böyle sakat bir zihniyete, sekiz yaşındaki bir çocuğun mezarına önlük koyulur, oyuncak konulur, ancak duvak konulmaz. ne diyeyim, Allah kahretsin sizi!

Aslında Narin ne zaman öldü biliyor musunuz bir kereden bir şey olmaz dendiğinde öldü Narin, küçüğün zaten rızası vardı dediklerinde ölmüştü Narin, 6 yaşında bir kız çocuğu ile evlenilebilir,  dendiğinde öldü Narin.

Narin Güran olayı, yalnızca bir kişinin ölümü değil, aynı zamanda bu toplumun üstü kapatılmaya çalışılan derin sorunlarını ortaya çıkaran bir olaydır. Bu trajik olayın unutulmaması ve benzer olayların yaşanmaması için farkındalık oluşturmak ve adaleti sağlamak büyük önem taşımaktadır.

Ahmet ATAM


Narin Güran cinayetinin takibi:


12/09/2024 Günün Narin ailesinin yazılı basın açıklaması. Narin Güran'ın ailesi, kendilerinin "dış güçler" ve "yerli uzantıları" tarafından karalandıklarını ve Kuran kurslarına ve yüce dinlerine saldırılar yapıldığını belirten bir yazılı açıklama yaptı. Aileye, Allah'tan akıl ve fikir diliyorum.

12/09/2024. Saat 22 Tutuklamalar.
Narin Güran cinayetiyle ilgili tutuklama talep edilen kişiler:

Narin'i Kasten öldürme suçuna iştirak etme suçundan:
• Yüksel Güran - Annesi
• Enes Güran - Ağabeyi tutuklandı

Suç delillerini yok etmek ve Suçluyu kayırma suçlarından:

• Muhammet Kaya - Kuzeni
• Birsen Güran - Kuzeni
• Maşallah Güran - Yengesi
• Mehmet Selim Atasoy - Salim Güran'ın işçisi
• Ramazan Atasoy - Salim Güran'ın işçisi
• Mehmet Şevket Kaya - Halasının eşi
• Fuat Güran - Amcası

 

Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun