-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Temiz toplum ne demektir

Temiz toplum ne demektir
Temiz toplum ne demektir


Temiz bir toplum nasıl oluşur sorusuna halk arasında şöyle bir deyim vardır: Doğanın değişmez kuralıdır; aslan avını yer, kurt düşeni yer, çakal artığı yer, böcekler ise her şeyi yer. Kim kimdir? At izi ile it izinin karıştığı bu kadar puslu bir dönemde bunu çözmek çok zor. Toplum, Sedat Peker'in açıklamalarından çok şey bekliyor olabilir, ancak bence hiçbir şey beklememeli. Çünkü en sağlam ortaklık, suç ortaklığıdır.

Temiz siyaset için temiz toplum:


Nadiren birbirlerine zarar verseler de, "Hayatta kalmak istiyorsan ortağını koru" kuralını asla çiğnemezler. Sınırlarını bilirler... Toplum ve sistem ne kadar bozuk olursa olsun, kendi çıkarlarına zarar gelmediği sürece duruşlarını değiştirmezler. Kirli bir toplum ve sistemden, temiz siyaset beklemek nafiledir. Toplumda bilinen bir deyim vardır, izninizle söyleyeyim.

Anam, ananı umumhanede görmüş diye takılır soysuz .Diğer soysuz cevabı yapıştırır
Ulan, bırak , senin ananın ne işi vardı umumhanede diye !

Atalarımız "Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz" demiştir. Çay ocağı işletmeciliğinden milyar dolarlık servete on beş yirmi yıl içinde ulaşmak, Nobel ödülü alacak bir başarı hikayesi gibidir. Ancak bu tür bir zenginleşme, ne yazık ki bizim gibi ülkelerde ya devlet eliyle ya da mafya usulü, malı gasp etmekle mümkün olur.

Temiz toplum bahane, Kavga, paylaşım ve üleşme kavgasıdır.


Bazı insanlar, birkaç yıl içinde götürdükleri para ile atadan sanayicileri bile geride bırakabiliyor. Fakir mahallelerde birkaç eve gidip, her birine bin lira dağıtarak 'yardımsever iş adamı' olarak görülüyor ve bu sayede şerefleri maaşları kadar olan satılık gazeteciler tarafından gazete manşetlerine taşınıyor.
Timsah gözyaşları ve mükemmel bir halkla ilişkiler yönetimi sergiliyorlar. Birinin malına çökenin, başkasının da malına çökeceği kaçınılmazdır. Ne yazık ki, bugün yaşadığımız durum tam olarak bu.

Temiz bir toplumun beklentisi mafyaya düşmüş durumda; Sedat Peker bazı şeyleri açıklıyor. Halk, bu açıklamaları merakla bekliyor. Ancak anlattıkları bilinmeyen ya da yeni şeyler değil; çeşitli gazeteciler bu konuları yıllardır dile getiriyordu. Peki, neden şimdi ilgi odağı oldu? Çünkü Sedat Peker, iddialarına itiraflarını da ekleyerek gündeme geldi.

Dedik ya ! Önce temiz toplum. Evinizin önüne içine bir kaç bin lira koyduğunuz bir cüzdanınızı atın Size geri dönme şansı , bu toplumun ahlâk ve vicdan yüzdesi kadardır .
Aslanların böceklere yedirildiği bir toplumda , temiz toplum , temiz yönetim için gerekli yasal düzenlemeler yapılmadan , kimse hak hukuk ve adaletten bahsetmesin .

Bugün yaşanan siyasi çatışma, adalet, demokrasi ya da hukuk mücadelesi değil, "Sen çok yedin, artık benim sıram" mücadelesidir. Temiz toplum, temiz siyaset için düğmeye basılana dek bu böyle gelmiş, ama böyle gitmemeli. Sayın Cumhurbaşkanı, derhal özel yetkili savcılar atayarak, sonuçları ne olursa olsun, temiz eller operasyonunu başlatmalıdır.

Ahmet ATAM

Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun