-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

İKİNCİ EL OTOMOBİL ALIM SATIMLARINDA YENİ DÖNEM

otomobil çılgınlığı


İkinci el otomobil satışlarına yeni düzenleme geliyor bir yıl içinde üçüncü otomobil satışına ceza geliyor, ikinci el otomobil satışında yetki belgesi verilmesinde talep edilen iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olması şartı kaldırılıyor. Yeni düzenlemeyle, yetki belgesi için bugüne dek istenen lise diploması şartı da ilköğretime indiriliyor.

Araç alımında dolandırıcılığı önlemek adına için yeni yasalar geliyor, ticaret Bakanlığı ikinci el oto satışını yeniden düzenliyor. "Taslağına göre ikinci el araç alım satımında elektronik sistem kullanımı genişletilecek. Satış bedelini arabanın el değişimi esnasın da ve EFT ilede ödenebilecek .

İkinci el otomobil satışına yeni düzenlemeler geliyor.

Ticaret Bakanlığı'nın yönetmeliğiyle, ikinci el oto görünümünde EFT ve havale kullanımı de, araç ve paranın eş zamanını değiştirmesini sağlayacak elektronik sistem kullanılacak ve dolandırıcılıkların önüne geçebilecek, gerçi hırsıza kilit olmaz derler, dolandırıcılar yine bir yolunu bulacaklardır mutlaka

Kısaca Noterde alım satım yaparken para bankada bloke halinde duracak, satış sonucu bloke kaldırılarak para satıcının hesabına geçecek
Otomobil dolandırıcıları, EFT'yi gönderdikten sonra EFT siparişini iptal ediyor ve kaçabiliyorlardı, Yeni düzenlemeyle bu tip dolandırıcılıkların da önüne geçilmeye çalışılacak.

Türkiye’de otomobil çılgınlığı

Son elli yıldır görülmeyen bir durum yaşanıyor otomobil piyasasında.
Sıfır araba alımında plaka alındığı an neredeyse %10 fiyatı düşen otomobiller, bugün bayi çıkışı %20 kar ile kapanın elinde kalıyor, 
Hiç normal bir durum değil ve ne kadar devam edeceği de şüpheli, araç satışları genellikle binicilere değil satıcılara gidiyor.
Herkes birbirinden alıp üzerine kar koyarak satma peşinde, lale devri soğanı gibi, lakin bu durum her an tersine de dönebilir.

20/01/2021 yazı yazıya ilave

Üst makalede belirttiğim gibi otomobilde lale devri bitmiş görünüyor, bilhassa ikinci elde fiyatlar oldulça geriledi,
Daha önce almış olanların ellerinde patladı otomobiller, en az %20 zarar yazdılar 
Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun