KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

OMİCRON VARYANTININ BELİRTİLERİ NELERDİR

Omicron nasıl anlaşılır
Omicron nasıl anlaşılır 



Omicron Türkiye'de, Birkaç hafta önce  Sağluk bakanının açıklamalarına göre bizim ülkemizde Omicron vakası yoktu, dün akşamki açıklamasında %10 unun omicron bulunduğunu açıkladı , çok yüksek bir artış nispetı bu çok, önce bir aşı ile başladık, ikiye çıktı , yetmedi üçüncü aşıları olduk, bu gidiş ile o da yetmeyecek, dördüncü aşıya ve her sene çifter aşıya başlayacak şeklinde görünüyoruz.

Birkaç günde omicron üzerinde çoğu yabancı kaynağı okudum. Bulaşıcılığı çok yüksek, %70 nispetınde çift aşı yaptırmışlara da bulaşıyor, ama aşı olmuşlarda hastaneye yatış oranı az. Aşı yapmışlar ağır hasta olmasa da ya da hiç alemet göstermelerse de çevrelerine bulaştırıyorlar.

Hiç aşı yapmış oldurmamışlar arasında kronik hastalığı olanlar risk altında.Omicron çok çabuk bulaşıyor, bir çok kişi virüsü kaptığı halde belirti göstermediği için, virüs önceki varyantlara göre çok daha hızlı yayılıyor, üçüncü doz aşının da ne kadar işe yaradığı hemen hemen belli değil.

Yeni yasaklar kapıda mı ?

Tüm dünya gün geçtikçe hızla artan omicron varyantıyla boğuşuyor, Omicron varyantının Türkiye’de de yeni yıl ile birlikte müessir olabileceği ihtimaline karşı hazırlık yapıldığını açıklıyor yetkililer, anlaşılan yeni yasaklar kapıda...Evet , omicron bizim ülkemizde de hızla yayılıyor! Ve vatandaş olarak dikkat etmezsek can acıtıcı yasaklar geri gelebilir .

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantının Türkiye'de de yayılmaya başladığını söyledi

Kalabalık illerimizde görülen yeni vakaların yüzde 10'undan fazlası omicron kaynaklı. Yeni konum, hatırlatma dozunu daha da önemli hale getirmiştir."Dedi.
Bütün dünyayı adeta tutsak alan korona virüsünün en tehlikeli varyantı olarak gösterilen omicron varyantı Türkiye'ye de giriş yaptı.
Omikron varyantı, girdiği ülkelerde en çok bir ay arasında baskın virüs haline geliyor, uzmanların söylediği
Aynı hesapla ,Türkiye’de de yılbaşından sonra baskın wirüs olma ihtimali kuvvetle muhtemel, çok daha hızlı buluşan omicron varyantının Türkiye'deki olası artışının iyi yönetilmesi için çalışma yapılıyor.

Ocak ayında yeni koronavirüs tedbirlerinin devreye girmesi planlanıyor.

Noksan aşılar tamamlansın!
Uzmanların değerlendirmelerine bakılırsa, ocak ayının sonucunda vaka saysındaki artışı önlemek için noksan aşıların tamamlanması, 3. Doz aşıların yapılması büyük önem taşıyor, Üçüncü doz aşının yüzde 80 koruyuculuğu anımsatılıyor, önlem için yapılacak en önemli tedbirin herkesin aşıyla bağışıklığını oluşturmak olduğu belirtiliyor. Verilere bakılırsa yaklaşık 25 milyon vatandaş noksan aşılı.
18 yaş üstünde ise 7 milyon vatabdaş hiç aşı yaptırmamış

Omicron ve Biontech

Biontech`in kurucu ortağı prof. Dr. Uğur şahin, omicron varyantı sebebiyle paniğe gerek olmadığını açıkladı, 

"aşı, ağır hastalık seyrine karşı koruma sağlıyor, ağır hastalık seyrine de koruma sağladığı için bir itimat sağlıyor" 

 

Diyor, Omicron varyantının iki doz biontech aşısı olanlarlardan, üç doz aşı olanları dah iyi etkilediğini incelediklerini özetleyen Şahin, ilk verilerin üçüncü doz biontech aşısının omicron varyantına karşı yeterli düzeyde koruma sağlayabileceğini ortaya koyduğunu söyledi.

Omicron Türkiye'de de görüldü: peki belirtileri neler?

Gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı emareleri hissederseniz, hiç basite almayın, ihmal etmeyin, derhal test yaptırın
Omicron varyantının 1-2 günlük kas ağrısı, yorgunluk, hafifçe öksürük gibi belirtilerinin bulunduğu;
Enfekte olanlardan kimilerinin evde tedavi gördüğü biliniyor.
Kısaca omicron'un, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyona bezer yanları var .

Hanımlar, gezeklere devam edin, beyler kahvehaneler de taş oynamaya devam, ergenler cafelerin keyfini bu günden çıkarın, sizlerin yüzünden bu ülke tekrar tam kapanmaya gidebilir, 

Not ; 
Bu web sitesinin içeriği kısmen eğitim amaçlıdır ve kişisel tıbbi tavsiye verme amacı taşımaz. paylaştığım yazılar, Türk ve yabancı sitelerden araştırma ve alıntı yaparak hazırladığım makaleler olup, farkındalık yaratma amaçlıdır, 
Tıbbi bir durumla ilgili tüm sorunlarınız için doktorunuzun  tavsiyesine başvurmalısınız.
 Bu web sitesi herhangi bir ürünü önermez veya desteklemez.