Ekmek neden kilo aldırıyor |
Ekmek neden kilo aldırıyor, hiç düşündünüz mü, İnsanoğlu yerleşik düzene geçtiğinden beri ekmek tüketiyor, lakin son elli yıl ekmek artık insanoğlunun yüz yıllar boyu yediği ekmeğe hiç de benzemiyor.
Sayısız araştırmacı sayısız tez ortaya koyuyor
Bazıları vazgeçilmez bir besin maddesi gibi görürken ;
Bazıları da ekmeğin tehlikeli yönlerine işaret ediyor.
Eskiden ekmekler nasıldı
Elli yol önce müstakil olan evimizin arka tarafında küçük bir ekmek fırınımız vardı, unu köyde yaşayan dedemden temin eder, şalı çırpı ve talaş ile rahmetli annem ekmek yapardı, öyle bir iki tane değil aileye en az bir hafta on gün yetecek miktarda ekmeğimizi pişirirdi, o ekmekler son güne kadar bayatlamazdı, o ekmekler asla küflenmezdi, işin ilginç yanı, ailenin temel besin maddesi unlu mamuller olduğu halde ne evimizde ne çevremizde ne de akrabalar arasında kilolu insan yoktu .
Günümüz ekmekleri nasıl
Bu gün fırından aldığınız o mis gibi kokan ekmek ertesi güne dayanmıyor
Ya kupkuru oluyor, ya da bir bakıyorsunuz küflenmiş, ovur ovur ovuluyor
Peki bizim ekmeğimize ne oldu
Buğday aynı buğday mı
- Un aynı un mu
- Su aynı su mu
- Tuz aynı tuz mu
- Maya aynı maya mı
Bütün püf noktası yukarıda yazılan beş madde de gizli, hiç biri doğal kalmamış,
Buğday ebder olmuş genetiği ile oynanmış, artık börtü böcek bile yanına yaklaşamıyor
Kara değirmenler yok olmuş.
Şimdi modern un fabrikalarında buğdayın içinde insan sağlığı için son derece faydalı olan kepek gibi maddeler tamamen çıkarılarak ayrıca satılır hale gelmiş
Ve gıda uzmanlarının zararlı olduğunu söyledikleri
Beyazlatıcı
Raf ömrü uzatıcı gibi
Çeşitli katkı maddeleri katılıyor,
Evvelden un çok çabuk kurtlandığı için sadece yeneceği kadar öğütülürdü
Bu günün hazır unları ise asla kurtlanmıyor
Çünkü kurtların hazır unun içinde yaşama şansı yok
O küçücük kurdun, kelebeğin bile yiyemediği, yediğinde takdirde öldüğü unları bu gün biz yiyoruz,
Bu günün hazır unları ise asla kurtlanmıyor
Çünkü kurtların hazır unun içinde yaşama şansı yok
O küçücük kurdun, kelebeğin bile yiyemediği, yediğinde takdirde öldüğü unları bu gün biz yiyoruz,
Neden sağlıklı yaşayamıyoruz
İnsanoğlu eskiden de ekmek yiyor lakin kilo almıyordu
Neden bu gün ekmek yediğimizde kilo alıyoruz
Neden ekmek yediğimizde şeker hastalığına daha yatkın oluyoruz
Aslında biliniyor nedenleri, maalesef un ve içine koyduğumuz katkı maddelerinde bilemediğimiz bir sürü katkı maddeleri var
Ev mayası
Ekmek mayasına gelirsek
Aslında evde üretile mayaların birçok faydası vardırEv mayası
- Sağlıklı,
- Besleyici ve
- Mineral olarak
- Vitamin olarak son derece faydalı bir besin maddesi.
Ya hazır mayalar, işte orada durun farklı .
Hazır satılan mayanın içerisinde mide hastalıklarına sebep olabilecek- Sodyum, benzoat
Gibi katkı maddeleri var,
%97'si sodyum klorür
İyot
Aliminyum hidroksit gibi nem alıcı kimyasallar ihtiva ediyor
Tahmin ediyorum ki, bizim daha bilmediğimiz, hatta bizlere söylenmeyen farklı türde katkı maddeleri
Pamuk gibi ekmekler, bembeyaz
Yiyorsunuz doymuyorsunuzTıka basa doysanız da bir kaş saate kalmadan yeniden acıkıyorsunuz !
Ekmek üretiminde suyun önemi
Ekmek üretiminde suyu da basite indirmemek gerek.
Barajlarda
Depolarda
Aylarsa durgun halde bekleyen su, arıtma tesislerinde mikrop öldürücü bir sürü farklı kimyasal proseslerden geçiyor.
Bu gün gerek evimize gerekse ekmek fırınlarına gelen su ;
Kilometrelerce uzaktan ;
- Kimisi metal
- Kimisi plastik
Borular ile taşınıyor, evet mikropsuz olabilir, lakin bu su ne kadar sağlıklı ve evimize ulaşıncaya dek ne kadar mineralini muhafaza etti acaba
Ekmek üretiminde tuzun yeri
Farklı tuz çeşitleri var kaya tuzu deniz tuzu, bunlara diyecek bir söz yok
Peki ya ekmek üretiminden kullanılan fabrikasyon rafine tuzlar, rafine tuzların
%97'si sodyum klorür
İyot
Aliminyum hidroksit gibi nem alıcı kimyasallar ihtiva ediyor
Yedikçe yiyorsunuz, yedikçe alzaymıra yakalanma şansınız yükseliyor
SONUÇ
Kilo vermek mi istiyorsunuz
Sağlıklı yaşamak mı istiyorsunuz, işlenmiş buğdaydan hazır maya ile üretilen ekmeği yemeyin
Soframdan ekmeği ve şekeri kaldırarak sadece iki ayda on beş kilo vermiş birisi olarak bu makaleyi kaleme aldım
Hazır ekmek ve şeker insanoğlunu yavaş yavaş öldüren en sinsi düşmandır
Ahmet Atam
Yorum Gönder