-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

EKMEK NEDEN KİLO ALDIRIYOR

Ekmek neden kilo aldırıyor
Ekmek neden kilo aldırıyor


Ekmek neden kilo aldırıyor, hiç düşündünüz mü, İnsanoğlu yerleşik düzene geçtiğinden beri ekmek tüketiyor, lakin son elli yıl ekmek artık insanoğlunun yüz yıllar boyu yediği ekmeğe hiç de benzemiyor.
Sayısız araştırmacı sayısız tez ortaya koyuyor 
Bazıları vazgeçilmez bir besin maddesi gibi görürken ;
Bazıları da ekmeğin tehlikeli yönlerine işaret ediyor.

Eskiden ekmekler nasıldı 

Elli yol önce müstakil olan evimizin arka tarafında küçük bir ekmek fırınımız vardı, unu köyde yaşayan dedemden temin eder, şalı çırpı ve talaş ile rahmetli annem ekmek yapardı, öyle bir iki tane değil aileye en az bir hafta on gün yetecek miktarda ekmeğimizi pişirirdi, o ekmekler son güne kadar bayatlamazdı, o ekmekler asla küflenmezdi, işin ilginç yanı, ailenin temel besin maddesi unlu mamuller olduğu halde ne evimizde ne çevremizde ne de akrabalar arasında kilolu insan yoktu .

Günümüz ekmekleri nasıl 


Bu gün fırından aldığınız o mis gibi kokan ekmek ertesi güne dayanmıyor
Ya kupkuru oluyor, ya da bir bakıyorsunuz küflenmiş, ovur ovur ovuluyor
Peki bizim ekmeğimize ne oldu
Buğday aynı buğday mı
  • Un aynı un mu
  • Su aynı su mu
  • Tuz aynı tuz mu
  • Maya aynı maya mı

Bütün püf noktası yukarıda yazılan beş madde de gizli, hiç biri doğal kalmamış,
Buğday ebder olmuş genetiği ile oynanmış, artık börtü böcek bile yanına yaklaşamıyor
Kara değirmenler yok olmuş.
Şimdi modern un fabrikalarında buğdayın içinde insan sağlığı için son derece faydalı olan kepek gibi maddeler tamamen çıkarılarak ayrıca satılır hale gelmiş
Ve gıda uzmanlarının zararlı olduğunu söyledikleri

Beyazlatıcı
Raf ömrü uzatıcı gibi
Çeşitli katkı maddeleri katılıyor,
Evvelden un çok çabuk kurtlandığı için sadece yeneceği kadar öğütülürdü
Bu günün hazır unları ise asla kurtlanmıyor
Çünkü kurtların hazır unun içinde yaşama şansı yok
O küçücük kurdun, kelebeğin bile yiyemediği, yediğinde takdirde öldüğü unları bu gün biz  yiyoruz,

Neden sağlıklı yaşayamıyoruz 

İnsanoğlu eskiden de ekmek yiyor lakin kilo almıyordu
Neden bu gün ekmek yediğimizde kilo alıyoruz
Neden ekmek yediğimizde şeker hastalığına daha yatkın oluyoruz
Aslında biliniyor nedenleri,  maalesef un ve içine koyduğumuz katkı maddelerinde bilemediğimiz bir sürü katkı maddeleri var

Ekmek mayasına gelirsek

Aslında evde üretile mayaların birçok faydası vardır
Ev mayası 
  • Sağlıklı, 
  • Besleyici ve 
  • Mineral olarak 
  • Vitamin olarak son derece faydalı bir besin maddesi.

Ya hazır mayalar, işte orada durun farklı .

Hazır satılan mayanın içerisinde mide hastalıklarına sebep olabilecek 
  • Sodyum, benzoat 
Gibi katkı maddeleri var,
Tahmin ediyorum ki, bizim daha bilmediğimiz, hatta bizlere söylenmeyen farklı türde katkı maddeleri
Pamuk gibi ekmekler, bembeyaz
Yiyorsunuz doymuyorsunuz
Tıka basa doysanız da  bir kaş saate kalmadan yeniden acıkıyorsunuz !

Ekmek üretiminde suyun önemi

Ekmek üretiminde suyu da basite indirmemek gerek.
Barajlarda
Depolarda 
Aylarsa durgun halde  bekleyen su, arıtma tesislerinde mikrop öldürücü bir sürü farklı kimyasal proseslerden geçiyor.
Bu gün gerek evimize gerekse ekmek fırınlarına gelen su ;
Kilometrelerce uzaktan ;
  • Kimisi metal 
  • Kimisi plastik 
Borular ile taşınıyor, evet mikropsuz olabilir, lakin bu su ne kadar sağlıklı ve evimize ulaşıncaya dek ne kadar mineralini muhafaza etti acaba

Ekmek üretiminde tuzun yeri

Farklı tuz çeşitleri var kaya tuzu deniz tuzu, bunlara diyecek bir söz yok
Peki ya ekmek üretiminden kullanılan fabrikasyon rafine tuzlar, rafine tuzların 

%97'si sodyum klorür
İyot
Aliminyum hidroksit gibi nem alıcı kimyasallar ihtiva ediyor
Yedikçe yiyorsunuz, yedikçe alzaymıra yakalanma şansınız yükseliyor 

SONUÇ

Kilo vermek mi istiyorsunuz
Sağlıklı yaşamak mı istiyorsunuz, işlenmiş buğdaydan hazır maya ile üretilen ekmeği yemeyin
Soframdan ekmeği ve şekeri kaldırarak sadece iki ayda on beş kilo vermiş birisi olarak bu makaleyi kaleme aldım
Hazır ekmek ve şeker insanoğlunu yavaş yavaş öldüren en sinsi düşmandır

Ahmet Atam 

Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun