KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

OSMANLI TÜRK ADINI NEDEN KULLANMADI

Osmanlı Türk müdür
Osmanlı Türk müdür

Birtakım Türk düşmanları, Osmanlının Türk olmadığını iddia ediyor, yazıyor çiziyor, Osmanlı Devleti, Anadolu Selçuklu devleti dağıldıktan sonra diğer birçok beylik gibi başlangıçta küçücük bir Türk beyliği olarak kurulmuştur.

Osmanlı Türk müdür

Osmanlı beyliğinin Türk olmasına rağmen onlar gibi Anadolu'da daha niceleri beylikler olarak vardı.
Karamanoğulları, Germiyanoğulları gibi
Çoğu Asyalı gibi, Türkler de Avrupalılar gibi farklı bir devlet ismine sahiptir, devletini üzerine kurulduğu toprakların adını vermiyorlar, Cengiz Han gibi kurucu ailenin adını kullanıyorlardı.
Örnek, Moğol İmparatorluğu yerine Cengiz imparatorluğu gibi.
Peki Neden? Niye?
Sebebi Asyalılar millet kavramının daha o zamanlar dahi farkında olmalarına rağmen, topraklarını Moğollar gibi başka etnik gruplarla da paylaşıyorlardı ve Türkler bundan birkaç bin yıl önce dahi neredeyse ayrılmaz bir bütündü, tarihte her daim genellikle sultanlık ailesinin adıyla gittiler.

Osmanlıda ulusal kimlik yoktur

Bir başka sebep
Osman gazi han kendilerini ırksal ve ulusal kimliklerin üzerinde görüyordu, Allah'ın yeryüzündeki gölgesiydiler, ve Allah'ın ulusal bir kimliği olmadığı için onlarda ulusal bir kimlik kullanmadılar.
Osmanlı aslında ne ümmi ne de milli bir imparatorluk.
Sayısız dinlerin ve sayısız kimliklerin buluşturulduğu bir hanedan devleti idi.
Aslında tarihi okursanız, Osmanlı İmparatorluğu'nda ebet müddet uğruna  en çok Türklerin ayrımcılığa uğradığını zaten görürsünüz.  


a.atam