-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Sarma sigara ile paket sigara arasında ne fark var

Sarma sigara ile paket sigara arasında ne fark var
Sarma sigara ile paket sigara arasında ne fark var 

Sarma sigara ile hazır paket sigara arasında her şeyden önce minimum üç kat bir maliyet farkı var, son zamlar, satın alma gücü düşen dar gelirliler nedeniyle ile Sarma sigaraya olan rağbet artmaya başladı, içmesi keyifli, lakin sarması hayli meşakkatli ve el alışkanlığı isteyen bir maharet 

Sarma sigara nedir ?


Kıyılmış halde satılan tütünü bakkal yada marketten alır, siz sararsınız, adı sarma sigara olur, bence endüstriyel yollarda üretilen sigaradan daha az zararlıdır diye düşünüyorum, markalı firmalar, aroma adı altında kim bilir ne tür kimyasallar kullanıyor bilmek mümkün değil .
Sigara giderinizi düşürmek istiyorsanız baş vuracağınız bir yöntemdir, yine tavsiyem, içinde ne olduğu belli olmayan hazır sarılmış sigara yerine, kaliteli  tütün alarak kendiniz sarmanızdır

En iyi sarmalık tütün hangisi


Piyasada tekelin ürettiği tütünler başta olmak üzere çok çeşitli tütün markası var.
Durum, golden Virginia, George karalies, old horborn gibi ithal tütünleri her yerde bulamazsınız.
Daha çok Marlboro, Camel Winston, ben çoğunu denedim lakin aralarında bir fark göremedim, fiyattan başka !

Sarma tütün kansere sebep olur' mu?


Hazır paketlenmiş tütünler ne kadar kansere sebep oluyorsa, sarma tütünlerinde onlardan aşağı kalır bir yönü yoktur, akciğerleriniz, gırtlağınız, mideniz, hatta böbrekleriniz dahi kanser riski altındadır, şansınıza ne çıkarsa !
Bu arada önemle belirtmekte yarar var, küf tutmuş bir tütünü sararak sakın içmeyin, aflotoksini direk  ciğerlerine göndermiş olursunuz 


Kaliteli bir türün nasıl anlaşılır


Her şeyden önce kaliteli bir türün rengi koyu sarıdır, parmaklarınızın arasında bir mısır püskülü gibi akıcıdır, bir tutamı kaldırdığınızda kaşar peyniri gizi uzar gider, lor peyniri dibi topak topak oluyor ise uzak durun, zaten baktığınızda görsel olarak, çöp mü, tütün mü kendisini ele verecektir.


Filitresiz sarma tütün dahamı fazla risklidir ?


Evet, Risk yüksekliğinin nedeni ise, sarma sigaraların, filtreli sigaralara göre daha kanserojen olması, sigaranın ucundaki filtre nikotin ve bazı yabancı maddelerinin bir kısmını süzebildiği için sarma sigara içiyorsanız ucuna mutlaka filtre takmanızı şiddetle öneririm .

Bozuk sarma sigara nasıl anlaşılır


Sigarayı baş parmağın ve işaret parmağınızın arasına alın ve yuvarlayın, bir sertlik hissediyorsanız, yada hafiften bir çıtırdama duyuyorsanız, sigara bayatlamış ve odun, yani çöp haline gelmiştir, içmemeniz tavsiye edilir

Sarma sigara nasıl aromalandırılır ?


Tütünde farklı ve doğal tatlar yakalamak için kurutulmuş meyveler kullanabilirsiniz. 
Kiraz veya vişne ağacının kurutulmuş yaprakları da evde tütün aromalandırma için kullanılabilir. 
Mutfağınızda bulunan farklı tatlarla da tütünün  aromalandırma işlemi yapılabilir. Kahve, elma, tarçın gibi çeşitli bitkiler ile farklı tatlarla farklı aromalar elde etmek mümkün.

Sonuç 

Sarma sigarada tütün önemli, sarma sigara, piyasadaki kükürtlü tütünlerle değil de, gerçekten kaliteli  bir tütünle ve kendi elinizle özenle sardığınızda  içimi gerçekten keyifli olur .
Fiyakalı bir tabakanızla yanında bir de muhtar çağmağı, eski dayılar gibi biraz nostalji biraz da otantik bir hava katar.
Sigara zamları geldikçe vatandan sarma sigaraya yönelmeye başladı.
Nasıl mı ayakkabı tamircileri, kuru temizlemecilerin işleri bu dönemde tavan yapmaya başladı ise, tütün satıcılarının işleri de pik yaptı.
Gerçi hepsi duman, hepsi zehir.

Ne demiş atalarımız
Parasını el el alır, dumanını yel alır, zifiri sana kalır diye !

Siz yine de  sigara içecekseniz bari sarma için, kaliteli tütün kullanın  kendiniz sarın, hem daha ekonomik,  hem de gerçekten daha da keyif işi, amma velakin dediğim gibi çöp piyasa malları ile değil,  iyice araştırarak sağlam ve kaliteli tütünlerle yapın bunu .

Ahmet Atam 




Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun