KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

Kullanıldığınızı nasıl anlarsınız?

Kaşınızdaki kişi tarafından kullanıldığınızı nasıl anlarsınız?
Kaşınızdaki kişi tarafından kullanıldığınızı nasıl anlarsınız?


Kullanıldığınızı nasıl anlarınız? Kişilerin başkalarıyla kurduğu iletişimler esnasında karşısındaki kişilerle mutlaka bir alma verme ilişkisi vardır, yani ne alıyorsun ne veriyorsun veyahut da tam tersi, bu tür alma verme ilişkilerinde bazen az verirsin çok alırsın veya bazen çok verir az alırsın, ama nispeten bir denge vardır, eğer arada bir uçurum varsa durup düşünmek gerekir ben kullanılıyor muyum

Kaşınızdaki kişi tarafından kullanıldığınızı nasıl anlarsınız?


İlişkilerde bir denge yoksa zaten kullanılma vardır.
Eğer ki alma verme dengesini düzgün kuramadığın her daim, çok daha fazla verme pozisyonunda kalıyor iseniz mutlaka bu işten zararlı çıkan taraf olursunuz, er ya da geç.
Eğer ki ilişkilerde dengeli bir alma verme pozisyonu yoksa bundan görülecek zararlar hem maddi hem bedensel hem de olabilir ruhsal olabilir.

Karşınızdaki kişinin sizi kullandığınızı nasıl fark edersiniz
Bu tür durumlarda hangi kriterlere bakmak gerekir.
Sizi kullanmak isteyenleri siz zaten bilirsiniz, mutlaka farkına varmışsınızdır, bu tür kişiler sizden her zaman bir şey ister.

  • Borç para ister
  • Arabanızı ister
  • Veya herhangi bir eşyanızı kullanmak ister.

Aslında bu tür eşyalarını her ne kadar vermek istemesen de dostunun yakının kırılmaması amacıyla onun kullanımına sunabilirsin veya sunuyorsundur da
Biraz daha yüzsüzüne denk gelirseniz, arabayı isteyecek ya, Arabanın anahtarı nerede veyahut da para isteyecek ya, cüzdanını nereye koydun cüzdanın nerede falan gibi, sanki kendi malı gibi!
Bu tanıdığınız sizi böylesine dayatmalar içerisine sokuyor olabilir

Kullanıldığını fark edenler ne yapmalı?


Yani karşındaki insan çoğu zaman senden hep bir şey istiyor ve bunun karşılığında hiçbir şey vermiyorsa E çok net bir şekilde bu kişi sizi kullanıyor demektir zaten
İlk fırsatta bu tür insanlardan kaçın
Bazıları da vardır, bir yemeğe gidersiniz bir restoran bir lokantaya hesap ödenecektir O esnada hep bir mazeret bulur, geri adım atar, geride dur, bir, iki, E bu daha fazla olmaya başladıysa bilin ki bu kişi de sizi kullanıyordur, bundan da kaçın.

Bazıları da vardır ki beraber yemeğe çıktığınız hemen der, ya ben bir şeyi yemek istemiyorum hani bir içecek ayran gazoz aç değilim.
Lakin yemek gelir, bir lahmacun veya bir Kebap, O da başlar ucundan ucundan koparmaya yani yemeğinizi ortak olur, uyanık ya!
Bu tür insanlarda sizi kullanan insanlardır, Kaçın bunlardan da!

Sizi işi düşmedikçe hatırlamayan kişiler
Sizi kullanma niyetiyle yaklaşan kişiler.
O esnada son derece sevimli nazik güler yüzlü Sevecen bir tavırla yanınıza yaklaşır.
Aslında kişiliği o değildir, bilirsiniz, kişiliğini böyle bir tavır değişikliğini hissettiğiniz anda kullanılacağınızı anlayın ve hemen kaçın.

Çünkü bu tür insanlar size ihtiyacı kalmadığını anladıkları sizden faydalanamayacaklarını anladıkları anda zaten siz den selamı sabahı keseceklerdir

Sadece ihtiyacı olduğu zaman sizi hatırlayanlar sizi kullananlardır, Kaçın.


Uzun zamandır size arayıp sormayan, bir telefon dahi etmeyen hısım akraba ve tanıdıklarınız bir gün çat Kapı çıkıp geliyorsa ve biraz önce bahsettiğim gibi, sevimli sevecen nazik bir güler yüz takınarak sizden bir şey talep etme niyetini belli ediyorsa, bu tür insanlar da sizi kullanacak olan insanlardır, neredeydin ulan bugüne dek deyip, uzak durun ve kaçın.
Çünkü sen ondan bir şey istediğin ve talep ettiğin zaman bil ki alamayacaksın.
Çünkü sana sadece ihtiyacı olduğu an yaklaşan kişiler.
Senin ihtiyacın olduğu zaman bil ki ilk önce kaçacak kişilerdir.

Verdiğini yaptığını başa kakan her daim hatırlatan kişiler sizi kullananlardır, Kaçın.


Bazıları da vardır ki 40 yılda bir size bir iyilik yapmıştır veya bir yemek ısmarlamıştır her karşılaştığınızda bunu gözünüze gözünüze sokar.
Sizin unutmanıza izin vermez.
Neden biliyor musunuz?
Bilin ki çok daha fazlasını isteyecektir tehlikeli ve en hoş olmayan arkadaşlar ve dostlar arasındaki ilişkide budur bu tür insanlardan kaçın

Gerçek dostlar da çıkara dayalı karşılıklı ilişkiler olmaz.


Bir yere gittiğinizde bir alışveriş ettiğinizde o mu yapacak, bu mu ödeyecek, ben mi ödeyeceğim, sen mi ödeyeceksin gibi insanın aklında kendisine tereddütte bırakacak hiçbir şey olmaz
Kullanılıyor olmayı her zaman maddi ilişkiler anlamında da değerlendirilmemeli, kişi kendi hayatı ile ilgili sana hiçbir şey anlatmıyordur.
Lakin senden her şeyi duymaya her şeyi öğrenmeye meraklıdır.
Sen ki attığın her adımı hatta kestiğin tırnağa varasıya kadar anlattığın halde, karşındaki adam 6 ay önce nişanlanmıştır sen ancak o gün öğreniyorsan, bu samimiyetsiz insandan uzak durun,


Aslında sizin hakkınızdaki her şeyi bu kadar çok öğrenmeye çabalaması, iyi niyetli olmadığının da bir göstergesi olarak düşünülebilir.
Yarın sizin hakkınızda kullanmak için sizden bugün için bir şeyler öğrenme çabası içinde olabilir.
Bu aslında çok kötü niyettir
Burada her zaman sen her şeyi anlatıyorsun, ama karşındaki kişi hiçbir şey anlatmıyorsa bu alışverişte de bir dengesizlik vardır, yani bir anlamda kullanılıyorsunuz demektir

Bu tür insanlar, size sorunlarını anlatırken, siz can kulağı ile dinliyor olabilirsiniz, ama bir de bakın, siz kendi sıkıntınızı derdinizi üzüntünüzü anlatırken, bu tür kişiler can kulağıyla dinliyor mu?
Yoksa başka şeylerle mi meşgul oluyor.
Elinde telefon, veyahut gözü televizyonda.
Sıkıldığını çok net bir biçimde belli ediyor.
Bu da sağlıklı bir ilişki değil yani bu kişi de muhtemelen sizi kullanılıyor

Sonuç olarak demem o ki sizi kullandığını fark ettiğiniz insanlardan uzak durun.

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun