-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

TROL KİME DENİR TROLLÜK NEDİR

Trol kime denir
Trol kime denir

Trol kelimesinin anlamı

Trol kime denir, İnternet Trollüğü veya Trol, internet ortamında sosyal bir medya aracılığı ile insanların keyfini kaçırmak, rahatsız etmek, küçük düşürmek, dışlama veya münakaşa ortamı oluşturmak için aktivitede/paylaşımda bulunmaya çalışan kişi

İnternet trolü

Bu yazıda, internet trollüğünün ne olduğunu, nasıl tanınabileceğini ve nasıl başa çıkılabileceğini anlatacağım. İnternet trollüğü, son yıllarda giderek yaygınlaşan ve ciddi bir sorun haline gelen bir olgu. İnternet trollüğü, kısaca, internet ortamında başkalarını rahatsız etmek, kızdırmak veya küçük düşürmek amacıyla yapılan her türlü davranış olarak tanımlanabilir. İnternet trollü, bu davranışları sergileyen kişiye verilen isimdir.

İnternet trollü, genellikle anonim veya sahte bir kimlik kullanarak, sosyal medya platformları, forumlar, bloglar, yorum alanları gibi yerlerde provokatif, alaycı, hakaret içeren veya yalan yanlış bilgiler paylaşarak başkalarının tepkisini çekmeye çalışır. İnternet trollünün amacı, genellikle dikkat çekmek, eğlenmek veya kendini tatmin etmektir. Bazı durumlarda ise internet trollü, siyasi, ideolojik veya ticari bir amaç güdebilir.

İnternet trolü ile karşılaştığınızda nasıl davranmalısınız? 

İnternet trollünün en büyük zevki, sizin ona cevap vermeniz ve tartışmaya girmenizdir. Bu şekilde onun egosunu beslemiş ve istediği sonucu almış olursunuz. Bu nedenle internet trollü ile karşılaştığınızda en iyi yöntem, onu görmezden gelmek veya engellemektir. 

Ona cevap vermek yerine, onun yaptığı paylaşımları rapor ederek ilgili platformun yöneticilerine bildirebilirsiniz. Böylece internet trollünün hesabının kapatılmasına veya cezalandırılmasına katkıda bulunabilirsiniz.

İnternet trollüğü ile mücadele etmek için sadece bireysel değil, toplumsal bir çaba da gereklidir. İnternet ortamında saygılı ve hoşgörülü bir iletişim kültürü oluşturmak için herkesin sorumluluk alması gerekir. İnternet trollünün yaptığı paylaşımlara prim vermemek, onları desteklememek veya alkışlamamak önemlidir. Ayrıca internet ortamında karşılaştığımız bilgileri doğrulamak ve kaynaklarını araştırmak da internet trollüğünün önlenmesine yardımcı olabilir.

İnternet trollüğü, hem bireysel hem de toplumsal açıdan zararlı bir davranıştır. İnternet ortamında başkalarını rahatsız etmek yerine, faydalı ve yapıcı bir şekilde katkıda bulunmak hepimizin yararınadır. Unutmayalım ki internet de gerçek hayatın bir parçasıdır ve burada da insanlara saygılı ve nazik olmak gerekir.

Trollük günümüzde siyasi parti yandaş ve yalakalarının muhalifleri linç etmek için kullandıkları bir yönteme dönüşmüştür maalesef.

Türkiye'de ulusal ve yerel basını büyük çoğunluğu günümüzde gazetecilik vasfından uzaklaşarak birer trol haline gelmiştir.

-----

Ahmet ATAM

Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun