Nereden nereye

Murat Kurum portakal dağıtıyor

Sene 1977 yer Balıkesir ordu donatım Okulu, acemi birliği eğitimden gelmişiz akşam yemeği için bir yemekhanede toparlandık yemeği soracak olursanız hiç unutmam bulgur çorbası kapuska ve mandalina.

Askerlik yapanlar bilirler önce yemek duası yapılır, Tanrımıza hamdolsun diye Ondan sonra nöbetçi subayı buyurun Afiyet olsun der herkes yemeye başlar.
Bulaşık suyu gibi bir bulgur çorbası ve arkasından kapuska yiyebilirsen ye.

Çoğu Erat yarım somun tayını Mebusat torbasına koydu yemekten sonra çay ocağında çayla ıslatarak yerim diye, O esnada bir karavana daha geldi, Kasa değil karavana, karavanının içerisinde de mandalina doldurmuşlar.

Mandalinaları dağıtmaya çalışan Çavuş beceremedi dağıtmayı.
Çünkü içeride en az üç yüz kişi var.
Herkes bir an önce mandalinasını alıp çay ocağına Gitme düşüncesindeydi baktı olmuyor havadan mandalinaları atmaya başladı

Çavuş mandalinaları attıkça içerde tam bir karmaşa hasıl oldu Herkes mandalina kapma derdindeydi, sahne çavuşun hoşuna gitmiş olsa gerek ki, her mandalina kapışıldıkça kahkaha atıyordu.

İşte tam o esnada nöbetçi subay tekrar Yemekhaneye döndü ve o manzarayı gördü, o güne kadar bir anda öfkeden çıldıran bir insan görmemiştim, askerlerin başına mandalina atılarak rencide edilmesi, zaten kötü bir yemek sonrası, kelimenin tek anlamıyla nöbetçi subayı çıldırtmıştı.

Gözü kararan nöbetçi subay mandalinaları dağıtan çavuşa öyle bir girişti ki inanın öldürecek zannettik, yere düşen Çavuşun üstünde tepiniyordu, sen eratı nasıl böyle aşağılarken kahkahalar atarsın diye.

Askerin bu şekilde aşağılanırken çavuşun kahkahalar atarak keyiflenmesi nöbetçi subayını Tek kelime ile çıldırtmıştı.

Aradan yıllar geçti buna benzer bir manzarayı sayın Erdoğan'ı vatandaşların başına çay atarken gördüğümde o anları tekrar yaşadım.

Bugün ise İstanbul belediye başkanlığına aday olan bir zat, Beşiktaş'ta seçim gezisinde bir pazar tezgahının başında halkın başına mandalina atıyordu.

Ama bu sefer o mandalina atanı cezalandıracak birisi yok, daha da kötüsü kanıksayan vatandaşlar var, yemlenen tavuk misali, Yazık. Nereden nereye değil mi.

Ahmet ATAM

0 Yorumlar

Yorumlarda lütfen saygılı olun