İran İsrail savaşı olur mu?

İran İsrail savaşı olur mu?
İran İsrail savaşı olur mu?


İran İsrail savaşı olur mu? 11/04/2024 saat 21 sıraları herkes İran'ın İsrail'e güçlü bir saldırı yapmasını bekliyor, İran'ın İsrail'e saldırısının sonuçları neler olur.

Iran, İsrail'e saldıracak iddiası:


İran, böyle bir adımıyla bölgedeki sıkışmışlığını ve Suriye'deki kötü imajını temizlemek ve prestij kazanmak ister, ancak bu riski göze alamaz.
Daha olası olan senaryo şudur:

ABD ve İsrail, şu anda Işid'ten bile daha vahşidir, bu nedenle bir İran saldırısıyla kendilerini "meşru savunma" pozisyonuna çekebilmek için İran'ı "İran vuracak" diyerek zorlamak istiyorlar.
Sonuç olarak, vururlarsa:
Kendimizi savunuyoruz bahanesiyle kazanacaklar.
Vurmazlarsa da İran'ı küçük düşürmüş olarak kazanacaklar.
Emin olun İsrail ve Amerika, Ortadoğu da yeni haritaların şekillenmesi için İran'ın saldırı yapmasını dört gözle bekliyorlardır.

Burada kilit nokta kürecikteki Amerikan radarlarıdır, bu radarlar İran'dan kalkan tüm füzeleri anında İsrail ve Amerika'ya ileten radarlardır, Kürecik faal iken, İran'ın kendi topraklarından İsrail'e atacağı füzelerin isabet yüzdesi düşüktür.

İsrail demek ABD demektir. İran Amerika'ya savaş açacakmış, buna kargalar bile güler.
İran ve İsrail birbirlerine zarar vermekten kaçınırlar, ancak küçük çaplı gaz alma operasyonları ile birbirlerinin taraftarlarını coşturma hamleleri olabilir. İran'ın hedefi sadece sünni Müslümanlara zarar vermektir.
 
Sonuç olarak:

İran ve İsrail arasında savaş olasılığı sıfırdır,  İran'ı İsrail'e saldırıya kışkırtmak bir anlamda Suriye de Türkiye'ye kurulan tezgahın bu kez Gazze'de  tekrarlanmasıdır.
Asıl amaç, Gazze'yi boşaltıp insanları Türkiye ve Mısır'a göndermektir.

0 Yorumlar

Yorumlarda lütfen saygılı olun