enflasyon kimin suçudur - Kendime Yazılarım

enflasyon kimin suçudur

Enflasyon kimin suçudur


Enflasyon kimin suçudur, hiç uzakta aramayın enflasyonun müsebbipleri en yakınınızda sizin seçtiğiniz siyasiler  ve siyasilerin atadığı yandaş yalaka ve kifayetsiz yöneticilerdir..

Enflasyon ve bütçe dengesi:

Ne demiş atalarımız, ''ayağını yorganına göre uzat'' gelirinden çok harcama yaparsan aradaki farkı kapatmak için ya faiz ile borçlanır, yada para basarsınız buda enflasyonu arttırır, peki siyasiler neden bütçeye uymaz neden daha fazla harca yapar, tek cevabı var yeniden seçim kazanmak, vatandaş onların umurunda bile değildir. Benim oturduğum semtte hiç gereği yokken tüm kaldırım taşları değiştirildi, bütçe fazlan varsa yap, lakin bunu borçlanarak yapıyorsan sen devlet adamı değil devletin sırtından kendine ikbal aryan bir sülüksün, enflasyonun müsebbibi de sensin.

Enflasyon ve dış ticaret açığı:

Dış ticarette açık vermeyeceksin, Sen bir garip çingenesin nene gerek gümüş zurna,  evet Türkiye enerji fakiri bir ülkedir, enerjiyi ithal etmek zorundadır, kabul, peki bu kadar lüks otomobil, son model cep telefonları, inanılmaz yükseklikte dünya markası ithal kıyafetler vs, bunları niye ithal ediyorsun, kimse sana öpücük karşılığı bu ürünleri vermiyor, karşılığında dolar talep ediyor, borçlanarak bulduğun dolar faizi itibarı ile enflasyonu yükseltmiyor mu, Peki bunun suçlusu kim, yine bizim seçtiğimiz siyasetçiler.

Enflasyonda talep fazlalığı:

Şimdi bakın son günlerden çok sık duyar oldunuz, çok fazla talep var, talebi kısıcı önlemler alacağız, ulan bu millet açlıktan ölsün mü, zaten vatandaşın büyük kısmı sadece gıda, giyim ve barınma ihtiyacını zar zor karşılıyor onları da mı talep etmesin, sırf mercimek çorbası ve bulgur pilavına mı talim etsin, bu sofraya çekirge sürüsü gibi 10 Milyon istilacıyı Ensar aldatmacası ile oturtarak ekmeğine ortak eden iç talebi arttıranlar kim, elbette bizim oy verdiğimiz siyasiler.

Fiyatlar mı artıyor sen mi fakirleşiyorsun?

Ben elli senelik esnafım, esnaf tüccar ürettiği yada satın aldığı hizmet yada emtianın üzerine kar marjını koyar ve satar, kimse zararına mal satmaz satamaz, satarsa batar, batanın ardından bizim ülkemizde teneke çalarlar. Ne demiş atalarımız, hesabını bilmeyen çavuşlar, döner kıçını avuçlar.

Nedir bir işletmenin ana giderleri, Kira, işçilik, enerji ve hammadde, peki üretici ve esnafın bu ana girdilerine zam yapan kim? üretici mi? esnaf mı? yoksa tekrar seçilmek için olmayan parayı harcayan liyakatsiz basiretsiz siyasetçiler mi?


Enflasyon şiiri



Yanlış kararlar, hatalı politikalar,
Ceplerden akıp giden paralar,
Halkın tepkisi öfke dolu,
Siyasetçilere lanet okudu.

Oy istemek için söz verdiler, 
Refah ve bolluk gelecek dediler, 
Ama ne olduysa, tam tersi oldu, 
Enflasyon belası hepimizi buldu.

Artık yeter, bu kadar oyun, 
Halkın canına tak etti bu zulüm, 
Uyanın artık, bu gidiş nereye? 
Sesimiz duyulsun, dursun zamlar bir an önce.

Siyasetçiler koltukta, keyifleri yerinde, 
Halkın hali perişan, öfkeden eli belinde.
Vergiler artıyor, maaşlar dondurulmuş, 
Halkın sabrı tükenmiş, öfkeyle dolmuş.

Kul Ahmet der ki, kalmayın naçar
Yoksulu gören ta Fizan'a kaçar.
Hele bir otursunlar makama,
Kazığın yağlısı halka girer azar azar.

Ahmet ATAM

0 Yorumlar

Yorumlarda lütfen saygılı olun