KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

Kütahya kent lokantası açıldı

Kütahya kent lokantası açıldı, Kütahya kent lokantasında fiyatlar nedir?
Kütahya-kent-lokantasi-fiyatlari
Kütahya kent lokantası açıldı

Kütahya belediyesi Kent lokantası bu gün kalabalık bir grup eşliğinde açıldı, Kütahya'nın böyle bir işletmeye ihtiyacı var mıydı, Kütahya kent lokantasında fiyatlar nedir?

Kütahya'nın kent lokantasına ihtiyacı var mıydı?


Evet vardı, Kütahya'nın geneli asgari ücretli ve emekli şehri, ücretler ise malum, Kütahya belediyesinin bu uygulamasını beğendim ve takdir ediyorum. Tek isteğim, bu işletmelere belediye kasasından hiçbir şekilde para ayrılmaması. sübvanse etmemesi, yemek yiyen de sadaka değil parasını verip yemiş olmalı.

Son bir kaç yıldır piyasa dengeleri öylesine bozuldu ki, tutan tuttuğunu öpüyor, bunun gibi bazı piyasa dengeleyici mekanizmaların hızla devreye girmesi gerek.
İlaveten Kütahya belediyesi kreş sorununa bir çözüm bulmalı, kreşler cep yakıyor.

Belediyelerin neden böyle bir adım atma ihtiyacı hissettiği, 'Belediye yemek mi yapar? sorularını sormadan önce nedenler ve neden olanlar düşünülmeli
Bazı kollarda özel sermayeyi serbest ve rekabetsiz bırakmak taşları bağlayıp köpekleri salmak gibidir.

Büyükşehirlerdeki CHP’li belediyeler tarafından hayata geçirilen ve özellikle İstanbul’da büyük yankı uyandıran Kent Lokantası için bir süredir çalışmalar yapan Kütahya Belediyesi de Kent lokantasını hizmete açtı
Kütahya Belediyesi’nin ilk icraatlarından birisi olan Ilıca’daki Halk Market’ten sonra Kent Lokantası ve Kır Kahvesinden de ihtiyaç sahibi aileler, emekliler ve öğrenciler herkes uygun fiyata yemek yiyebilecek.



Kütahya kent lokantası fiyatları:


Kütahya kent lokantasında fiyatlar oldukça cazip, üç kap yemek 65 tl,
Umarım okullarda da benzer bir yaklaşım uygulanabilir.
 

Aslına bakarsanız her mahallede, nüfusa göre kent lokantasına ihtiyaç vardır.
Türkiye'de emekliler ve asgari ücretliler, açlık sınırının altında maaş alırken, değil 3-4 çeşit yemek mercimek çorbası ekmeği ve soğanı gördüklerinde bile şükretmek zorunda kalıyorlar.
Bu zorlu ekonomik koşullarda, kent lokantaları her mahallede her köşe başında bulunmalıdır.
İlaveten yaşı yetmişi geçmiş büyüklerimiz var kiminin eli tutmuyor kimin ayağı, hiç olmazsa ücreti mukabili bir öğün yemek yapmaktan kurtulurlar.


Öylesine kaynak israfları var ki, Belediyenin bütçesi futbolculara, şarkıcılara ve müteahhitlere gitmek yerine halk yemeği için harcansın.
Bedavaya sadaka mahiyetinde bir yemekten bahsetmiyorum, maliyetine herkesin parasını ödeyerek yiyebileceği bir yemekten bahsediyorum.


İnsanlar artık yardım almak yerine kendi ayakları üzerinde durmak istiyorlar.
Sadaka vermek artık yeterli değil, çünkü bir kısmı doğru yere gitmiyor.


Kent lokantalarına gidenler burada ezilmiyorum, paramla yemek yiyorum diyebilmeli.
Herkes onurlarıyla yaşamak istiyor.
Kent restoranları bu konuda harika bir çözüm sunuyor.
Teşekkürler Eyüp Kahveci


Ahmet ATAM

1 yorum

Yorumlarda lütfen saygılı olun
  1. Adsız30/6/24

    Ben gerçekten böyle hizmet yaptığı için belediyeye çok teşekkür ederim Allah razı olsun hayat şartları çok zor ve bu durumda belediyenin hizmeti çok güzel bir çorbanın 60 70 tl oldugu ulkede 4 kap yemek bu fiyata cok iyi teşekürler baskanim

    YanıtlaSil