-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Trump mı Kamala mı

Trump mı Kamala mı
Trump mı Kamala mı

Türkiye düşmanı Amerika'da Trump mı Kamala mı , Türkiye için hangisi daha hayırlı olur, gerçi her başkan değişikliğinde Amerika'da yeni politikalar üretilmiyor ve yeni gelecek planları çizilmiyor, bu nedenle, Trump veya Kamala gibi herhangi birinin başkan olmasının direk değil dolaylı etkileri neler olabilir.

Türkiye için Trump'mu Kamala 'mı hayırlı olur:


AKP ve sempatizanlarının Trump'u neden tercih ettiklerini de anlamıyorum, adam sadece iki tweet atarak 80 milyon insanı market kuyruklarına soktu.

  • Ülkenin cumhurbaşkanına aptal olma diyerek hakaret etti.
  • CAATSA yaptırımlarını uyguladı.
  • F35 programından attı.
  • Ekonomiyi olumsuz etkiledi ve
  • Halkbank davasıyla istediği her şeyi yaptırdı.
 
Buna rağmen iktidar yanlılarının bu adamı desteklediğini anlayabilmiş değilim.
Seçimler Amerika'da Kamala'nın yakın olduğu Yunan-Rum lobisi ile, Trump'ın yakın olduğu Yahudi lobisi arasında bir seçim yapılacak. Yunan Rum ve Ermeni lobisi mi kazanacak, Yahudi lobisi mi göreceğiz, kim kazanırsa kazansın burada kaybeden Türkiye olacak gibi görünüyor.

Eskiden Yahudi lobisiyle ilişkilerimiz iyiydi, ancak İsrail karşıtı müthiş politikalarımız nedeniyle bize yakın duran en güçlü lobiyi de düşman haline getirdik.
Şimdi işimiz Amerika'da bulunan zayıf Türk lobisiyle.
Bizler ona odaklanacağız.

Türkiye için en iyi olan, ümmet siyasetini terk edip, cumhuriyetin temel değerlerine geri dönen ve yerli, milli kimliğiyle satılmamış toprak parçalarını koruyan vatansever devlet adamlarının liderliğinde bir yeni bir sistem kurmak.
Eğer bunu başaramazsak, ülke ekonomisi daha çok zarar görecek uluslararası ilişkilerde daha çok zor durumlara düşeceğiz.

Trump yada Kamala kim gelirse gelsin bir twit atacak yeniden patates kuyruklarına gireceğiz.
Rusya'nın bir gecede 33 askerimizi şehit etiğinde yutkunduğumuz gibi, yine yutkunacağız.

Kamala veya Trump veya başka biri olsun, hatta Hz. İsa'nın başkan olması bile bize fayda sağlamaz.
Türkiye için ne biri ne de diğeri hayrı yoktur.
Amerika ilan edilmemiş Türkiye düşmanıdır.
Türkiye'deki siyasal İslamcıların Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapan Trump'a duyduğu hayranlık ise tam bir klinik vaka ve akıl tutulmasıdır.

Sonuç.

Arkasına Kamala'yı alan Yunanistan, Trump desteğindeki İsrail'den, sınır komşusu ve ege ile Akdeniz sorunları yüzünden çok daha tehlikeli ve tehditkar olacaktır.

Öncelik ve nüans farklılıkları haricinde Ne Kamala ne de Trump'ın Türkiye açısından farklı düşündüklerini sanmıyorum.
Kurt (Amerika) karar vermiş, Kürdistan aşkına Kuzuyu ( Türkiye) yiyecek, Türkiye'nin acil olarak 100 başlık kapasiteli kıtalararası bir nükleer silah inşa etmesi en akılcı karardır.
Yazının sonunda bir de tahminde bulunayım, tek kurşun ile seçimin atmosferini değiştiren Amerika bir kadın başkana hazırlanıyor.

Ahmet ATAM

Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun