Mahmut Abbas neden Türkiye'ye geldi - Kendime Yazılarım

Mahmut Abbas neden Türkiye'ye geldi

Mahmut Abbas neden Türkiye'ye geldi
Mahmut Abbas neden Türkiye'ye geldi


Filistin devlet başkanı Mahmut Abbas Türkiye'ye geliyor, Türkiye'de İsmail Haniye için milli yas ilan edip, O’nun ezeli muhalifini Türkiye’ye davet etmek? Türkiye Cumhuriyeti için ne kadar tutarlı bir harekettir.


Hamas ve Mahmut Abbas:



2007 yılında Gazze’deki seçimleri kazanan İsmail Haniye liderliğindeki Hamas, hemen ertesi gün yaklaşık 1200 El Fetih destekçisi olan  muhalifini katlettirdi.
Çoğunu yüksek binalardan aşağı attı, bir kısmını ise kurşuna dizdi, bir kısmını da işkenceyle öldürdü, Hamas'ın yaptığı bu katliama dair videolar bugün bile dolaşır internette, bulabilirsiniz.
Yönetimi ele geçirdiği 2007’den sonra da bugüne kadar tam 17 yıldır bir daha da hiç seçim yapılmadı Gazze’de Hamas.

Türkiye Cumhuriyeti olarak şimdi siz Mahmut Abbas’ı Türkiye'ye getirerek ne demesini bekliyorsunuz ki?
İsmail Haniye için milli yas ilan edip,
O’nun muhalifini Türkiye’ye davet etmek vallahi şaka gibi.

Hamas İsrail ile ölümüne savaşırken Mahmut Abbas İsrail devletini tanıyor ve komşu iki ülke olarak yaşamayı kabul ediyor.
Hamas ve şehit ilan edilen İsmail Haniye ise bütün Yahudilerin İsrail’i terk etmesi ya da öldürülmesi gerektiğini savunuyor. 


İsmail Haniye ve Mahmut Abbas bu ikisi iki farklı kutup, iki farklı ideolojidir, Mahmut Abbas’ı TBMM’de konuşturmak şovdan başka bir şey değildir.
Peki Abbas Türkiye'ye gelip, bizim mecliste 'Hamas bir terör örgütüdür, iktidarı ele geçirdikten sonra 1200 El Fetih mensubu arkadaşımı öldürdüler, bir daha da seçim yaptırmadılar!' derse? o zaman ne cevap verilecek.

Mahmut Abbas Kimdir?


Mahmut Abbas Filistin'de Hamas'ın rakibi olan el fetih grubunun lideri olup Gazze dışındaki bölgelerde ise devlet başkanı olarak kabul edilen zattır, Mahmur Abbas:
  • Kafkaslarda Ermenileri.
  • Kıbrıs'ta Rumları.
  • Adalar Denizi'nde Yunan'ı destekleyen kişidir.
Aslında Filistinlilerin önce bu ve bunun şürekâsından kurtulması lazım. dolayısı ile Filistinliler önce iç işgal cephesinden kurtulmalı. bunların hepsi İsrail'in ve küresel nizamın adamlarıdır.
İsrail neredeyse tüm muhaliflerini suikast ile öldürürken, Neden Abbas'a dokunmaz hiç düşündünüz mü?
Mahmut Abbas'ın TBMM’de konuşma yapması Türkiye'nin Ortadoğu politikasına,TBMM’ne ve Türk halkına hakarettir.
Mahmut Abbas İpleri Amerika'nın elinde olan Ortadoğu'da BOP kapsamında büyük Kürdistan kurulmasında arka planda en büyük destekçi olan İsrail'in bir piyonudur.


Sonuç:


Gazze'ymiş Filistin'miş falan Türkiye’deki hiçbir siyasetçinin zerre umurunda bile değil zaten biliyoruz, varsa yoksa Filistin romantizmi üzerinden ve Yahudi nefretini de körükleyerek rant ve duyar kasmak, tek yapılan budur.

Sn Erdoğan ve AKP'nin Türkiye'nin savunma hatlarının nerede kurulması gerektiği kaygılarına katılmakla beraber, son derece kaypak olan Ortadoğu coğrafyasında Araplara güvenmek ne derece doğrudur.

Yakın tarihte Osmanlıyı sırtından vuran coğrafyada Araplardan asla ve kat'a müttefik olmaz, dün sattılar, yarında satarlar. 


0 Yorumlar

Yorumlarda lütfen saygılı olun