-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Türkiye Gazze savaşına müdahil olur mu

Türkiye Gazze savaşına müdahil olur mu
Türkiye Gazze savaşına müdahil olur mu

Türkiye Gazze savaşına müdahil olur mu? Türkiye'de, özellikle havuz medyasında, gündem Gazze ve Filistin ile başlayıp Filistin ile bitiyor; İran'ın ne zaman ve nasıl yanıt vereceği ise tüm kanalların ana konusu.
 

İran İsrail savaşı olur mu?


İsrail, Amerika'nın onayını ve Batı'nın desteğini alarak, uygun bir konjonktürde tüm Ortadoğu'yu etkisi altına alabilir; bu durum sadece İran'ı değil, tüm dünyayı etkiler. ABD, Süleymani'yi öldürdüğünde, İran'ın ABD'ye karşı Ortadoğu'da zorluklar yaratacağı ve intikam alacağı iddia edildi. 
Ne oldu? 
İran iki animasyon paylaştı ve ABD'ye intikam aldıklarını iddia etmek için, ABD üssüne iki füze atacaklarını ve askerlerin sığınaklara girmesi gerektiğini söyleyerek sembolik bir saldırı gerçekleştirdi. 
Yapabilecekleri bu kadardır.

Bir diğer konu şudur: İsrail-İran savaşı başladığı gün, Çin-Amerika savaşı da başlamak üzere olabilir. İran, Çin'in en önemli ticaret ortağıdır. Bu yüzden, iki taraf birbirlerine füze fırlatırken, dünya seyreder, bu esnada İsrail Gazze'yi yutar.

İsrail İran savaşı sonucu ne olur?


Eğer ki, bu savaş olursa İsrail İran'a kara ordusu göndermeden önce ABD ile birlikte en az 2 yıl İran'ı hem havadan hem denizden vurur. taş taş üstünde kalmaz, ekonomi biter, zaten bir kara savaşına gerek kalmadan beş parçaya bölünen İran dağılır
Bu nedenle İran birkaç füze ve birkaç animasyon ile halkının gazını alır, o kadar.

Zaten günümüzde kendine denk ülkeler arasında fiili savaş dönemi çoktan bitmiştir, vekalet savaşları başlamıştır, artık hiçbir ülke, tabi aralarında üç boy sıklet farkı yoksa kolay kolay savaşmaz, şimdi ekonomik savaş dönemi.

Türkiye Gazze için İsrail ile savaşır mı?


Bizim siyasetçilerimizde gaz çok verirler gazla uyuturlar halkı.
Bir sabah gelebiliriz diye.
Kimse kusura bakmasın, kimse gaza gelmesin.
Günümüzde savaş için sadece asker ve silah yeterli değildir, ardında güçlü ve sağlam bir ekonomi olması gerekir.
Bu nedenle:
Hiç hamaset yapmaya gerek yoktur, Türkiye'de Gazze için İsrail ile asla ve kat'a savaşmaz, savaşamaz.

Türkiye'nin İsrail'e savaş açması, arkasında batı ülkeleri ve Amerika'ya alan İsrail için, İçinde Türkiye'nin güneydoğusu da olan bir bölge de Kürdistan kurulmasının işaret fişeği olur.

Ahmet ATAM
Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun