-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Türkiye İsrail savaşı

Türkiye İsrail savaşı

Arkasına abd ve batılı ülkeleri alan İsrail'in nihai ve son hedefi neresidir, Türkiye İsrail savaşı kapıda mı?


Arkasına abd ve batılı ülkeleri alan İsrail'in nihai ve son hedefi neresi olacak? İslam inancında 'Melhame-i Kübra' olarak ifade edilen, Hristiyan ve Musevi inancında ise 'Armageddon' olarak adlandırılan büyük kıyamet savaşı kapıda mı?

Türkiye'nin Güneydoğusunda 22 ilinin de hedef alındığı Büyük İsrail planının gösterildiği haritayı, Cihat Yaycı'nın başkanı olduğu araştırma merkezinde yayınlanmıştı. 

İsrail’de gelişmiş bir teknoloji vardır, parası vardır, dünya üzerinde İsrail lobisi nedeniyle etkinliği ve gücü vardır. İsrail'de olmayan topraktır, tarım arazisidir, sudur, enerji kaynaklarıdır, İsrail'in kendine yeterli ve gerek bölgesinde ve gerekse dünya üzerinde söz sahibi olabilmesi için bu beş kaynağa sahip olması gerekir ve bu beş kaynakta İsrailin hemen yanıbaşındadır.

Ortadoğu'da sınırların değişeceği varsayımı ile gündeme getirilen BOP aslında büyük İsrail projesidir bu projenin ana unsurları ise Irak'ın kuzeyinde, Suriyede ve Türkiyededir. ikinci unsur ise, Akdenize kadar şia kuşağı oluşturmaya çalışan İrandır.

İsrail bu kaynaklara nasıl erişebilir?

Hiçbir devlet kendi kaynaklarını bedavaya vermez, ya para ile satın alırsınız, yada savaş yolu ile zorla, para ile satın alma dönemi yüz yıl önce sona erdi, şimdi savaş ile el koyma zamanı.


Türkiye İsrail savaşı

Kürt coğrafyası ve İsrail:

Bu savaşta Kürtlerin desteğini yada daha doğrusu birlikteliğini sağlayamayan İsrail'in Büyük İsrail projesi ise asla gerçekleşmez. Enerji ve su kaynaklarına erişebilmesi için İsrail'in Suriye'de Kürtlerin ele geçirdiği bölgeye ve Fırat nehrine ulaşması gerekir, bu sebepler İsrail'in Lübnan'dan sonsa hedefi Golan tepeleri üzerinden Suriye'de pkk/pyd ile birleşmektir.

Bugün gazze, yarın suriye öbür gün sıra Türkiyenin güneydoğusundadır. Gazze Türkiye için ileri savunma hattıdır diyen Erdoğan bu sözü sadece ümmet kavramı ile söylemiş değildir, aslında çok daha net ifadeler ile halka anlatılması gereken bir konudur.

Ve bu kez İsrail netice alıncaya kadar bu projeyi hayata geçirmeye kararlı görünmektedir, Gazze,Lübnan ve Suriye İsrail için kolay lokmalardır, burada başat aktör Türkiye'dir Türkiye ise son dönemde ekonomik olarak diz çökertilmiş askeri olarak zayıflatılmış silah ambargosu altına alınmıştır, uçaklarını yenileyememekte, tanklarına motor temin edememektedir, Iraktan ve Suriye'den sürülen Kürtler ve Araplar nedeniylede demografik yapısı bilinçli olarak değişime uğratılmıştır, ekonomisi güçlü olmayan içeride zafiyet gösteren bir Türkiye ne yazık ki sadece İha ve Siha ile böylesi büyük bir savaşı kazanamaz.İran'a ise asla ve kat'a güvenilmemelidir.

Emperyalizmin nihai hedefi Türkiye'dir, İran sadece hedef saptırmada kullanılan bir piyondur, Savaşın sonunda İran'ın kaybı, İrandan Akdenize kadar Türkiye'yi güneyden kuşatan Şia kuşağıdır, o kadar.

Türkiye ve İsrail savaşı nasıl olur?

Türkiye ve İsrail ( ABD+Fransa+İngiltere) savaşı karada olmaz, bu savaş hava deniz ve balistik füzeler ile gerçekleştirilecek bir savaş olur, saldırılar Türk silahlı kuvvetlerinin komuta merkezlerine askeri tesislere havaalanlarına ve ülkenin ekonomik alt yapısına yapılır, alt yapısı ve ekonomisi çökertilen zorla masaya oturtulan Türkiye'den Güneydoğu için taviz kopartılır, burada siyasi iradenin bu günlerde anayasa değiştirme çabaları da manidardır.

İsrail’in nihai hedefi karşısında Türkiye ne yapmalıdır?

Öncelikle Batı ve ABD projesi olan Büyük İsrail projesinin önüne batı ülkeleri ile birlik olup geçmek mümkün değildir, Türkiye yeni ittifaklar bulmak zorundadır. Türkiyenin önünde iki seçenek vardır, ya bu savaşı Suriye toprakları üzerinde Armageddon savaşı olarak Suriye ile birlikte Rusya desteği ile verecek, yada Suriye ve Irak'taki birliklerini ülke sınırları içine çekerek burada bir vatan savunması yapacaktır.

Her halukarde, gerek yakın,gerek orta ve gerekse uzun vadede, İsrail bu sevdadan vaz geçmedikçe bu savaştan kaçınmanın bir yolu yoktur.

Ahmet ATAM
Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun