-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Cola Turca'nın akıbeti bu kez köfteci Yusuf'amı

Cola Turca'nın akıbeti bu kez köfteci Yusuf'amı
Cola Turca'nın akıbeti bu kez köfteci Yusuf'amı 

Köfteci Yusuf olayı:


Hatırlayalım ABD'nin şikayeti üzerine Cola Turca'ya 35 Trilyon ceza verilmişti, ilk çıktığı yıllarda yok satan Cola Turca ABD büyükelçiliğini şikayeti üzerine mevcut iktidarın verdiği inanılmaz ceza ile bitmişti, burada da sanki aynı koku var.

Binlerce çalışanı ve yüz binlerce kişiye ulaşan, binlerce şirketle tedarik zinciri kuran, dünya çapında tanınmış ve yüksek marka değerine sahip bir şirket, kendisine hiçbir fayda sağlamayacak bir eylemi gerçekleştirmez. 
Aptal mı bu adam .
Dana etinden daha pahalı olan domuz eti kullanacak, domuz etinin kilosu 1 000 tl yahu,
Bu şirket, yurtdışından gelen ortaklık tekliflerini reddetmiş, global ölçekteki yemek fabrikalarına meydan okumuş ve mafya ile haraç kesenlere karşı cesurca durmuş, malını kaptırmamış, bu nedenle düşmanlar edinmiş. 
Açın YouTube 'yi 3 sene önceki Sedat Peker'in Köfteci Yusuf'a çökme olayını izleyin video hala duruyor.

En büyük düşmanın meslektaşındır


Yerli ve milli firmalar ortadan kalktığında, yerlerini Burger King gibi Amerikan fast food zincirleri alacak. ben bu durumu bir sabotaj olarak görüyorum. 
Analiz raporunda sadece %0.01 oranında bir sonuç çıkmıştır ve bu oran firmanın değerine herhangi bir katkı sağlamaz. 
Bu firmanın kendi büyükbaş hayvan çiftlikleri bulunmakta ve ayrıca Et ve Süt Kurumundan doğrudan ithalat yoluyla uygun fiyata karkas et temin edebilmektedir. 
Firmanın böyle bir eylemi bilerek ve isteyerek yapması olasılığı yoktur.

Böylece elimizdeki değerleri yok ediyoruz. 
Faiz oranı %50'ye ulaşmış, herkes haram, günah demeden parasını bankaya yatırıyor. 
Her köşe başında bir tekel bayii bulunuyor. 
Kul hakkı yemek de haram, yetim malı yemek de haram; ancak bunlar göz ardı ediliyor. Gündemin meşgul olduğu konulara bakın.
600 Firma tağşiş ile suçlanmış, günden ülkenin en büyük yemek markası olan Köfteci Yusuf.

Elbette, yazılanların hiçbiri %0.01 oranında bile olsa haklı görülemez. Firmanın ürünlerini günlük olarak denetlemesi şarttı. 
Sorun şu ki, 250 şubesi olan bir firmanın aynı şehirdeki iki şubesinden alınan numunelerde neden sorun yaşanıyor? 
İşten atılan, intikam almak isteyen yada kötü niyetli veya manipüle edilmiş bir çalışan, dışarıdan bir parça et getirip üretim alanına sokarak bu duruma neden olabilir mi?
İşletmeniz üzerinde ne kadar kontrol sahibisiniz? İşverenler, yazdıklarımı iyi anlayacaklardır. Hangi çalışanlarınıza tam kontrol edebiliyorsunuz ve hangi çalışanlarınız firmanın geleceği için çalışıyor? 
 

Maliyet domuz eti kullanmakla düşmez


Maliyetler, domuz eti kullanılarak düşürülmez, hindi ve tavuk varken bu mantıksızdır. 
Domuz etinin kullanılmasının nedeni, itibarını ve ticaretini tamamen bitirmek için yapılmış bir düzen gibi görünüyor. 250 şubesi olan bir zincir restoran, maliyetleri düşürmenin başka yollarını arar.

Köfteci Yusuf günlük 100.000-kilogram köfte satışı yaparak yıllık yaklaşık 2 milyar dolar ciro elde ediyor. Şirketi bu düzeye çıkaran kişilerin, kar etmeyecekleri bir durumda yasaklı hayvan eti kullanacak kadar mantıksız veya aptal mı?

Binlerce yabancı markayı boykot etme ve karalama çabalarımız başarısız olurken, hızlı büyüyen ve başarılı bir TÜRK MALI şirketi olan Köfteci Yusuf'u iki günde batırma potansiyelimiz var. Bu durum mantıklı mı? 
Ayrıca, bu iddialar daha önce de gündeme gelmişti ve altı ay önceki haberler aniden medyada yer buldu. COLA TURKA'ya zamanında yapılan muamele, bugün Köfteci Yusuf'a yapılmamalı. 
Dikkatli olmalı ve manipülasyona kapılmamalıyız.
 
Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun