KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

CİMCİK

Kütahya'nın meşhur cimcik aşı Abdullah tak tak anlatımı ile
Kütahya yöresel yemeği cimcik

Kütahya yöresel yemeği cimcik CİMCİK AŞI Abdullah tak tak anlatımı ile, Kütahya'nın en meşhur yöresel yemeğidir Cimcik ve güveç.


Kütahya'nın meşhur cimcik aşı 

On tane kız olacak
Elleri kınalı olacak
Beşi hamur yoğuracak, beşi şakır şakır oynayacak
Abdullah Tak tak Hoca cimcik tarifi veriyor
Kütahya mutfak kültürü cimcik aşı
Malzemeleri;
  • Un,
  • Yumurta,
  • Tuz,
  • Tereyağı,
  • Sarımsak,
  • Yoğurt
Kütahya Tavşanlı kazasından ünlü ressam Abdullah Taktak cimcik nasıl yapılır nasıl yenir anlatıyor

CİMCİK Hazırlanışı:


Bir kabın içine un havuz gibi açılır.
İçine yumurta, tuz, su ilave edilir.
Hamur yoğrulur.
Yoğrulduktan sonra yumaklara ayrılır.
Hamurlar yuvarlak olarak tek tek açılır.
Unlanır.
Oklava ile iki taraftan eşit biçimde sarılır.
Ortadan ikiye kesilir.
1 parmak eninde kesilir.
Bıçağın üzerine atılır.
Küçük küçük kesilir.
El ile havalandırarak hoplatılır. 
Tek tek cimciklenir.
Çapraz biçimde 1 kaşığa 40 adet sığacak şekilde yapılır.


Cimcik aşı Sunum


Tereyağı gezdirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Servise sunulur.
Yiyene afiyet olsun.