-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

CİMCİK

Kütahya yöresel yemeği cimcik
Kütahya'nın meşhur cimcik aşı

Kütahya'nın meşhur cimcik aşı


Kütahya yöresel yemeği cimcik CİMCİK AŞI Abdullah tak tak anlatımı ile, Kütahya'nın en meşhur yöresel yemeğidir Cimcik ve güveç.

On tane kız olacak
Elleri kınalı olacak
Beşi hamur yoğuracak, beşi şakır şakır oynayacak
Abdullah Tak tak Hoca cimcik tarifi veriyor.

Kütahya mutfak kültürü cimcik aşı Malzemeleri;

  • Un,
  • Yumurta,
  • Tuz,
  • Tereyağı,
  • Sarımsak,
  • Yoğurt.

Kütahya Tavşanlı kazasından ünlü ressam Abdullah Taktak cimcik nasıl yapılır nasıl yenir anlatıyor

CİMCİK Hazırlanışı:
Bir kabın içine un havuz gibi açılır.
İçine yumurta, tuz, su ilave edilir.
Hamur yoğrulur.
Yoğrulduktan sonra yumaklara ayrılır.
Hamurlar yuvarlak olarak tek tek açılır.
Unlanır.
Oklava ile iki taraftan eşit biçimde sarılır.
Ortadan ikiye kesilir.
1 parmak eninde kesilir.
Bıçağın üzerine atılır.
Küçük küçük kesilir.
El ile havalandırarak hoplatılır.
Tek tek cimciklenir.
Çapraz biçimde 1 kaşığa 40 adet sığacak şekilde yapılır.

Cimcik aşı Sunum
Tereyağı gezdirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Servise sunulur.
Yiyene afiyet olsun.




Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun
Raushan DesignMafiaXDesignThemeXDesignBacklinks DelightsDelights Backlinks