Kütahya'nın meşhur cimcik aşı
On tane kız olacak
Elleri kınalı olacak
Beşi hamur yoğuracak, beşi şakır şakır oynayacak
Abdullah Tak tak Hoca cimcik tarifi veriyor
Kütahya mutfak kültürü cimcik aşı
Malzemeleri;
Bir kabın içine un havuz gibi açılır.
İçine yumurta, tuz, su ilave edilir.
Hamur yoğrulur.
Yoğrulduktan sonra yumaklara ayrılır.
Hamurlar yuvarlak olarak tek tek açılır.
Unlanır.
Oklava ile iki taraftan eşit biçimde sarılır.
Ortadan ikiye kesilir.
1 parmak eninde kesilir.
Bıçağın üzerine atılır.
Küçük küçük kesilir.
El ile havalandırarak hoplatılır.
Elleri kınalı olacak
Beşi hamur yoğuracak, beşi şakır şakır oynayacak
Abdullah Tak tak Hoca cimcik tarifi veriyor
Kütahya mutfak kültürü cimcik aşı
Malzemeleri;
- Un,
- Yumurta,
- Tuz,
- Tereyağı,
- Sarımsak,
- Yoğurt
CİMCİK Hazırlanışı:
Bir kabın içine un havuz gibi açılır.
İçine yumurta, tuz, su ilave edilir.
Hamur yoğrulur.
Yoğrulduktan sonra yumaklara ayrılır.
Hamurlar yuvarlak olarak tek tek açılır.
Unlanır.
Oklava ile iki taraftan eşit biçimde sarılır.
Ortadan ikiye kesilir.
1 parmak eninde kesilir.
Bıçağın üzerine atılır.
Küçük küçük kesilir.
El ile havalandırarak hoplatılır.
Tek tek cimciklenir.
Çapraz biçimde 1 kaşığa 40 adet sığacak şekilde yapılır.
Tereyağı gezdirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Servise sunulur.
Çapraz biçimde 1 kaşığa 40 adet sığacak şekilde yapılır.
Cimcik aşı Sunum
Tereyağı gezdirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Servise sunulur.
Yiyene afiyet olsun.
Yorum Gönder