-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Elon Musk medeniyet çökebilir diyor

Elon Musk medeniyet çökebilir diyor
Elon Musk medeniyet çökebilir diyor  

Medeniyetler  çökebilir diyen Elon Musk'a cevap:

Elon Musk, medeniyetlerin çöküşünü nüfus artış hızındaki düşüşle ilişkilendirmektedir, ancak tarihte doğum oranı düşüklüğünden çöken bir medeniyet yoktur. Medeniyetler, doymak bilmeyen emperyal dinozorlar, kontrol dışına çıkan teknoloji ve aşırı nüfus artışı gibi nedenlerden dolayı çökmektedir.

Dünyanın da sınırlı bir kapasitesi var ve insanoğlunun geliştirdiği teknoloji, medeniyet için zayıf bir temel oluşturuyor. İnsanoğlunun mevcut medeniyetini sürdürebilmesi için enerjiye ihtiyacı var, ancak bu medeniyet tamamen teknolojiye bağımlı hale gelmiş durumda.

Teknoloji insanoğlunu birbirine daha çok bağımlı hale getirmiştir. Günümüzde tek başına ya da küçük gruplar halinde yaşama şansı teknoloji ve unutulan el becerileri nedeniyle azalmıştır. Doğum oranlarındaki yavaşlama da teknolojinin bir sonucudur. Geçmişte insanoğlu kendi emeği ile yaşarken, gelişen teknoloji ve yaşam koşulları çok çocuk sahibi olmayı avantajlı olmaktan çıkarmıştır.

Çocuk artık karı koca için bir masraf kapısıdır. Amerikalılar için yaygın bir deyim, evlenirken çocuk mu yapalım yoksa Miami'de yazlık mı alalım diye. Çünkü gelişen teknoloji ve sosyal güvenlik, karı kocanın yaşam güvenliğini sağlamaktadır. Zenginler için çocuk yapmak farklı, yoksul halk kesimleri içinse doyurmak zorunda olduğu bir boğaz daha haline gelmiştir.

Çökerse bile Medeniyetler, insanoğlunun kendi geliştirdiği medeniyet ve teknoloji nedeniyle kaçınılmaz olarak çöker.


Google çöksün, dünya çöker. Tüm dünyayı kaplayan internet ağı ve bilgisayarlar durur, bankalar kapanır. Alışverişler ve mal sevkiyatları durur, insanoğlu açlığa mahkûm olur. Yelkenli devri bitti, dev gemiler otomatik navigasyonlarla yol bulamaz. Sistem çöktüğünde kaptan yıldızlara bakarak yol bulamaz, tedarik zinciri kırılır. Evlerde yıllık yiyecek, su kuyusu, odun sobası yoktur, sobayı yakacak kadın da bulunmaz. İnsanoğlu bilgiyi beynine ve kağıtlara değil, bilgisayar disklerine kaydetmiştir, hatta beynini cep telefonuna hapseder. Medeniyetin çökmesinden etkilenmeyecek tek grup Mormonlar'dır.

Medeniyet insanoğlunu nereye götürüyor.

Medeniyet insanoğlunu tembelliğe sürüklüyor. Medeniyetler ve insanoğlu neden çöker? Son yüzyılda insan ve bitkiler üzerinde sayısız gen çalışmaları yapılmış ancak ne yediğimizi, ne içtiğimizi, hatta ne giydiğimizi bile bilmez haldeyiz. Çoğu ürün laboratuvarlarda kimyasal yollarla üretiliyor ve kontrolden çıkabilecek bir gelişmenin medeniyetlerin ve insanoğlunun sonunu getirebileceği bilinmemektedir.

Medeniyet, zenginlerin medeniyeti, fakirler ise hala barakalarda yaşıyor.

Zenginler medeniyet içinde yaşarken, fakirler hala barakalarda yaşamaktadır. Dışarı çıkacakları günü bekleyen fakirler nedeniyle belki medeniyetler çökebilir. İnsanoğlunun temel gereksinimleri olan yemek, giysi, barınak ve mutlu bir aile yaşamı, zenginlerin farkında olmadığı gerçeklerdir.

Kimsenin Mars'ta ne olduğunu merak etmediğini düşünüyorum. Marslıları köle olarak kullanarak daha rahat bir yaşam sağlamak isteyebiliriz ancak bu, yeryüzündeki milyonlarca insanın açlıktan ölmesine neden oluyor. Bugün bile kitlesel göçlere tanık olurken kendini beslemekte zorlanan bir dünya yüzünden çökerse ,medeniyetler çökecek. Doğurganlığın azalmasından değil, aç yığınların sınır kapılarına yığılmasından. Medeniyetlerin çökmesi, kamu düzeninin bozulmasına yol açacak. 

İki el bir boğaz için der atalarımız.

İnsanlar açlıkla terbiye edilemez, birbirinin düşmanı olur; ne medeniyet ne de insanlık kalır. Elon Musk ve benzerleri, nüfusun mümkün olduğunca artmasını, kendilerine köleleştirecekleri kalabalık halk yığınları oluşmasını istiyor, böylece onlar bu dünyada tiran olabilsin. Farklı düşünselerdi, bugün dünyada açlık ve yoksulluk olmazdı. 

Günümüzde yoksulluğun sebebi, dünyanın doyuramadığı bir avuç dolar milyarderidir.

 
Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun