RAMAZAN AYI NE DEĞİLDİR

Ramazan nedir?

Ramazan ayının fazileti:

Ramazan ayında öğleye kadar uyuyup orucu yatağa tutturmak, uyandıktan sonra oruçlu olmanın öfkesi ile sağa sola saldırmak, Oruç tutamayanları kınamak, hatta eleştirmek değildir.
Herkesin tuttuğu oruç kendine aittir.


Ramazan ayı, evde 8-10 tabaktan oluşan iftar yemeğine "Peygamberimizin sünneti" diye öyle herkesin alamadığı hurmayla başlamak hiç değildir.
Ramazan ayı, neredeyse bir mahalleyi doyuracak kadar yemek yedikten sonra, namazda zorlanmamak için üst üste içilen maden suyu da değildir.
Zira Ramazan, gündüz aç kalmanın akşam intikamını almak hiç değildir.
Ramazan, akşama kadar her kalbi kırıp her hakka girdikten sonra, iftardan az önce Nihavend Makamında İlahiler dinlediğiniz için tüm günahlarınızın bakiyeden otomatik silindiği bir ay da değildir.


Ramazan ayı, Şaban ayında 3.5 milyon liraya jip alarak "Bu sene zekat veremeyeceğiz, biraz borca girdik" diyerek durumu kurtarabileceğiniz bir ay hiç değildir.


Ramazan ayı boyunca akşama kadar 85 milyonun hatta bir günlük kedi yavrularının dahi hakkını yedikten sonra iftarda "Güllaç torbasındaki kırıntıları da balkona dökelim, inşallah sevaptır" dediğiniz için ahirette sorgu sualde size torpil sağlayacak bir ay değildir.
Ramazan, Güllaç tepsisinden farklılık alan bir ay değildir.


  • Ramazan, şerbet değil.
  • Hacivat-Karagöz oyunları değil.
  • Çağrı filmi ve Hz. Yusuf dizisi izlemek değil.
  • Oruç Baba türbesi önünde adak adamak dua etmek de değildir.


Ramazan ayı, on bir ay süresince "Aç mısın, tok musun, bir ihtiyacın var mı?" diye sormadığın bir adama "Oruç musun?" diye sorgulamak hiç değildir.

Ramazan ayı nedir?


Ramazan ayı , muhitinizde bir ay boyunca oruç tutmayanları değil, 12 ay boyunca aç kalanları araştırıp bulmanızı öğreten bir aydır.
Ramazan, İnstagram'da iftar fotoları paylaşmak değil;
Fakir fukarayla ekmeği paylaşmaktır.
İhtiyaçlarını karşılayamayan çocuğunun gözlerine bakan gariban bir babanın yüzünü güldürmektir.
Kapısının önüne zarf koyup kaybolmaktır...


Ramazan, son birkaç yılda zenginleşenlerle değil;
Senelerdir kıt kanaat yaşamaktan sefaleti kanıksamış bir gariban bulup onunla beraber ezanı beklemektir.


Ramazan ayında kişi başı 2000 lira değerindeki menüsüyle ünlü bilmem ne yalısından esinlenilmiş 'İslami!' kafe ardından ışıltılı mescidinde tokluktan karnına kramplar girerek kılınan teravih namazı da değildir.
Ramazan ayı, şekersiz sakız çiğnemekten ziyade 'insan eti yiyince' (gıybet etmek) orucunuzun bozulduğu konusunda kuşkuya kapılmanız gereken bir aydır! 
Ramazan:


  • Sadakadır
  • Zekattır
  • Kur'an'dır
  • Namazdır.


Ramazan, 'Aranızda Muhammed kim?' denilecek kadar sade yaşayan bir peygamberin "Aişe etleri dağıttın mı?" diye sormadan sofraya oturmadığı bir aydır.
Rabbim, tüm inananlara Ramazan-ı Şerif'i razı olacağı şekilde ihya etmeyi nasip etsin.

0 Yorumlar

Yorumlarda lütfen saygılı olun