-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Karakter kadere dönüşür mü

Karakterimiz kaderimiz midir
Karakter kadere dönüşür mü

Karakter kadere dönüşür mü, ''Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür. Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür. Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür." - Mahatma Gandhi

Kader ve karakter


Bu ifadeyi Mahatma Gandhi dile getirmiştir. Söz, söylediklerimizin hayatımızı nasıl etkilediğini ve sonuç olarak kaderimizi nasıl şekillendirdiğini vurgular.

Örneğin, bir kişi kendini sürekli başarısız olarak nitelendirirse, bu düşünce onun duygularına olumsuz yansır. Bu duygular, davranışlarını ve alışkanlıklarını biçimlendirir. Alışkanlıklar, değerlerini ve karakterini oluşturur. Ve bu karakter, kaderini tayin eder. Bu ifade, hayatımızın bir zincirleme reaksiyon olduğunu gösterir.  

Sözlerimiz düşüncelerimizi yansıtır.
Düşüncelerimiz duygularımızı etkiler.
Duygularımız davranışlarımızı şekillendirir.
Davranışlarımız alışkanlıklarımızı oluşturur.
Alışkanlıklarımız değerlerimizi biçimlendirir.
Değerlerimiz karakterimizi tanımlar.
Karakterimiz kaderimizi çizer.

Bu yüzden, hayat kalitemizi yükseltmek istiyorsak, sözlerimize ve düşüncelerimize özen göstermeliyiz.
Çünkü bunlar, bizi oluşturan temel unsurlardır. 

Karakter kadere dönüşür mü?


Karakter, bir kişinin kişilik özelliklerini, değerlerini ve davranışlarını tanımlarken, kader ise kişinin yaşamının doğal akışını ve belirlenmiş sonuçlarını ifade eder. Bazı insanlar kaderin varlığına inanır ve hayatlarının önceden belirlendiğini düşünürler. Diğerleri ise kaderin değiştirilebileceğine ve insanın kendi tercihleriyle kendi kaderini şekillendirebileceğine inanırlar.

Peki, karakterimiz kaderimizi etkileyebilir mi? Karakterimiz kaderimiz haline gelebilir mi?
Bu soruya bazıları için net bir cevap yoktur. Çeşitli görüşler ve yorumlar mevcuttur. Ancak genel bir ifadeyle, karakterimizin hayatımızda karşılaştığımız durumlar, fırsatlar ve zorluklar üzerinde etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

Karakterimiz, davranışlarımızı, tepkilerimizi, kararlarımızı ve karşılaşacağımız sonuçları belirler. 

Karakter kaderi belirler mi? Evet, bir bakıma karakterimiz kaderimizi şekillendirir. 
------
A.Atam





Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun