Ölümden sonra neler olur

Siz öldükten sonra çevrenizde neler olur, öldünüz, bir saat sonra yakınlarınızın ağlamaları azalmaya başlar, başsağlığı dileyenler ile ilgilenmeye başlama zamanıdır, bu sırada ise bedeninde organizmalar çalışmaya başlar, peki ölümden sonra neler olur?


Ölümden sonra neler olur

Ölümden Sonra Geride Kalanlar: Hayatın Akışı

Ölüm bedensel bir son olsa da ruh ve bilinç bir başka boyutta devam eder, kim bilir ki!
Ölümden iki saat sonra
Telefonlar çalmaya başlar sizi arayıp üzgün bir ses tonu ile baş sağlığı dilerler, evde baş sağlığı ve taziye grupları oluşur, taziyeye gelenlerin ana konusu spor ve siyasettir.
Ölümden altı saat sonra
En yakınların hariç, diğer herkes evine döner, yaşamına devam eder, on yıl vadeli bir konut almanın planlarını yapmaya başlar.
Ölümden yirmi dört saat sonra
İç organların yavaş yavaş çözünmeye başlar, eğer telefonun açık kaldı ise bu esnada telefonuna bilmeyen kişilerin reklam aramaları, pazarlama mesajları gelmeye devam etmektedir.
Sen üstüne toprak atılırken, cenazeye katılanların ikram edilen etli pideleri nasıl iştiha ile yediklerini ayranı höpürdeterek içtiklerini belki hissediyorsundur, lakin göremezsin artık.

Yaşamın İzleri: Ölümden Sonra Kalan Miraslar

Ölümden on beş gün sonra
Çocukların miras paylaşımı için birbirleri ile didişmeye başlamıştır, bir şeyler bıraktı isen tabii esnada senin tırnakların dökülmeye başlamıştır.
Ölümden üç ay sonra
Geride bıraktığın eşin televizyonda bir komedi filmine gülerken senin toprak altındaki bedenin de yavaş yavaş sıvılaşmaya başlamıştır.
Ölümden bir yıl sonra
Mezarda ziyaretine gelen yakınların ve seni tanıyanlar, vay be, günler ne çabuk geçiyor bu kadar oldu mu? Daha dün gibi derken, senin vücudundaki asit kefenini eritmeye başlamıştır.
Ölümden on yıl sonra
Eşin dostun eski bir fotoğrafta görüp seni hatırlar.
Seninse bedeninden geriye kalan sadece kemiklerdir.

Sonuç
Ölümden sonra neler olur dersen, İnsanoğlunun bu dünyadaki varlığının tamamen unutulması, işte bu kadar kısa süre alır. Dünya bir han, insanoğlu bir yolcu, ömür ise Hanının penceresinden baktığın kısa bir an.
Ölüm kaçınılmaz bir gerçek ne korkmanın gereği ne kaçmanın yolu yok, dünyadan ala bir Cehennem yok çünkü.
Bence hemen bugün kafana ne takıyorsan gözden geçirme zamanı.




0 Yorumlar

Yorumlarda lütfen saygılı olun