-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Ölüm nasıl olacak

Ölüm nasıl olacak
Ölüm nasıl olacak

Ölümün gerçekleşeceği anın beni en çok endişelendiren konu olduğu. O anda neler göreceğim, neler yaşayacağım? Nasıl bir şok etkisi altında kalacağım? Belki de ölümümü fark edemeyeceğim.

Ölümden korkmalı mıyız:

 
Ölüm anının ne kadar korku verici olacağını merak ediyorum. Orhan Veli'nin dediği gibi, "Bu muydu insanlara son nefesinde görüneceğinden bahsedilen şeytan? Dini metinlerde anlatıldığı gibi, bin kılıç darbesi gibi mi olacak? Ölüm anı, ölümden sonraki hayattan daha gizemli geliyor bana. En azından ölümden sonraki hayatta yine bir "hayatımız" var, ama ölüm anı?

Ölüm şekli, kişinin ölümünü önceden fark edip etmemesine göre değişir. İş kazalarında ani ölümler gibi durumlarda, ölümü önceden tahmin etmek zordur. En çok ölüm, dolaşım sistemi hastalıkları, kalp krizleri ve kanser sonucunda gerçekleşir. Bu durumlarda, kişinin ölecek olduğunu önceden fark etmesi mümkündür.

Ölüm nasıl gelecek:


Hastalığın türüne ve kişinin özelliklerine göre acı çekme süresi ve şiddeti değişir. Ölüm anına kadar bilinç açık olacak ve her saniye ölüme yaklaşacaksın. Bu süreçte acı çekeceksin ancak sonunda bilinç kapanacak ve dünyayla iletişimin kesilecek. Ani ölümlerde ise ölüme yaklaştığını fark etmeyecek ve daha kısa süre acı çekeceksin. Hangisinin daha korkutucu olduğu belli değil.

Bilinç kaybolduğunda ve hayatla bağlantı kesildiğinde, dünya dönmeye, yeni bebekler doğmaya, insanlar ölmeye ve gündelik işlerini yapmaya devam edecektir. Senin doğmadan önce de dünya dönmeye devam ettiği gibi.

Daha önce hiç ameliyata girmediysen, uykuya daldığını düşün. Bu sefer adrenalinin yüksek olacak ve biraz acı çekeceksin. Son kez sevdiklerinin isimlerini aklından geçirecek ve bir daha uyanmamak üzere uykuya dalacaksın. Aslına bakarsanız ölüm herkes için bir Sürpriz olacak.

En güzel ölüm ise başucunda sevdiklerinle kendi yatağında ölmek.

Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun