KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

Sandık lekesi nasıl çıkar

Sandik lekesi nasil çikar
Sandik lekesi nasil çikar
Sandik lekesi nasil çikar

Kumaşlardaki sandık lekesi, kumaşların havasız ortamda uzun süre durması sonucu oluşan sarımsı bir lekedir. Bu leke, kumaşın rengini ve görünümünü bozar ve çıkarması zor olabilir. Bu lekeler nasıl temizlenir sorusuna ise farklı yöntemlerle cevap verilebilir. İşte bazı öneriler:

Kumaşlardaki sandık lekesi nasıl çıkar


- Karbonat ve su karışımı: Kumaşı bir leğene koyup üzerini soğuk suyla doldurun. Suyun içine karbonat ekleyin ve çözünene kadar bekleyin. Çözündükten sonra kumaşı ellerinizle yavaşça ovun. Kumaşı suda bir saat bekletin. Bir saatin sonunda kumaşı leğenden çıkarıp durulayın. Kumaşı uygun bir makine programında, kısa programda bile leke çıkarma gücüne sahip bir sıvı deterjan kullanarak yıkayabilirsiniz. Yıkama bittiğinde kurutucu kullanmayın, doğal bir kurutma yöntemiyle kumaşı kurutun.¹

- Süt ve su karışımı: 

Kumaşı süt ve su karışımının içinde 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra kumaşı durulayın ve normal şekilde yıkayın.²

- Tuzlu su: 

Kumaşı tuzlu suyun içinde 10 dakika kadar bekletin. Sonra kumaşı durulayın ve normal şekilde yıkayın.²

- Süt ve şeker: 

Kumaşı süt ve şeker karışımının içinde 10 dakika kadar bekletin. Sonra kumaşı durulayın ve normal şekilde yıkayın.²

- Beyaz şarap: 

Kumaşın üzerine beyaz şarap dökün ve bir süre bekletin. Daha sonra kumaşı durulayın ve normal şekilde yıkayın.²

Bu yöntemleri uygularken, herhangi bir temizlik ürününü kullanmadan önce paketin üstündeki kullanma talimatlarını mutlaka okuyun. Uygulayacağınız yöntemi ilk önce kumaşın görünmeyen bir yerinde test etmeyi de unutmayın.

Umarım bu bilgiler işinize yarar. Başka bir sorunuz varsa, lütfen bana sorun.
Siz en iyimsimi bu kumaşları Quickstep kuru temizleme' ye götürün başının ağrınasın 

Kaynaklar

¹: [Sandık Lekesi Nasıl Çıkar | Doğal Leke Çıkarma Yöntemleri | TemizSözlük](^1^)
²: [Sandık lekesi nasıl çıkar? Kumaştaki sarı lekeler nasıl çıkar?](^2^)
(1) Sandık Lekesi Nasıl Çıkar | Doğal Leke Çıkarma Yöntemleri | TemizSözlük. https://www.temizsozluk.com.tr/camasirlar/sandik-lekesi-nasil-cikar.html.
(2) Sandık lekesi nasıl çıkar? Kumaştaki sarı lekeler nasıl çıkar?. https://www.hurriyet.com.tr/egitim/sandik-lekesi-nasil-cikar-kumastaki-sari-lekeler-nasil-cikar-41909363.
(3) Sandık Lekesi Nasıl Çıkar | Doğal Leke Çıkarma Yöntemleri | TemizSözlük. https://www.temizsozluk.com.tr/camasirlar/sandik-lekesi-nasil-cikar.html.
(4) Sandık lekesi nasıl çıkar? Kumaştaki sarı lekeler nasıl çıkar?. https://www.hurriyet.com.tr/egitim/sandik-lekesi-nasil-cikar-kumastaki-sari-lekeler-nasil-cikar-41909363.
(5) Sandık Lekesi Nasıl Çıkar? - EN Kolay Yöntemleri ve Malzemeleri. https://bing.com/search?q=Kuma%c5%9flardaki+sand%c4%b1k+lekesi+neden+ve+nas%c4%b1l+olu%c5%9fur%2c+bu+lekeler+nas%c4%b1l+temizlenir%3f.
(6) Sandık Lekesi Nasıl Çıkar? Çeyizden ve Kıyafetten Sandık Lekesi Nasıl .... https://www.sabah.com.tr/yasam/sandik-lekesi-nasil-cikar-ceyizden-ve-kiyafetten-sandik-lekesi-nasil-cikarilir-k1-6241600.
(7) Kıyafetlerdeki sarı sandık lekesi nasıl çıkar?. https://enpopulersorular.com/library/lecture/read/263981-kiyafetlerdeki-sari-sandik-lekesi-nasil-cikar.