Zombi toplum

Zombi toplum
Zombi toplum


Bugün Türk halkını ameliyat masasına yatırsak nasıl bir patolojik sonuç ortaya çıkar dersiniz!
Hiç kimsenin kendisi olmaya cesaret edemediği ve herkesin beraberlik görüntüsü altına gizlenmeye çalıştığı toplumlardaki korkaklığın, sinmişliğin nedenleri, toplumdaki yozlaşma mı, yoksa totaliter rejimlerin baskıladığı insan topluluğunun davranış biçimi midir? değişmeden dönüşmek.

Yozlaşma:


Yozlaşma nedir ve örnekleri nelerdir diye merak ediyorsanız, Yozlaşma, bireyin ya da toplumun öz değerlerini unutup başka ülkelere ya da kimliklere, inançlara ait değerleri benimsemesi yada çıkar uğruna benimsiyor görünmesi anlamına gelir, yozlaşma, toplumsal düzenin aksamasına ve bireylerin hem kendilerine hem de içinde yaşadıkları topluma karşı yabancılaşmasına neden olur. 

Zombi toplum


Zombi toplum deyimi, toplumda bireysel düşünce ve eylemin yerini, kitlesel davranış ve düşüncenin aldığı bir durumu ifade eder, bu durum genellikle, toplumda korku, endişe veya belirsizlik gibi duyguların yaygın olduğu durumlarda ortaya çıkar.

Toplumun büyük kesimi duyarsız yada tepkisiz olmuşsa, afyon yutmuş gibi tepkisizse, görmüyor, işitmiyor haklarını koruyamıyorsa o toplum zombileşmiştir.

Zombi toplum kavramı, genellikle olumsuz bir anlamla kullanılmaktadır. Bu kavram, toplumda bireysel düşünce ve eylemin yerini, kitlesel davranış ve düşüncenin aldığı bir durumu ifade eder. bu durum, toplumda yaratıcılık, yenilik ve ilerlemenin önünde bir engel olarak görülebilir.

Zombi toplum kavramının ifade ettiği durumu, aşağıdaki özelliklerle tanımlamak mümkündür:

  • Bireysel düşünce ve eylemi yerini, kitlelere uyma yada uyuyor görünme kitlesel davranış ve düşüncesine dönüştürür.
  • Toplumda korku, endişe veya belirsizlik kaygı, gelecek korkusu gibi duygular yaygındır, herkes günü kurtarma derdindedir.
  • Toplumda yaratıcılık, yenilik ve ilerleme, farklı fikirler düşünceler yabancılaşma yada yabancılaştırılma, dışlanma korkusu ile  azalır.

Zombi toplum kavramı, toplumda yaşanan sorunların çözümü için önemli bir uyarı niteliği taşımaktadır, aslında bu kavram, toplumda bireysel düşünce ve eylemin önemini vurgulamaktadır.

Zombi toplum deyimi, genellikle baskı altında sinmiş, sindirilmiş toplumları eleştirmek için kullanılır, bu deyime göre, toplumlar, tüketim kültürü, medya ve teknolojinin etkisiyle, bireysel düşünce ve eylem yeteneğini yitiren zombi toplumlara dönüşmektedir.

Zombi toplum deyimini ifade eden bazı örnekler şunlardır:

  • İnsanlar, televizyondaki dizilerin ve reklamların ve yandaş kanallardaki kiralık kalemlerin yönlendirmesiyle hareket eden zombilere benzer, nedeni, beynini o kiralık kaleme tahsis etmiştir çünkü.
  • Sosyal medya, insanları kendi fikirlerini düşünmekten alıkoyan bir zombileştirici etkiye sahip olur, bilgi edinmek yerine sosyal medyadaki bir başlığı hayat felsefesi olarak kabul eder, okumaz, araştırmaz, yandaş ve yalakalar tarafından beynine işlenen dogmalar ile hareket eder.
  • Güçlü erklerin dayattığı vahşi Kapitalizm ise, insanları sadece para kazanmak için çalışan zombilere dönüştürüyor."

Zombi toplum deyimi, günümüz toplumunun eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirilmesi için önemli bir kavramdır, bu deyim, bireysel düşünce ve eylem yeteneğini korumanın önemine dikkat çekmektedir.

Zombi toplum deyimi ile ifade edilmek istenen, bireysel düşünce ve eylem yeteneğini yitirmiş, sadece yönlendirilmeyi bekleyen bir toplumdur. Bu toplumdaki bireyler, kendi fikirleri veya hedefleri olmaksızın, sadece başkalarının emirlerini takip eder.

Zombi toplumları teşhis etmek kolaydır, tek tedavisi vardır uyandırmak.

Türk halkının patolojik sonuçları bunlarmış gibi görünüyor, yorum sizin.

Ahmet ATAM

0 Yorumlar

Yorumlarda lütfen saygılı olun