Tarikatlar devleti ele mi geçiriyor

Tarikatlar devleti ele mi geçiriyor

Türkiye'de Sağ Siyasi Partiler Tarikat ve Cemaat Partilerine mi Dönüşüyor ?

Türkiye'deki devleti ele geçiren sağ siyasi partilerin söylem ve eylem olarak tarikat ve cemaat partilerine dönüştüğü tezi ne derece doğrudur?

Türkiye'de İslamcı partilerin devleti ele geçirip geçirmediği konusu tartışmalı bir meseledir.
Bazıları, Türkiye'nin laik ve demokratik bir cumhuriyet olduğunu, İslamcı partilerin de halkın tercihlerini yansıttığını savunurken.
Bazıları ise, İslamcı partilerin devlet kurumlarını, yargıyı, eğitimi, medyayı ve dış politikayı etkilediğini, laiklik ve insan hakları ilkesini ihlal ettiğini iddia ediyot.

İslamcı partilerin Türkiye'deki siyasi hayatın bir uzantısı veya yansıması olup olmadığı da farklı görüşlere sahiptir.
Bazı araştırmacılar, İslamcı partilerin Türkiye'nin tarihi, kültürel ve sosyal bağlamından kaynaklandığını, İslam'ın Türk kimliğinin önemli bir parçası olduğunu belirtiyot.

Bazı araştırmacılar ise, İslamcı partilerin Türkiye'nin modernleşme, demokratikleşme ve Avrupalılaşma süreçlerine karşı bir tepki olduğunu, İslamcılığın Türk kimliğini dönüştürdüğünü veya reddettiğini ileri sürüyor.

Gerçek şu ki; Saadet, Gelecek, Yeniden Refah, Hüdapar ve Ak Parti gibi İslamcı partiler, aslında parti olmaktan ziyade tarikat veya cemaat niteliği taşımaktadır.
İslamcı partilerin inanç, zihniyet ve amaçları bakımından tarikat ve cemaatlerden herhangi bir farkı bulunmamaktadır.
Hepsi de devleti Hilafet, Şeriat ve Din devletine dönüştürmeyi hedeflemektedir.

Diyanet, Kuran Kursu, İmam Hatip ve İlahiyat gibi din kurumlarının devlet kurumu haline gelmesi, Milli Eğitim Bakanlığının Din Eğitimi Bakanlığına dönüşmesi durumunda, demokratik ve laik bir hukuk devletinden söz etmek mümkün olmayacaktır.

Asıl sorun, tarikatlar ve cemaatler değil, Siyasal İslamcı iktidarın ve destekçilerinin devleti Hilafet devletine dönüştürmeye çalışmasıdır.

Uyanık olun! Tarikatlar ve cemaatlerin devleti ele geçireceği paranoyasını bir kenara bırakın ve İslamcı partilerin inanç, amaç ve zihniyet bakımından tarikat ve cemaatlerle benzerlik gösterdiği gerçeğini göz ardı etmeyin..

Türkiye Cumhuriyeti devleti, demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir ezberini bırakın ve Siyasal İslamcı iktidarın devleti tarikatlar ve cemaatler devletine, din devletine dönüştürdüğü gerçeğini göz önünde bulundurun.
Türkiye'de sağ partilerin neredeyse tamamı tarikat ve cemaat partisine dönüşmüş durumdadır, Dikkatli düşünen anlıyor, sağduyulu bakan görüyor.

0 Yorumlar

Yorumlarda lütfen saygılı olun