-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Türk Halkı İktidar değişikliği yapabilir mi



Türkiye'de iktidar nasıl el değiştirir,  Erdoğan iktidarı kaybeder mi? Kaybetse dahi iktidarı devreder mi? CHP iktidar alternatifi yada iktidar olabilir mi?

Türkiye'de iktidar değişir mi?


Ulusal parti genel başkanı Doğu Perinçek çok açık ve net bir dille, yüzde doksan oy alsa dahi, CHP'nin iktidar olmasına ne asker nede polis izin vermez dedi.
Gerçi burada da çok tehlikeli ve vahim bir durum var, ordu Erdoğan, emniyet ise Bahçeli'nin elinde.
Bu durum 15 Temmuz olayından bile çok daha vahim bir oluşumdur.

Normalde Türkiye'de ekonomik koşulların değişmesi, iktidarın da değişebileceğini gösterir. Ancak bu değişim halkın isteği ile değil, iktidar-sermaye ilişkilerinin uyumluluğu ile ilgilidir. Türkiye'de sermaye tarafından desteklenmeyen bir iktidarın ayakta kalması mümkün değildir. Halk ise yalnızca öne sürülen adaylar arasından tercih yapma aşamasında devreye girer.

Türkiye'de iktidar değişir mi, En başta şu iki gerçeği aklımızdan çıkarmayalım.


Birincisi: Erdoğan, siyasî iktidarın demokrasinin kurallarına uygun bir centilmenlik ve zarafetle el değiştirmesine asla ve kat'a imkân vermeyecek yapıda bir devlet yapısı inşa etti.

İkincisi: Türk halkın öfkesi ve sabrı sokağa taşarak geri dönüşü olmayan bir siyasî durum meydana gelinceye kadar bu yapı varlığını sürdürecektir, üstü kapalı olarak yazdım, anlayan anladı, maalesef Erdoğan'a hak vaki olmadıkça iktidar değişikliği olmaz, maalesef hakikat budur!

Belediye seçimlerine bakıp aldanmayın, genel seçimlerde muhalefet yüzde 90 oy alsa dahi hakimler savcılar seçim kurulları ordu elinde olan bir Erdoğan seçim sonuçlarına göre değil, rehin olduğu emperyalist ülke liderlerinin tutumuna bakar.

İlaveten bu kararı da zaten halk vermez, küreselci patronlar, iktidar değişiminde fayda görürse değişir, bu kadar, halka yine bir faydası olmaz elbette.

Muhalefetin iktidardan farkı:


İlaveten belirtelim:

  • CHP'nin AKP'den dış politika ve ekonomi olarak ne farkı vardır ki?
  • CHP Liberal kapitalist ekonomiden vaz geçerek devletçi bir ekonomik yapı mı kuracaktır
  • CHP NATO'dan ve Avrupa Birliği masalından vaz geçerek Avrasyacı mı olacaktır.
  • CHP Nereden buldun yasasını mı çıkaracaktır.

Sahi iktidara gelse dahi, Sn Erdoğan hayatta olduğu müddetçe zaten mümkün değildir, ne değişecek neyi değiştirecektir, bir tane somut söylem yoktur.
Emeğin partisi olduğu söylenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, memur maaşlarını asgari ücretin üç katı yapacağım dememiş midir?
Tek söylem yolsuzluk ve hırsızlık, peki yolsuzluk ve hırsızlığı önleyecek olan nereden buldun yasasını ağzına alan var mı.
Yok.
Nedeni siz heybeleri doldurdunuz, yeter artık, biraz da biz dolduralım.

Ha Hasan Kasap, ha kasap Hasan al birini vur ötekine .


Ahmet ATAM
Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun