-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Türkiye Gazze kışkırtması ile tuzağa mı çekiliyor

Türkiye Gazze kışkırtması ile tuzağa çekiliyor
Türkiye Gazze kışkırtması ile tuzağa çekiliyor 


Tarih tekerrürden ibarettir derler, hiç ders alınsa tekerrür eder mi idi! yakın tarihi unutan Türk halkı Gazze kışkırtması ile tuzağa mı çekiliyor?

Emperyalizmin Ortadoğu Oyunları:


2.000'li yıllarda Ortadoğu'nun en büyük silahlı gücü Saddam idi, Batı'nın Saddam'ı yemesi, Irak'ın petrolünün üzerine oturması için bir gerekçeye ihtiyaçları vardı, Saddam'ın Kuveyt'e girmesinin önce yolunu açtılar, ardından derhal çıkması için ültimatom verdiler.

Kuveyt girmenin yolunu batı açtığı için çıkması için yapılan söylemlere Saddam kulak asmadı, çünkü o yolu batı açmıştı, Saddam Batı'nın asla bir askeri operasyon yapacağına inanmıyordu, bizler o gönleri saat saat yaşayan bir nesildik, 

Saddam ve Irak halkı için bir tuzak kurulmuştu ne yazık ki Saddam bu tuzağı göremedi.
Birinci harekatta Özal, ikinci harekatta da Erdoğan Amerika'ya destek verdi, yüz binlerce kişi hayatını kaybetti.
Yüz binlerce Müslüman bir kısmı Kerkük Türk'ü hayatını kaybederken Amerikan askerlerinin sağ salim ülkelerine dönmesi için dua eden Erdoğan videoları ise halen internettedir.

Peki Kimdi Saddam. 
Türkiye'ye bir düşmanlığı bulunmayan Sünni Müslüman Arap'tı.

Arkasına Irak'daki ayrılıkçı Kürt gurupları, Barzani ve Talabani'yi alan batı emperyalizmi Irak'ı hap gibi yuttu, Talabani'yi Cumhurbaşkanı yaptı, Saddam'ı astı.

Gazze Tuzağı:


Aynı oyunun değişik bir versiyonu bugün Türkiye için yapılıyor, Gazze'ye gel gel yapılıyor, halk bu konuda yönlendiriliyor.
Bu kez emperyalizmin amacı, Türkiye'nin güneydoğusunu da içine alan, batı güdümünde Suriye Kürdistan'ı kurmaktır, hafızlarda daha tazedir, Irak'ı unutmadık.

Türkiye ekonomik olarak diz çöktürülmüş, askeri olarak zayıflatılmıştır, en yeni uçağı 40 yıllık, tanklarının çoğu 2.Dünya Savaşı'ndan kalma M60 tanklarıdır, nispeten yeni olan Leopar tanklarının yedek parçalarını da Almanya vermemektedir.

Erdoğan bu tuzağa neden düşüyor derseniz, yerel seçimlerde yenilgiye uğrayan AKP'nin oylarını tekrar ümmetçilik adı altında konsolide etmektir, siyasal ikbal uğruna Türkiye ateşe sürülmektedir.

Türkiye'nin düşmanları kimdir:


Bizim sorunlu olduğumuz devlet parasını ödediğimiz halde savaş uçaklarımızı teslim etmeyen Amerika'dır.
Bizim sorunlu olduğumuz devlet, tankların yedek parçasını, Akkuyu nükleer enerji santralinin türbinlerini vermeyen, Türkiye'ye savaş uçağı satımını engelleyen Almanya'dır.
Bizim sorunlu olduğumuz devlet, adalarımızı Lozan anlaşmasına rağmen silahlandıran ve işgal eden Yunanistan dır.

Bizim sorunlu olduğumuz devletler, doğu Akdeniz'e donanma göndererek gerek araştırma gerek sismik gemilerimizi mavi vatandan kovalayan Fransa ve Amerikan donanması dır.

İran hedeften çıkmak adına İsmail Haniye'nin kellesini gümüş tepsi ile İsrail'e sunarak bir anlamda denklem den çıkarken, Sn Erdoğan İsrail'e Karabağ ve Libya örneklerini vererek Türkiye'yi masada bir menü gibi denklemin içine çekmeye çalışmakta.

İran'ın vereceği mukabele ise geçen seferde olduğu gibi hiçbir zarar vermeyen koordinatları belirlenmiş füze saldırısından ibarettir.
Zaten İran'ın aradaki bin km mesafe yüzünden İsrail füze göndermekten başka yapabileceği hiçbir şey yoktur.

Arkasına emperyalist güçleri, İsrail'i, Amerika'yı, Almanya ve Fransa'yı alan PYD, Türkiye'nin beka meselesi haline gelir.

Türkiye ne Arabın ne Farisinin değil, olaylara Türk'ün gözünden Türkiye'nin gözünden, Ankara'nın gözünden bakmalıdır.

Ahmet ATAM
Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun