-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

İsrail İran savaşı olur mu

İsrail İran savaşı olur mu
İsrail İran savaşı olur mu 

Mollalarla Hahamların Kontrollü Savaş Senaryosu İran İsrail savaşı:

Hiç kimse top yekun bir İran İsrail savaşı beklemesin, İsrail Lübnan'ı vurarak, bölgemizde bizim de dahil olmak zorunda kalacağımız bir savaşın ateşini yakmış oldu. Lübnan'a kara operasyonu yaptıktan sonra kimse İsrail Suriye'ye girmez diyemez. 
İsrail Suriye'ye neden gider, PKK/PYD ile birleşmek için.

İran'dan Lübnan'a bir Şia kuşağı oluşturmaya çalışarak Türkiye'nin Ortadoğu'ya uzanmasına engel olmaya çalışan İran, aynı zamanda Ermenistan ile birlikte hareket ederek Türkiye'nin zengezur koridoruna karşı çıkarak hatta tehdit ederek Türkiye'nin orta aysa ülkelerine olarak direk bağlantısına da en fazla karşı çıkan ülkedir,

İran'ı Türkiye'ye dost ülke değildir:


İran Süleymani, Reisi, Haniyye ve en sonunda Nasrallah’ı da sattı ki, her ne kadar dost görünse de Siyonist İsrail'in bilerek bilmeyerek en büyük destekçisi olan İran sıkıyı gördüğü zaman herkesi satar.
Kuzey Irak'ta TSK istediğine ulaştığında hem ypg Suriye'de ovaya sıkışmış olacak hem de Irak-Suriye geçişini kontrol edeceğimiz için Suriye'deki örgütlerin İran desteğini kontrol altına almış olacağız. Ortadoğu'da bize asıl alanı ve zamanı kazandıran Kuzey Irak'taki operasyonlar ve bu operasyonlar hızla sonuca ulaştırılarak asıl tehdit olan Suriye üzerinden gelecek PKK/YPG + İsrail birlikteliğine şimdiden pozisyon almak gerek

Türkiye İsrail tarafından kendisine yönelen tehdit için biraz vakit kazanmayı istiyorsa, Suriye'deki, Muhtemel İsrail ve YPG birlikteliğini önlemek açısından, YPG’ye daha fazla göz yummadan, YPG'ye topyekun bir imha harekatı yapmalıdır. gün Kandille oyalanma vakti değildir.

İsrail şiddetin dozunu artırdıkça Yunanistan’ın bize karşı tahrikleri de artıyor ve daha da artacak. Bu coğrafyada ilk yumruğu atan sen olmazsan hep savunmada kalmak zorunda olursun. İsrail’e, Yunanistan’a, Güney Kıbrıs’a cevap YPG üzerinden verilmeli.

İran İsrail savaşına Çin ve Rusya'nın tepkisi ne olur.


Bu savaşa Ukrayna'da batağa sağlanan Rusya çok fazla müdahil olmaz, lakin savaşın başladığı gün bilin ki Çin Amerika savaşı gerçekleşmek üzeridir. İran, Çin'in ticaret yolunun en önemli kavramlarından birisinde yer alıyor ,bu savaş olursa İsrail kara ordusu göndermeden önce ABD ile birlikte en az bir yıl İran'ı hem havadan hem denizden vurur. taş taş üstünde kalmayınca da orduyu sokar.

Başlıktaki konuya geri dönersek İran İsrail savaşı olur mu? net cevap zor, iki ülke füzeler ile birbirlerinin askeri ve ekonomik hedeflerini vururlar, o kadar. İran'ın cevap verme kapasitesi çok sınırlıdır, lakin İsrail Azerbaycan'ı kullanarak, Azerbaycan'a hava desteği vererek, Güney Azerbaycan'ı kuzey ile birleştirme amaçlı bir senaryoyu uygulamaya koyabilir, bu senaryo aynı zamanda Türkiye'yi de savaşa sokar, tüm dengeler ve tüm partnerler değişir.


Ahmet ATAM
Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun