KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

KÜTAHYA DA İŞ YERLERİNDE DE MASKE ZORUNLUĞU

Kütahya salgın hastalık
Kütahya'da Coranawirüs vakaları artıyor

Kütahya'da Coranawirüs vakaları artıyor 

Kütahya'da artık iş yerleri ve dükkanlarda kamuya açık Park ve bahçelerde de maske takma zorunluluğu getirildi , gerçi maskeler çoğunlukla ya çene altında ya kola takılı , vatandaş vehametin pek farkında değil , herhalde bilhassa gençler ..

Kütahya'da Coronawirüs vakaları 

Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun, salgının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek amacıyla yeni kararlar aldığı belirtildi.

Bu kapsamda il genelinde kapalı iş yeri, ofis olarak tanımlanan alanlar ile vatandaşların toplu yaşam alanı kapsamında olan açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

İl Hıfzıssıhha Kurulu, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, fabrika, atölye, plaza gibi kapalı iş yeri, ofis olarak tanımlanan alanlar ve diğer iş yerlerinde, vatandaşların toplu yaşam alanı kapsamında olan açık alanlarda maske takılması zorunluluğuna karar verdi. 

Bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde vaka sayılarının artmaması için alınan tedbirlerin eksiksiz uygulanması ve maske kullanımına yönelik denetimlerin belirtilen esaslara göre artırılması gerekmektedir.

Bu işin şakaya gelir bir tarafı yok , maske , mesafe ve temizlik .