KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

TÜRKİYE ABD NİN MÜSTEMLEKESİDİR


Müstemleke ne demektir ?

Türk Dil Kurumu (TDK), müstemleke kelimesini "sömürge" olarak açıklamıştır. 
Liberalizm, müstemleke ülkelerde  tatbik edilmiş bir sistemdir.
Hata ve yanlışların ekseriyeti , insan değil sistem sorunudur , yanlış ve bozuk sistemin , müreffeh bir ülke , ahlaklı insanlar yetiştirmesini kimse beklemesin .

Atatürk bu günleri yıllar önce görmüş !

İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. 
Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. 
Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler. 
Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. 
Millet, fakru zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! 
İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; 
Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! 
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

Evet , tersaneler fabrikalar üretim merkezleri silah yolu ile elden çıkmamış belki ,lakin üç otuz paraya yabancıya satılmış , peşkeş çekilmiş , bir anlamda elinden çıkmış .

Yetmemiş
Parayı verene , şehit kanı ile sulanan aziz vatan toprakları satılmış , halende satılmaya devam ediyor .

Ulusun milli kimliği , ümmetçilik adına tarumar edilmiş 
Ülke Şeyhler , dervişler , müridler ülkesine dönmüş 

Ödenemeyecek büyüklükte borçlanmalar nedeni ile , ekonomik bağımsızlığını kaybetmiş 

Adalet çökmüş .
Haklının değil , güçlünün adaleti hakim kılınmış 

Gelir dağılımı bozulmuş , bir kesimin evinin önünde , her aile ferdine ayrı otomobil düşerken , asgari ücretli bisiklet alamaz hale getirilmiş .
Devlete ve devlet ile çalışanlar , asgari ücretliye kiralamak için konut üstüne konut alabilirken , diğer taraf ayda bir kg ete hasret kalmış .
Millet fakru zaruret halinde , sadakaya bir paket makarnaya muhtaç hale getirilmiş , geleceğe daha karamsar bakar olmuş 

İstiklalin ve istikbalin , kapalı kapılar ardında padişah yetkileri ile donatılmış , şahsi ihtirasları dolayısı ile dış düşmanların esiri olan , tek kişinin iki dudağı arasında kalmış .

Tamamen yalana , talana kılıf amacı ile milletin beynini yıkayan , dini ve ahlaki görüntülü , aslında münafıklığın kitabını yazan televizyonlar kurulmuş.

Mevcut iktidarın eleştirilmesini dahi , dine inanca karşı bir duruş gibi sergileyip , eleştireni tekfircilik ve din dışılık , hatta dine inanca saygısızlık gibi algılatıp , gerek kamu oyunda gerek mahkemelerde yargılanıp , peşin cezalar verilmiş ..

Bu ahval ve şereatte yeni bir kurtuluş savaşı verilmesi gerekmez mi ?

Ve nasıl olmalı , nasıl yeniden ayağa kalkmalı .
İşte asıl mesele burada .

Mevcut siyasi konjüktörde , hiçbir muhalefet partisi ülkeyi yeniden ayağa kaldırabilecek projeler açıklamaktan imtina eder , korkar hale gelmişken 
Biz millet olarak ,Türk Milleti olarak
Ye yapabiliriz ?
Ne yapmalıyız ?
Nereden başlamalıyız ?

SİYASİ 
  1. Türkiye , Demokratik laik bir Hukuk değil , KANUN devleti haline getirilmeli , ( çünkü hukuk her daim güçlüden yana çalışır )
  2. Bu ülke Türk ülkesi ,bu topraklar Türk topraklarıdır , siyasette ve idaresinde ana şemsiye Türklüktür , altında tüm inançların , halkların ve azınlıkların özgürce yasal güvence altında yaşanabileceği Türklük şuurunu içeren bir siyasi düzenlemeye gidilmelidir . ( Devlet başkanı ve bakanların , kesinlikle Türk ve Türklük milli şuuru taşıyan kişiler olması yasa ile belirlenmeli )
  3. Bu ahvalde , Türkiye’de yaşayan bir Rum, Ermeni, Yahudi ya da Hristiyan, dinde, dilde, kavimde, kabilede, klanda kardeşimiz olmayabilir. Ama VATANDA, İNSANLIKTA, YARADILIŞTA KARDEŞİMDİR. Yıkıcı, bölücü, ayrılıkçı olmadıkları, düşmanlık yapmadıkları sürece başımızın üstünde yerleri vardır.
  4. Seçim ve partiler yasası acilen değiştirilmeli  , baraj kaldırılmalı , en küçük oy dahi TBMM adilce temsil edilmeli .
  5. Türkiye , içeride eyalet sistemini , dışarıda Türk Cumhuriyetleri ile konfederatif bir birlik kurmak için anayasasında değişikliğe gitmelidir 
  6. Türkiye tek merkezden yönetilemeyecek kadar büyük bir ülkedir .
  7. Valiler atama ile değil seçimle iş başına gelmeli , İl özel idarelere ve En büyük mülki amir olan valilere , kendi belediye başkanlarını atamak dahil , daha fazla yetkiler tanınmalıdır .
  8. Yasama . yürütme ve yargının birbirlerinin görev ve yetki alanlarına müdahalede bulunmasının engellenmesine yönelik , cezai yaptırımlar dahil , yasalar çıkarılmalı .
MİLLİ EĞİTİM 
  1. Ana okulundan itibaren Türklük milli şuurunda ve ahlaklı yeni nesiller yetiştirmek amacı ile müfredat yeniden düzenlenmeli  
  2. Dindar dan ziyade , önce ahlaklı ve dürüst vatandaş yetiştirmeye öncelik ve ağırlık verilmelidir , gördük ki ahlak örtüsü olmayanın dini de sahtedir 
  3. Yeni nesil kaliteli bilgili idealist öğretmenlerin omuzlarında yükselecektir 
  4. Milli eğitim merkezi atamadan vazgeçmeli , her okul öğretmenini almak yada iş aktini fesih etmekte okul yönetimi ve  okul aile birlikleri ile eşgüdüm içinde , yasalar uyarınca serbest olmalı .öğretmenlik tekrar maddi , manevi saygın bir hale getirilmeli , çoğ değerli öğretmenlerimizi tenzih ederek , araya karışmış at hırsızı kılıklı şevkini ve idealini kaybetmiş olanlar sistemden temizlenmeli 
  5. Her Türk asker doğar ilkesi ile , ilkokullardan başlayarak izcilik , yavru kurtluk tekrar hayat geçirilmelidir 
  6. Tüm denetimsiz merdiven altı kur'an kursları kapatılarak , haftanın belli günlerindeder saati konularak , velilerin yazılı izni ile , Kur'an eğitimi milli eğitimin okullarına devredilmelidir 
EKONOMİ 
  1. Kişileri değil halkı zenginleştirecek ekonomi politikaları uygulanmalı
  2. Sermayenin az , teknolojinin yetersiz olduğu yerlerde kamu işletmeleri bir ölçüde de fiyat istiktarı sağlamak adına  sanayideki yerini almalı , siyasetten arındırılmış özerk KİT ler kurulmalı 
  3. Yabancıya , Toprak ve vatandaşlık  satışı acilen yasaklanmalı , mülkiyet satışı , sadece kullanım hakkı ile sınırlandırılmalı 
  4. Nereden buldun yasası yeniden çıkarılmalı 
  5. İhale yasası değiştirilmeli , çok özel alanlar haricinde ( milli , askeri, ) davet usulu derhal kaldırılmalı
  6. Dernekler ve vakıflar yeniden ele alınmalı , tüm hesapları maliye ve sayıştay tarafından denetlenerek her yıl sonu halka açıklanmalı , vakıflara ve derneklere yapılan bağışların vergiden düşmesi önlenmeli 
  7. Bütün tarikatlar yasak kapsamına alınmalı , mal varlıkları hazineye irat kaydedilmeli .
  8. Borç alan emir alır , alınan dış borçlar , dış pazarı olan yatırım alanlarında kullanılmadıkça bu borçlar katlanarak artar , dış borçları geri dönüşümü olmayan taşa toprağa yatıran kişi ve kurumlar engellenmeli , hatta yargılanmalıdır .
ADALET
  1. Basın ahlak yasası çıkarılmalı , haber kanallarında yorumların haber gibi yayınlanmasının , yalan ve yanıltıcı haberlerin engellenmesine yönelik cezai işlem uygulanmasının yolunun açılması .
  2. Toplumun ahlakını bozan , ahlaksızlığın normalmiş gibi algılanmasına sebep olan magazin programları önlenmeli .
  3. Katillere çocuk tecavüzcülerine , vatan hainlerine idam cezası getirilmelidir .
  4. Devletin  temeli adalettir , adalet bir hakimin iki dudağı arasında olamaz , hakimlerin vicdanı ve cüzdanı arasında sıkışan adalet , ahlaki erozyonu da beraberinde getirir ..
  5. Bu nedenle , Türkiye Mahkemelerinde   jüri sistemine geçilmelidir .
SOSYAL YAŞAM
  1. Öncelikle Nüfus planlamasına gidilmeli , iki çocuk üzeri zorlayıcı önlemler getirilmeli 
  2. Diyanet özerkleştirlmelidir tüm inaçların gücüne göre temsil edildiği yeni bir sistem , İmamlık yeniden düzenlenmeli ve en az ilahiyat fakultesi şartı getirilmeli , maaşları devletten değil , vazifeli olduğu cami cemaati tarafından karşılanmalı , Diyanet özlük haklarının korunmasında devrede olmalı , Diyanetin giderleri ise bütçeden değil , gönüllü olarak , çıkarılacak bir yasa ile , İnanç vergisi adı altında , inananlarca karşılanmalı , aynen Osmanlı'da olduğu gibi 
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK
  1. Atamalarda sadakat yerine liyakati gözeten yasalar çıkarılmalı ,İşe alımlarda mülakat sistemi kaldırılmalı 
  2. Lise mezunu olup Kamu kurumunda şansı ve torpili ile iş bulana 5.000 tl , özel sektörde doktora yapsan asgari ücret 
  3. Gerek çalışma hayatında , gerek emeklilik sonrası maaş adeletsizlikleri giderilmeli , kamuda çaycı olarak çalışıp emekli olana 6 000 tl maaş , özel sektörden emekliye 1.500 .
  4. Bu denli gelir adeletsizliği gün gelir sosyal patlamaya neden olur , ve bedelini tüm ülke öder , acilen düzeltilmeli .
SAĞLIK 
  1. Beşikten mezara sağlık sistemi tüm vatandaşlara ücretsiz hale getirilip , devletin asli görevlerinden biri haline getirilmeli .
  2. Özel sağlık hizmetleri ile parası olana ayrıcalık tanıyan bir sistem terkedilmeli , tüm özel sağlık kurumları devletleştirilmeli
SAVUNMA
  1. Koruyacak bir gücünüz yoksa , malınıza sahip olma imkanınız da yoktur ,Türkiye Nükleer silah , ve kıtalararası balistik füze , yüksek irtifa hava savunma sistemlerine kendi öz kaynakları , kendi teknolojisi ile sahibi olmalıdır .
  2. Türkiye kendi imkanları ile tüm savaş araç ve gereçlerini üretebilir hale gelmeli
  3. Sivil savunma daha etkin hale getirilerek mahalle mahalle , köy köy , şehir şehir yapılandırılarak her daim tatbikatlar ile iç ve dış düşmanlar için canlı tutulmalı .
Hiçbir siyasetçiyi ya da politikacıyı suçlamıyorum , bozuk sistem , bozuk sonuçlar üretir , hatalar ve yanlışlar sistemdedir , öncelikle sistemi gözden geçirmek , zamanın şartlarına göre yeniden yapılandırmak gerek .

Bu yazdıklarım gerçekleştirilebilir mi ?
Bu günkü konjüktör ile Zor ! 
Hatta imkansız !
Neden mi ?
Gücü bir kez eline geçiren , bir daha bırakmamak için her yola tevessül ediyor da ondan .

Yeni bir kurtuluş savaşı diyorum ..


Kim verecek bu kurtuluş savaşını ?
Bu günkü muhalefet mi ?
Geçin bir kalem ..
Yeni bir kurtuluş savaşını , Halk olarak biz vereceğiz , susmayacağız , korkmayacağız , yasa ve kanunlar çerçevesinde fikirlerimizi açık ve aleni söyleyeceğiz , karşıt fikirlere şiddet içermediği müddetçe müsamahakar olacağız , küçük hesapları değil , ülkenin bekasını göz önünde tutacağız .
Konuşa konuşa , tartışa tartışa doğru yolu bulacağımıza eminim .

Ben oturduğum yerden yanlışları görerek kendimce  çıkış yolları öneriyorum
Ya siyasi partiler , muhalefet !
Biz daha acıtmadan soyacağız söyleminde başka , somut bir şeyler duydunuz mu ağızlarından .

Sonuna kadar sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim 
Ahmet Atam