-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

ANKARA GAR KATLİAMI

Ankara gar katliamı

Ankara gar katliamının seneyi devriyesi bugün tam 103 kişi öldü tek seferde Bir Yasin Börü kadar ses getirmedi tam 103 ölü , çünkü onlar barış isteyen solcular idi , 

İşid terör örgütünün, Suriye'deki pkk ile olan savaşını, Türkiye'yi sahada kendi yanına çekmek için zorlama amaçlı, bir ölçüde Kobani olaylarında ölen Yasin Börü'nün rövanşı niteliğinde, 2015 Ankara saldırısı ya da Ankara Gar Katliamı.

10 Ekim 2015'te yerel saatle 10:04 civarında Ankara ilinin Altındağ ilçesinin Ulus semtindeki Ankara Garı kavşağında düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısı

10 Ekim'de DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği, TMMOB, HDP ve pek çok sivil toplum örgütünün katılımıyla Barış Mitingi düzenlendi.

Fakat yürüyüş başlamadan yürüyüş alanına kortej hâlinde ilerleyen grupların bulunduğu Tren Garı kavşağında, 3 saniye arayla 2 patlama gerçekleşti.



Patlamanın ardından ambulanslardan önce polis meydana ulaştı.

Meydandaki herkesi alandan çıkartmaya başlayınca yaralılara yardım etmek isteyen göstericiler, engellendikleri için polisi protesto etti.

Bunun üzerine polis gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Saldırı sonrası RTÜK tarafından yayın kuruluşlarına geçici yayın yasağı getirilmiştir ve internet servis sağlayıcıları tarafından bazı sosyal medya (Twitter, Facebook) sitelerine erişim engeli uygulanmıştır

Temmuz 2015'te, hükûmetin Türkiye'yi Suriye'deki savaşa dahil etmesine karşı çıkan Halkların Demokratik Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ile bazı sendika, meslek örgütü, vakıf ve platformların desteklediği Barış Bloku ortaya çıktı.

Blok bu tarihten itibaren çeşitli miting, protesto ve yürüyüşler düzenledi.
Tam 103 kişi hayatını kaybetti

10 Ekim Katliamı’yla ilgili gelişmeleri az çok izleyenlerin bildiği gibi, Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 7 Kasım 2016’da başlayan Katliam davası 21 ay sürdü.
Tutuklu 19 kişinin 9’una ağırlaştırılmış müebbet hapis, diğerlerine de çeşitli cezalar verildi.

Ankara garı patlaması ve hayatını kaybeden 103 kişi, 6-8 Ekim tarihinde Kobani olayları sırasında ölen Yasin Börü kadar önemsenmedi.




Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun