KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

APTALLIK İLE APTALA YATMAK ARASINDAKİ FARKLAR

Aptallık nedir ? aptala yakmak ile farkı nedir
Aptal ile aptala yatmak arasındaki fark

Aptallık nedir derseniz, sözlüğe baktığınızda ''zekâ, anlayış, nedensellik ve sağduyunun kullanılamamasıdır'' der, vallahi yanlıştır, doğrusu galiba mutluluğa en yakın şeydir, aptal olmak, bir nevi özgür olmaktır çünkü, ya aptala yatmak.

Aptallık nedir ?

Gerçeği bilerek , gerçeği görerek hala yalanlara inanmaktır derler, hiç bir şeyin ve hiç bir olayın, hiç bir kimsenin sizi üzememesidir aptal olmak, dünyayı umursamanın ilmine vakıf olmaktır, bence aptallık bir tepki , yada keder ve travmaya karşın, yada çözemediği sorunlara, akıllı ve zeki insanın bir karşı savunma taktiğidir
Aptala yatmak ise, dünyaya kendini taşıtmanın en kestirme ve de en akılcı yolu olsa gerek

Aptallık Allah'ın bir lütfudur

Aptallık sanki Allah'ın lütfu bazı insanlar için, hiç bir şeyi dert etmedikleri için ne mideleri gaz yapar , ne de migrenleri vardır .
Aptala yatmak ise, vallahi bayağı bir zeka ister yani
Aptal insan herkesi kendi gibi zanneder , her yerde konuşur , her şeyini paylaşır, aptala yatan ise , aptalın dağıtıklarını çaktırmadan toplar , yeri ve zamanı gelince aptalı alnı kabağından vurur .
Aptal , aptal olduğunu hiç bir zaman bilmez , aptalın , aptal olduğunu anlayanlar da asla söylemezler , bırakırlar aptal kalsın .
Gerçek aptallar verici olur.
Aptala yatan zeki insanlar ise, çaktırmadan toplar, hırsızdır aynı zamandan, emeğinizi çalar, vaktinizi çalar, çoğu zaman da keyfinizi çalar aptala yatan.
Aptallar kendini kandırır, aptala yatanlar başkalarını ..

Aptal mı doğulur sonradan aptal mı olunur 

İnsan sonradan mı aptal olur , bilmiyorum ama, ilkeli olmak , omurgalı olmak en büyük insani değerlerinden biri, lakin bazı durumlarda aptal yerine konmanın da  amentüsü, aptal olmak çoğu zaman iyidir, öyle her şeyi hemen  anlayıp sinirleriniz bozulmaz, geceleri de mışıl mışıl uyursunuz .
Aptallık para ve pulla da değildir, her isteyene de bedavadır, paranın pulun zekanın bir sınırı vardır lakin aptallıkta sınır yoktur.
Aptal olmayan insanların yaptıkları en büyük aptallık ise, aptalların sınırsız yaratıcılıklarını hafife almaktır.
Başkalarını aptal zanneden, zeki insanları aptal yerine koymaya çalışanlar ise en büyük aptaldırlar.
Çığ gibi büyüdüğüne göre de zannedersem bulaşıcıdır da.
Daha, çok daha büyük aptallık ise, güzelim bir ülkede bulaşıcı ve yaygın aptallığın bütün yapıyı aşağı çektiğini, kısa süreli menfaati için görmemek, yada görmezden gelmektir

A.Atam