-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

D VİTAMİNİ HANGİ YİYECEKLERDEN ALINIR

En fazla d vitamini hangi besinlerde bulunur

Son dönemde hangi doktora gitseniz d vitamini yazıyor bu vitamini kimyasal bileşimler ile karşılamak yerine doğal yollardan almak en sağlıklısıdır ,
Bu vitaminin günlük dozunu almanın ise en rahat yollarından biri güneş ışığı için dışarı çıkmaktır!
Güneş ışığı vücudun D vitamininin doğal olarak sentezlemesini sağlar .

İhtiyacınız olan tek şey,d vitamini seviyenizi yükseltmek için güneş kremi yada oldukça fazla giyim olmadan haftada 2-3 defa 5 ila 15 dakika , o kadar ..

Güneşinizi sabahları veya öğleden sonraları, güneş cildinizin zarar görmesine neden olmayacak kadar kuvvetli değilken alın. 

d vitamini kaynağı besinler
d vitamini kaynağı besinler

Güneşte  kalmanız 10 yada 15 dakikayı aşarsa, her zaman güneş kremi kullanmayı unutmayın.
D vitamini oldukça muhtelif gıdalarda naturel olarak bulunmadığından , bu besini rejiminize almak için ne yemeniz icap ettiğini bilmek önemlidir.

En iyi kaynaklar içinde hayvan karaciğeri, yağlı balık, yumurta sarısı ve balık yağları bulunur ,ancak D vitaminini zenginleştirilmiş gıdalardan da alabilirsiniz (sadece her zaman organik bir kaynak kullanmak en iyisidir).

D vitamini için somon

Somon harika bir protein , omega-3 yağ asitleri ve D vitamini kaynağıdır , yabani olanı seçin ve pişmeden, pişmiş, tencerede kızartılmış veya daha ucuz bir seçenek için konserve yabani somonu seçin.

Alabalık

1 alabalık Günlük D vitamini ihtiyacınız olan şeyi karşılar , çerisinde fazlaca muhtelif vitaminler, mineraller ve protein bulunur ,bir diğer balık çeşidi ise , morina balığıdır ..

Mantarlar

Mantarlar , birkaç B vitamini ve potasyum da sunan leziz bir D vitamini kaynağıdır , D vitamini seviyeleri, mantar türüne göre değişik olur , ayrıca ultraviyole ışığa maruz kalmış mantarları da satın alarak onlarla daha daüksek D vitamini seviyeleri yakalayabişirsiniz , m
antarı salatalara, omletlere ve makarna yemeklerine ekleyebilirsiniz


Konserve ton balığı

Konserve ton balığı, D vitamini yüklemenin en kolay  yoludur , 
Daha uzun raf ömrü, onu mükemmel bir protein kaynağı olarak yemeklere atmak için mükemmel bir kiler malzemesi yapar , mümkün olan en düşük cıva miktarına sahip hafifçe ton balığı seçin.

Sardalya

Sardalya , bolca oranda protein, birçok temel vitamin ve mineral ve anti-inflamatuar omega-3'ler elde eden, besin kıymeti en yoğun deniz ürünlerinden biridir ,sardalyalar plankton yedikleri için öteki balıkların yapmış olduğu şeklinde ağır metaller ve toksinler taşımazlar, bu nedenle en saplıklı ve temiz deniz ürünleri kaynaklarından biridir ,sardalya, taze veya kutuda satın alınabilir ve hem protein bununla beraber D vitamini için kilerin baş tacı besindir .

Peynir

Peynir, kemiklerinizi güçlü tutmak için birlikte çalışan kalsiyum ve K vitamini ile beraber D vitamini almanın başka bir yoludur , peyniri rendelemek ve salatanın üzerine serpmek, sebzelere atmak yada ekmek üzerine pişirmek iyidir .

 

Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun