-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

Filistin ve Gazze desteğinin Türkiye ye maliyeti

Filistin ve Gazze desteğinin Türkiye ye maliyeti
Filistin ve Gazze desteğinin Türkiye ye maliyeti


Filistin'de Gazze'ye desteğin Türkiye'ye maliyetinin ne olacağını çok basit cümlelerle okuma yazma bilenlerin anlayacağı dilde anlatalım. İsrail ne yapmak istiyor

Türkçemizde düşmanımın düşmanı dostumdur diye bir deyim vardır peki Türkiye'nin şu an düşmanı kimdir Türkiye'nin bugün en yakın düşmanı PKK'dır. 
Siz eğer ki İsrail'in PKK'sı olan Hamas'ı desteklerseniz İsrail'de Türkiye'nin düşmanı olan Türkiye'yi bölme niyetinde olan PKK'yı destekleyecektir. 

Günümüzde savaşlar artık iki ordunun karşı karşıya gelerek cephe savaşı şeklinde oluşmamaktadır savaşlar vekalet savaşlarıdır, Türkiye Hamas'a açık destek vererek, İsrail PKK işbirliğinin yolunu açmaktadır.
Arkasına Amerika Birleşik Devletleri, Batı ülkeleri, başta Fransa ve İngiltere olmak üzere destek alan İsrail'in, PKK'ya vereceği askeri, siyasal ve ekonomik destek Türkiye için bir beka savaşına döner.
Yine bir Türk atasözü ile devam edelim el tokadı yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış, hamasi nutukları geçiniz, sadece İHA ve Siha ile savaş kazanılmaz, Türkiye'nin bu bahsettiğim ülkelerle bugün için askeri olarak mücadele edebilme imkanı kendi hudutları dışında yoktur. 

Arap ülkeleri ile ittifak yapılamaz, Ortadoğu'da zemin son derece kaypaktır, 
Araplara bilhassa Filistin yöresindeki Araplara ise asla ve kat a güvenmeyiniz, 1960/1970'li yıllarda sol örgütleri, dhkpc, dev-sol, 1980 ve sonrası PKK örgütüne kamplar tahsis edenler onları eğitenler bekaa vadisindeki Filistinli gruplardır, bizim kuşak o günleri unutmadı.

Hamas bir devlet bir millet değildir, Filistin devletine ait olan Gazze bölgesini ele geçirmiş asla seçim yapmayan teokratik bir terör örgütüdür. Filistin devletinin İsrail'den bağımsızlığını siyaseten savunabilir destek verebilirsiniz, Filistin devletinin bile arkasında durmadığı Hamas'a destek, bizi de terörü destekleyen ülkeler konumuna sokar, terör bir akreptir, elinde tutan cebinde taşıyanı da gün gelir mutlaka sokar.

Bulunduğu coğrafyada Anadolu dahil, emelleri olan İsrail'i destekleyin demiyorum, olaya Ankara penceresinden bakın.
Atatürk'ün meşhur sözüdür hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır der, terörü önlemek için Irak ve Suriye'de oluşturulan sathı müdafaadan vaz geçin, orduyu Anadolu sınırları içine çekin, tüm satıh müdafaasını Anadolu'da yapın.

Irak savaşına müdahil olmayı bir koyup üç almak olarak gören bir Özal vardı, hatırlayın, ne oldu, Yüz binlerce Irak kürdü Türkiye'ye sürüldü, çoğu Türk vatandaşı oldu, ABD Irak devlet başkanı olan Saddam'ı astı, bizim terör örgütü lideri olarak tanımladığımız Talabani'yi Irak cumhurbaşkanı yaptı, tarih tekerrürdür, elbette bilenler ve ibret alanlar için.

İsrail'in parası çoktur, arkasına ABD ve Batı gücünü aldığından dolayı askeri yeteneği de bölgede en güçlü devlettir, İsrail'in iki eksiği vardır, toprağı ve nüfusu, asker sayısı yeterli değildir, bu iki eksiği, PKK ve Kürtler ile birliktelikte kapatmayı düşünüyor olabilir, bu strateji İsrail'e enerji ve Fırat gibi su kaynaklarına erişim imkanı da sağlayacaktır.

Erdoğan'ın kendi seçmen kitlesini konsolide etmek adına mezhepçilik yapması, İslam'ı savunuyor görünmesi, arka planda Türkiye için bir beka sorunu yaratmaktadır.
Ortadoğu'da bu savaşa müdahil olmak, Lozan'ı imzalamamış olan Amerika için Türkiye'yi de içine alan İsrail destekli ve birlikteliğinde büyük Kürdistan'ı kurmak için bir bahanedir.

Ahmet ATAM


Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun