ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR

Şeker hastalığı neden olur
şeker hastalığı neden olur belirtileri nelerdir

ŞEKER HASTALIĞININ EMARELERİ

Yaşadığımız çağın illeti şeker hastalığı nasıl anlaşılır, belki sizde farkında olamadığınız bu hastalığın pençesindesinizdir, şeker hastalığının bilinen on emaresi nedir, şeker hastalığı belirtileri

Ellerimde uyuşma var


Ellerinizde parmaklarınızda karıncalanma ve uyuşma hissediyorsanız, erken uyarı işretini almış olabilirsiniz
Bu uyuşma kan seviyelerinizdeki bir artıştan dolayı olur, kan akışı yavaşlar ve azalır, bu azalış sinir uçlarına zarar verir ve karıncalanma ile uyuşukluk meydana gelmesine sebep olur, şeker hastalığının ilk belirtisidir.
Bu uyuşukluk önceleri ellerde ve ayaklardaki karıncalanma, diken batması gibi kendini belli eder, zaman geçtikçe karıncalanma kalıcı hale gelmeye başlar, hatta ağrılı bile olabilir, hafif kas kayıpları da bu uyuşukluğa etki eder.

Çok sık tuvalete çıkıyorum

Diyabetin teşhisinde ikinci önemli işarettir çok sık idrara çıkma
Şeker hastalığı olan bir kimsede her daim idrara çıkma dürtüsü hakimdir 
İdrar ise su kaybıdır
Normal bir insan günde iki yada üç kez idrara çıkarken , idrar isteği artıyor ve idrarın miktarı yükseliyorsa şeker hastası yani tıp 2 diyabet olmuş olabilirsiniz.
Sık ve tüksek miktarda idrar , vücut da bulunan suyu azaltacağından bağışıklık sistemi de zarar görmeye başlar, bir sürü hastalığa davet çıkarmaya başlarsınız.
Bir günde üç litreden fazla idrar çıkarıyorsanız, hemen doktorunuza görünün.

Sebepsiz yere kilo kaybediyorum

Vücut şekeri gerektiği kullanamaz ememez ise, hızla kilo kaybı görülmeye başlanır, diyabette en sık karşılaşılan bir durumdur.
İnsan vücudunda hormon seviyeleri bozulduğunda, enerji olarak yağ ve kasa dokularını yakmaya başlayacaktır.
Altı yedi ayda beş ile on kilo arasında sebepsiz kilo verdiğinizi düşünüyorsanız hemen bir doktora muayene olun.
Doktor kan ve açlık şekeri testleri yaparak durumunuzu belirleyecektir

Bulanık görmeye başladım

Şeker hastalığı tedavi edilmediği zaman görme bozukluklarına hatta körlüğe dahi sebep olabileceği bilinen bir gerçektir 
Bulanık görme de tıp 2 nin yaygın bir belirtisidir
Şeker yükseldiğinde kılcal damarlar zarar görür, gözdeki kılcal damarlara kan akışı yavaşladığından göz hasar görür, kililer görme kaybı yaşamaya başlarlar.
Aslında bir kaç senede bir şikayet olmasa da göz kontrolü yaptırmakta fayda vardır.

Cildim kuru ve kaşıntım var

Diyabet de vücudun her bölümü etkilenir, hatta hasar görür,
Kan dolaşımı düzgün olmadığından, ter bezleri de düzgün çalışmaz hale gelir, bu durumda cildin kurumasına ve tel tel dökülüyor olmasına sebep olabilir,
 Diyabetin ilk belirtilerinden birisidir, cildin kuruluğu tel tel döküntü olması ve kaşıntı, neyse ki tedavi sürecinde bu sıkıntı ortadan kalkar.

Kendimi hep yorgun hissediyorum

Sebebi olmayan devamlı yorgunluklar, enerjiniz bitmiştir çünkü, ne kadar dinlenseniz de o yorgunluğu üzerinizden atamazsınız, kanınız kalınlaşmış ve dolaşım zorluğu başlamıştır, oksijenin hücrelere taşınması zorlaşmıştır, hep uykulu ve yorgun bir hale gelirsiniz,
Kan şekeriniz düştüğünde vücuda enerji verecek güç yoktur artık, yorgun ve bitkin bir halde olursunuz.

Susuzluğum dinmiyor çok su içiyorum

Sık ve aşrı miktarda idrara çıkıldığında vücudun su kaybettiğini yazmıştık, vücut kaybolan suyun yerine takviye isteyecektir, bunu etkisi de hep su içmek ihtiyacı olacaktır
Şeker hastaları başka nedenlerle de susuzluk hisseder, yüksek kan şekeri ağızda kuruluk yapacaktır.
Kan şekeri kontrol altına alındığında bu susuzluk hissi de ortadan kalkacaktır.

Vücudumdaki morluklar yara bere izleri çok zor geçiyor

Vücudunuzdaki kesik yada yaralar geç mi iyileşiyor, morluklar uzun süre devam mı ediyor.
Bir kaç haftadan uzun süren geçmeyen yaralar enfeksiyona yatkın hale gelir, tıbbı tedavi gerekir, şeker hastalığı gibi başka altta yatan sebepler olabileceğini akla getirir.
Bu tür yavaş iyileşmeler
Bağışıklık sisteminin zayıfladığının
Kan şekeri'nin de düştüğünün belirtileridir 
Kan şekerinin düşüklüğü yavaş yavaş İyileşmesi, birkaç haftadan uzun süren yaralar, yanıklar, sıyrıklar veya yaralar enfeksiyona yatkındır ve genellikle tıbbi tedavi gerektirir, bu da teşhis edilmemiş diyabet gibi altta yatan bir sağlık sorununu gösterebilir. Bu yavaş iyileşme, bağışıklık sistemini zayıflatan ve iyileşme hızını yavaşlatan yüksek kan şekeri sebebi iledir.
Kan şekerinin düşüklüğü sinirlere de zarar verdiğinden cildin iyileşme süresi uzar.
Bu tür zor iyileşen yaralar zamanla mantar ve bakteriyal enfeksiyonlara da kapı açar, hatta kangrene dönüşebilir, el ve bilhassa ayakta cerrahi kesme işlemi uygulanabilir.
Diş etlerim çekildi tahriş oldu kızardı şişti
Başka bir çok sebepleri de olsa , diş etlerinin çekilmesi tahriş olması göz ardı edilecek bir durum değildir, diş kaybedin sorun yok, yerine konur, lakin diyabet çok pis bir musibettir, öncelikle bir diyabet uzmanınıza görünün.

 
Bu makale farkındalık oluşturma açısından fikir edinilmesi amacı ile hazırlanmış bir yazıdır, bu tür sıkıntılarınız varsa hemen uzman bir doktordan randevu alın, erken teşhis hayat kurtarır.

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun

Daha yeni Daha eski