KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

TÜRK HALKI NEDEN FAKİR

Türkiye de yoksulluk her geçen gün neden artış gösteriyor, neden milletçe bir bütün olarak zenginleşemiyoruz, fakirlik Türk halkının kader' imidir?
Türk halkı neden fakir
Türk halkı neden fakir

Türkiye'de yaşanan fakirlik mi, gelir dağılındaki eşitsizlik mi? Türkiye'de yaşamak neden çok pahalı, Türkiye de yoksulluk her geçen gün neden artış gösteriyor, neden milletçe bir bütün olarak zenginleşemiyoruz, fakirlik Türk halkının kader' imidir?

TÜRKİYEDE HER GEÇEN GÜN PAHALILAŞAN YAŞAM


Yaşam maliyeti her geçen gün artıyor Türk vatandaşları değişken istikrarsız bir ekonomi ile ne yazık ki çok az kazanıyor.
Türk halkı neden fakir biliyor musunuz, Türk halkının vergileri neredeyse hiç getirisi olmayan nerde keyfince, rant uğruna oy uğruna heba ediliyor çünkü.
Türkiye, akılcı ve rasyonel bir yönetim anlayışı ile idare edilmediğinden dolayı, yoksul ve kandırılmış bir nüfus ve seçilmiş birkaç kişiden oluşan son derece zengin bir grup tarafından inançlar kullanılarak tarikat ve cemaatler tarafından manipüle edilmeye açık bir topluluk.
Öylesine ki bu gurup azınlık olduğu halde, dini inançları manivela gibi kullanarak fakir ve cahil bıraktıkları geniş yığınları çok kolay kontrol altında tutabiliyor.
Lakin burada da deniz bitmiş gibi görünüyor ve Türkiye çok büyük ekonomik, sosyolojik ve siyası değişimlere gebe.

TÜRKİYE NEDEN BÜYÜMÜYOR


12 Bin dolarlık GSMH'den
8 Bin dolarlara gerileyen, fakirleşen, yoksullaşan, satın alma gücü her geçen gün gerileyen, önümüzdeki dönemde de gerilemeye devam edecek olan bir Türkiye tablosu var maalesef önümüzde.
Yirmi yıldır ülkeyi demir bir yumrukla yönetenlere sorarsanız, dünyadaki en büyük büyüme oranlarını yakalayan bir Türkiye tarifi yapacaklardır size.
G20'den düştüğü halde ilk ona girecekleri yalanı ile toplumu kandıran politikacılar
Yalandan kim ölmüş ki.
Güdümlü TÜİK ve merkez bankası verilerine inanan kaç kişi var.
Büyüme varsa Türk halkı orta ve alt gelir gurubu bu büyümeyi yaşamlarında neden hissetmiyorlar. 
Kişi başı yıllık 8 Bin doları cebinde gören kaç kişi var.

Türkiye'de Devlet Kurum, Kuruluş ve kararlarında şeffaflık


Türk halkı neden fakir derseniz, Türkiye'de hiçbir kamu kurum ve kuruluşu, vakıf dernek, hiçbirinde şeffaflık yoktur, ne olup bittiğini, gelirlerin nasıl harcandığını hiçbir zaman gerçek anlamda öğrenemezsiniz, sormaya kalkarsanız da illet, zillet, vatan haini Devlet düşmanlığı ile yaftalanırsınız
Daha da kötüsü, bu son derce yanlış uygulama bir kısım halk tarafından artık normal ve olması gereken bir durum gibi algılanmaya başlamıştır.
Binlerce maaşlı trol böyle bir algı yaratma adına belli guruplar tarafından finanse edilmektedir.

Türkiye'de denetimsizlik fakirliğe davetiye çıkarıyor


  1. Bir gecede öngörülemeyen düzenleyici eylemler, torba yasalar.
  2. Vergi ve imar emeklilik gibi sayısız türden çok fazla af.
  3. Türkiye'de STK faaliyeti ve İfade Özgürlüğünün olmaması.
  4. Oldukça düşük kaliteli ve modası geçmiş eğitim sistemi.
  5. Çok fazla devlet memuru ve makam arabaları, makam saltanatı
  6. Getirisi çok düşük ranta dayalı mega projeler.
  7. Çok fazla uzun vadeli borç.
  8. Nüfus planlamasının olmaması 
  9. Kifayetsiz muhterislerin hayali ütopyası Osmanlıcık satması, halifelik özentisi nedenliyle, fakir ülkelerdeki yoksulların göz yumulan Mülteci akını
  10. Sayıştay raporlarının meclis denetimine sunulmaması
Türk halkının neden fakir kaldığı hakkında, daha yazacak o kadar madde var ki.
Yukarıda yazdıklarımın hepsi yolsuzluk yaratır. 
Bunlar yoksulluğun temel gerçekleridir.
Bunlar aynı zamanda her türlü verimlilik, yenilik ve iyileştirmenin önündeki engellerdir. (Yine de bazı önemli olanları kaçırmış olabilirim)

Bütün gün yukarıdaki nedenlerin sonuçları hakkında yüzlerce makale yazabilirim, maddeler halinde yazdığım yanlışlardan dolayı son derece adaletsiz bir gelir dağılımı var bugün.
Adam diyor ki.

Türk halkı neden fakir sözüne cevap hazır, galeride sıfır araba yok


İki milyon lira bastırıp sıfır araba alanların yanında bisiklet alamayanları görmeyen gafillere, gelir dağılımdaki adaletsizliği nasıl anlatabilirsin ki!
Beş yıldızlı oteller tıka basa dolu deyip, kendisi üç km uzaklıktaki bir kaplıcaya gidemeyen anguta neyi nasıl anlatabilirsin ki,
Bie kesim büyün kuzuyu götürürken
Ayda bir kez kelle kıyması alamayan adamın Avrupa bizi kısnanıyor cümlesi, trollerin Hitlerin propaganda bakanı Himler'i kıskandıran ne denli başarılı bir propaganda yaptığının işareti değil mi? 

Korku ve baskı kıskacında bir Türkiye


Bugün Türkiye'de Tek gerçek, iş adamı ya da devlet memuru isen, reise bağlılığını açık aleni ilan edersen, yoksulluk sınırının biraz üzerinde vasat bir hayat yaşayabilirsin.
Protesto etmek ne kelime, eleştirmek dahi, alçaklık ve vatan hainliği ile eş değer görülebilmekte olan Türkiye'de, sayısız iktidar yandaşı trol tarafından linç edilir, FETÖ'cü ilan edilir, hatta Silivri'yi şöyle bir ziyaret edebilmesiniz
Korku imparatorluğu Türkiye
Ülkemde hayatta kalmanın şimdiye kadarki en büyük şans olduğunu söylemek içtenlikle üzücü.

Muktedire yandaşlık zehirli bir ilişki gibidir, ona ne kadar çok yanaşırsanız, o kadar zor ayrılısınız, çünkü sizi de suçuna bulaştıracak ve suç ortağı yapacaktır.
Ayrıca muktedire ters düştüğünüz herhangi bir anda ise terörist olarak işaretlenebileceğiniz bonusu da cabası.

Ahmet Atam