-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

KIZIL ELMA NERESİDİR

Kızıl elma neresidir


Türkiye'nin yeri neresi, batı mı, doğumu, yoksa bağımsız bir dış politikanın sürdürülebilmesi mümkün mü, AKP doğu, muhalefet batı yanlısı bir görüntü içerisinde, mevcut muhalefet batının sadece siyasi desteği ile seçim kazanabilir mi? Türkler Turan'a Kızılelma'ya nasıl ulaşır

Batının gözü ile Türkler


1950'li yıllar batının Türkiye'ye biçtiği rol ırgatlıktır, siz sanayiyi boş verin, Ziraat ve tarıma yönlenin, sanayi mallarını biz size temin ederiz aldatmacası idi.
Ülkede gübre fabrikaları şeker fabrikaları kuruldu.
Demir çelik gibi sanayi alt yapısı kurulmasına bile destek vermedi batı.
Adnan Menderes iktidarının son döneminde bu gerçeği gördü, Rusya ile ilişkileri geliştirmek ve ağır sanayi hamlesi başlatabilmek için karar aldı, lakin ABD'nin desteklediği bir darbe ile hem iktidardan hem de canından oldu.

Batı Türkiye'ye asla teknoloji transferi yapmaz


Sanayinin temeli demir çelik endüstrisidir, alüminyumdur.
Türkiye'de sanayinin temelini oluşturan demir çelik ve alüminyum teknolojisi yoktu
Türkiye bu teknolojiyi Ruslardan aldı, Putin'in teknisyen olarak çalıştığı Ereğli'yi Ruslar ile beraber kurdu Türkiye
Süleyman Demirel alüminyum fabrikası için batının kapısında adeta dilencilik etti, Türkiye'ye ırgatlığı ve tarım ülkesi olmayı layık gören batı, alüminyum teknolojisini vermedi.
Süleyman Demirel Seydişehir alüminyum fabrikasını Rusların verdiği teknoloji ile kurdu, bedelini de ödedi

Batının vermediği Türkiye'nin füze teknolojisinin temeli


90'lı yıllar, Rusya çökmüş, askeri teçhizatlar haraç mezat pazara düşmüş, Varyag adlı bitiremediği bir uçak gemisi var Rusya'nın, Çin alıcı olur, lakin boğazlardan geçmesi boğazlar sözleşmesine göre mümkün değildir, bir ara yol bulunur, Varyag'ın turizm amaçlı kullanılacağı ve Türkiye'ye yılda bir milyon Turist gönderme taahhüdü karşilığında Varyag'ın boğazlardan geçmesi sağlanır, aslında olayın perde arkasında boğazlardan geçiş karşılığında Çin'den füze teknolojisi aşım anlaşmasıdır.

Bugün Türkiye'nin gururu olan atmaca füzesi bugün hisar hiper hava savunma füzelerinin temelinde parası ile Patriot hava savunma sistemini bize satmayan Amerika'nın yerine, Çin'den aldığımız füze teknolojisi yatar
Batı diz çökersen sana borç para verir, teknoloji asla.

Batının Türkiye siyasetindeki yeri


Türkler tarih boyunca Viyana ve ötesine geçemedi, ırgatlık ve işçilik hariç, Türlerin ağzına Avrupa birliği diye bir parmak bal sürülerek ayaklarından batının kapısına zincirlendi Türkiye, bir Hristiyan kulübü olan batının, hele ki son zamanlarda Ortadoğulu ve Afrikalı istilasına uğrayan Türkiye'yi birliğe almaları hiç mümkün görünmeyen, ham bir hayaldir
Türkiye yerini seçmelidir, orta yol izlemek, herkese mavi boncuk dağıtmak mümkün değildir.
Dünya bir zamanlar üç kutuplu id.
  • ABD ve batı, NATO
  • Rusya ve Demirperde
  • Bağlantısızlar
Bağlantısızların lideri de Yugoslavya idi, bugün Yugoslavya'yı tarihten bile sildiler, ABD'nin büyük Kürdistan kurma hayali ile Türkiye'yi parçalayacağı, bu nedenle sebep ve zemin aradığı bir ortamda batıya yamanmaya çalışmak kasabın bağını yalamaktır.
Altılı masa olarak adlandırılan muhalefetin, Rusya'yı görmezden gelmesi, Türkiye'nin geleceği açısından stratejik bir hatadır,
Tek kalemde 20 Milyar dolar borcu erteleyen Rusya, muhalefet ne kadar görmezden gelmeye çalışsa da önemli bir oyuncu ve aynı zamanda partnerdir.

Turan ve Kızılelma, doğuya rağmen gerçekleşemez


Türkiye, Türklerin en batıdaki kalesidir, İran'dan Azerbaycan'dan başlayarak, doğu Türkistan kadar çok büyük bir alanı kaplayan Türk nüfusu vardır, kimisi özerk, kimisi muhtar, kimisi bağımsız.
Rusya ve Çin'e rağmen Türkün Turan hayalinin gerçekleşmesi mümkün değildir, ancak iyi ilişkiler tesis edilerek önce kültürel ve ekonomik, ardından siyasal kazanımlar elde edilebilinir

Türkler için güneş doğudan doğar


Viyana kapılarından öteye geçme şansı olmayan Türklerin artık bir gerçeği görme zamanıdır,
O gerçek doğu gerçeğidir

Önümüzdeki yüzyılın doğu gerçeği olacağı, birkaç on yılda doğunun teknolojik olaraktan batıyı geçeceği gerçeği ve Türkiye daha bugünden oradaki yerini almalıdır.


 

Ahmet Atam
Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun