KENDİME YAZILARIM
Türkiye sosyolojisi siyaset ekonomi tarih felsefe ve genel kültür düzeyinde makaleler

Nostradamus'un 2024 yılı için kehanetleri

Nostradamus'un 2024 yılı için kehanetleri, Çin ile büyük bir savaş, Kuraklık, seller ve kıtlık
Nostradamus'un 2024 yılı için kehanetleri
Nostradamus'un 2024 yılı için kehanetleri


Nostradamus'un 2024 yılı için kehanetleri, her yıl olduğu gibi merak konusu. Ünlü Fransız astrolog ve filozof, 16. yüzyılda yazdığı Les Prophéties adlı kitabında, geleceğe dair pek çok tahminde bulunmuştu. 

Nostradamus'un kehanetleri

Bazılarına göre, bu tahminlerden birçoğu gerçekleşti ya da gerçekleşmek üzere. Peki, Nostradamus'un 2024 yılı için öngördüğü olaylar neler? İşte, Nostradamus'un 2024 kehanetleri hakkında bilinenler:

Çin ile büyük bir savaş: 

Nostradamus'un kitabında, "kızıl bir düşmanın korkudan solacağı, Büyük Okyanusu dehşete düşüreceği" şeklinde bir ifade yer alıyor, bu ifadeye göre, bazı yorumcular, Nostradamus'un Çin ile yaklaşan bir savaşı öngördüğünü iddia ediyor, bu savaşın NATO ülkelerini de içine çekebileceği ve küresel bir çatışmaya yol açabileceği söyleniyor.

Kral Charles'ın görevden alınması: 

Nostradamus'un tahminlerinden biri de, Kral Charles'ın yeni rolünü uzun süre koruyamayacağı yönünde, kitabında, "Adaların Kralı zorla kovuldu... yerine hiçbir kral işareti olmayan biri getirildi" diye yazıyor, bu satırların Kral Charles hakkında olduğu iddia ediliyor. Bazı analistlere göre, Kral Charles hem kendisine hem de ikinci karısı Kraliçe Camilla'ya yönelik saldırılar nedeniyle istifa edebilir.

Kuraklık, seller ve kıtlık: 

Nostradamus, kitabında "Kuru Dünya daha da kuraklaşacak ve büyük seller yaşanacak" diye yazdı, ayrıca, bir tsunaminin yaklaştığını ve mahsulleri yok etmekle tehdit edebileceğini ima ederek çok büyük bir kıtlık konusunda da uyardı, bu tahminler, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine işaret ediyor olabilir.

Teknoloji ve yalnızlık: 


  • Nostradamus'un 2024 kehanetleri arasında şu ifadeler yer almaktadır:
  • Bir salgın hastalık dünyayı kasıp kavuracak.
  • Bir büyük savaş çıkacak ve birçok insan ölecek.
  • Bir doğal afetle büyük bir yıkım yaşanacak.
  • Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte insanlar daha da yalnızlaşacak.

Bu ifadeler, pandemi sonrası dünyada yaşanabilecek sosyal ve psikolojik sorunlara dikkat çekiyor.

Nostradamus'un 2024 yılı için gerçekten ne öngördüğüne baktığımızda, aslında kesin olan hiçbir şey bulmamız mümkün değil. Gelecek tahmininde bulunmanın en güzel yanı, ne kadar belirsiz bir tahmin yaparsanız, haklı çıktığınız şey sayısının o kadar artmasıdır. 

Bu yüzden Nostradamus'un kehanetlerini ciddiye almak ya da almamak tamamen size kalmış.