Sahte alkolden kaynaklanan sağlık riskleri
Uygun şekilde üretilmiş ve sertifikalı alkollü içecekler, ölçülü olarak içilmesi güvenli olan etanol alkol ile yapılır, Ancak, insan sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkileri olabilecek diğer daha ucuz alkol türleri kullanılarak, sahte alkollü içecekler üretiliyor, taammüden cinayettir bu. Etanol yaygın olarak temizleme sıvılarında, oje çıkarıcı da ve otomobil cam yıkamada kullanılan kimyasalların yanı sıra antifriz ve bazı yakıtlarda kullanılan metanol ve izopropanol içeriyor, sahte içkide diğer alkol türleri gibi kendinizi sarhoş hissetmeniz açısından etanol ile benzer etkiler sahip, Lakin, aynı zamanda öldürücü.
Bu kimyasallardan damıtılan alkolü içmek, bulantı ve kusmaya, karın ağrısına, uyuşukluğa ve baş dönmesine neden olabilir, sahte alkolü içmek, böbrek veya karaciğer sorunlarına ve hatta komaya neden olabiliyor, Sahte rakıda bulunan metanol, kalıcı körlüğe neden olabilir. Merdiven altı üretilen alkolden ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır, gerçek kimyasallar açısından içinde ne olduğunu bilmiyorsunuz ve içtiğiniz şeyin gücünü de bilmiyorsunuz, çünkü hiçbir standarda sahip değil
Sahte alkol nasıl tanınır
Çoğu tüketicinin sahte alkolle karşılaşmaz, çünkü bilir tehlikeli olduğunu ce yetkili satıcılardan alır içtiği içkiyi, Türkiye'deki alkolün büyük çoğunluğu da yasal olarak üretilip satılmaktadır zaten, Hep garibanın başı yanar, üç kuruşa nefsini körellemek adına, hiçbir bar cafe zaten satamaz, yakalandığında hayatı kararır
Peki oldu ya sahte alkolle karşılaştınız nasıl tespit edeceğinizi ve bunlardan nasıl kaçınacağınızı bilmek önemlidir, burada dikkat edilecek hususlar,yer, Fiyat, Paketleme ve Ürün.
1. Satış yeri : Saygın bir süpermarketten veya ruhsatlı bir tekel satıcısından satın aldığınızdan emin olun.
2. Satış fiyatı : Fiyat düşükse ki, büyük olasılıkla sahtedir
3. Şişe ambalajı: Şunlara dikkat edin:
- Yazım hataları gibi şeyler de dahil olmak üzere düşük kaliteli etiketleme.
- Uygun şekilde kapatılmamış kapaklar, mühür falan kırılmışsa, sakın içmeyin, yasadışı olmasa bile o içki kurcalanmış olabilir.
- Sahte barkod, cep telefonunuzda barkodları tarayan bir uygulamanız varsa, tarayın ve doğru ürün olarak listelenip listelenmediğine bakın.
4. Tanınmış ürün: En çok onlar taklit edilir, tanınmış markaların sahte versiyonlarına dikkat edin ve daha önce görmediğiniz sıra dışı marka adlarına karşı dikkatli olun, En yaygın olarak taklit edilen alkollü içki olan rakıdır , Alkolün tadı veya kokusu kötüyse, içmeyin, özellikle oje kokusuna dikkat edin.
Sahte alkol içtiğinizi anlarsanız ne yapmalısınız?
Sahte alkol içtiğinizi düşünüyorsanız, yapılacak en iyi şey hemen bir acil servise müeacat ederek, tıbbi yardım almaktır, emniyete de haber vermeyi unutmayın, size sahte içki satan bir anlamda hayatınıza kastetmiş demektir.
Yorum Gönder