-->
zWZ3ZJ90R4zzhbql6NUZDSuEAK5vmsQ96TEJw5QR
Bookmark

FATİHA SURESİ BİZE NEYİ ANLATIR

 

Fatiha suresi bize ne anlatıyor
Fatiha suresi bize ne anlatıyor

- Fatihâ Suresi, Kur'an-ı Kerim'in ilk suresidir ve yedi ayetten oluşur.

- Fatihâ Suresi, Kur'an'ın özeti ve özeti olarak kabul edilir. Bu surede Allah'ın isimleri, sıfatları, yaratıcılığı, rahmeti, adaleti, hidayeti ve kullarına verdiği nimetler anlatılır.

FATİHA SURESİ

- Fatihâ Suresi, aynı zamanda bir dua ve ibadettir. Bu surede Allah'a hamd eder, O'na sığınır, O'ndan yardım ister, doğru yolu göstermesini diler ve O'nun rızasını kazanmaya çalışırız.

- Fatihâ Suresi, Müslümanların namazda her rekâtta okudukları bir suredir. Bu sureyi okumak namazın şartlarından biridir. Bu sureyi okuyarak Allah ile iletişim kurar, O'na yaklaşır ve O'na bağlanırız.

- Fatihâ Suresi, ayrıca Kur'an'ın diğer surelerinin anahtarıdır. Bu surede geçen kelimeler ve kavramlar Kur'an'ın diğer yerlerinde de açıklanır ve detaylandırılır. Bu sureyi anlamak ve üzerinde düşünmek Kur'an'ı anlamamıza ve yaşamamıza yardımcı olur.

FATİHA SURESİ ARAPÇA YAZILIŞI

Kur'an-ı Kerim'in ilk suresi olan Fatiha Suresi'nin Arapça harflerle yazılışını ifade eder. Fatiha Suresi, Mekke döneminde inmiş ve yedi ayetten oluşmuştur  .


بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ ١﴾ اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَۙ ﴿٢﴾ اَلرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِۙ ﴿٣﴾ مَالِكِ يَوْمِ الدّ۪ينِۜ ﴿٤﴾ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَع۪ينُۜ ﴿٥﴾ اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَق۪يمَۙ ﴿٦﴾ صِرَاطَ الَّذ۪ينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْۙ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّٓالّ۪ينَ ﴿٧


FATİHA SURESİ ARAPÇA YAZILIŞI'nın Türkçe okunuşu şöyledir :


Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm. Elhamdulillâhi Rabbi’l-âlemîn. Er-Rahmâni’r-Rahîm. Mâliki yevmi’d-dîn. İyyâke na’budu ve iyyâke neste’în. İhdine’s-sırâta’l-mustakîm. Sırâta’l-lezîne en’amte aleyhim. Ğayri’l-meğdûbi aleyhim ve le’d-dâllîn.


FATİHA SURESİ ARAPÇA YAZILIŞI'nın anlamı şöyledir :


Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla. Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. O, rahmândır ve rahîmdir. Ceza gününün mâlikidir. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil! Âmin.


Yorum Gönder

Yorum Gönder

Yorumlarda lütfen saygılı olun